PlayStation Portal

Mora.

Znam na šta misliš, i ne moze. Ti kada koristiš ovaj portal, igraš na PS5 konzoli, samo ne gledaš na TVu nego na tom malom ekranu. Bukvalno gledaj na ovo kao na specijalni kontroler za konzolu. Bez PS5 ovaj uredjaj je beskoristan. On samo pokazuje sliku sa konzole.

Ne mora biti na istoj mrezi, ali moraš biti povezan na Wi-Fi. Ovo se odmah odnosi na tvoje poslednje pitanje. Što je jači Wi-Fi signal, imaćeš bolje iskustvo. Jako je usko povezano.

Inače mozeš da probaš i bez ovoga kakvo je iskustvo. Skini Playstation Remote aplikaciju, i vidi kako radi remote play i kako funkcioniše. Ovaj uredjaj nije ništa drugo osim lepo upakovano i skockano od strane Sonija .

2 Likes

Hvala!! Odlicno objasnjenje.
Bas pokusavam da ubedim sebe zasto mi treba…:grin:

Ne treba ti :grinning:
Ozbiljno , probaj na mobu ps remote, koji naravno nije podrzan za nasu zemlju, ali mozes da skines apk i instaliras i to je to.

Naravno da mi ne treba… ne uspevam nikako da prevarim sebe da mi treba :grin:
Ma nisam ja na nasem store. Nije mi problem da skinem za telefon. Nego ja ne igram nista ali bas nista na telefonu. Mene to smara.

Pa naravno da smara, normalan si covek :grinning:

Negde je pisalo, Playstation Portal je odlično rešenje za problem koji niko nije imao. :slightly_smiling_face:

1 Like

@padawan probao sam sinoć, i iskustvo je bilo mizerno, rj. unplayable.

Nakačio sam se na skroz drugu wifi/internet konekciju, dakle komunikacija sa mojom konzolom je tekla komplet preko interneta, i kontrole su bile ok, input lag nije bio znacajnije veci, ali je slika bila toliko isprana i niske rezolucije da je preslo svaku granici prihvatljivog. Prego hotspota ma telefonu, nije hteo uopste da nadje PS5, error. :man_shrugging:

Pokusao sam da uslikam ali je jako tesko docarati, prva slila je astrobot preko interneta, druga je u lokalnoj mrezi (skroz cista slika)

5 Likes

Hvala, I’m out… pogotovu sto ce kod nas kostati 300-400e garant…

1 Like

IGN logika:

Nisam video da kod nas ovo neko nudi.?

Ima na KP 300+ € preorder :sweat_smile:

Evo ga i u radnjama, doduše od januara:

30k za to sranje haha… “revolucioni” kontroler. :man_facepalming:

3 Likes

Stigoh malo da procackam PS Portal i vidim sta i kako, pa sada i da bacim koje pametovanje.

Konzola/dodatak je poprilicno lijepe izrade, ostavlja utisak dobro uklopljene i cvrste konzole, iako nisam siguran da bi sa ovim dimenzijama i tezinom prezivio bilo kakav pad, tako da je potrebno biti ekstra oprezan.

Pakovanje je poprilicno elegantno, naspram ps5 konzole ostavlja puno veci premium osjecaj, ali nekako mislim da je to vise do ps5 pakovanja.

Sto se tice samog igranja, jedna od prvih stvari koje sam procitao je da je potrebno povezati ps5 kablom sa ruterom za bolje rezultate, te je ovo bio prvi korak.

Sama konektivnost je jednostavna, iako mi nije jasno zasto se povezivanje radi preko PS naloga, a ne preko mreze/konzole.

Prilikom prvog povezivanja slika je bila ocajna, kao i artifekti i latencija, medjutim kasnije se situacija malo popravila.
Nakon pocetnog razocarenja sjetio sam se da ps5, iako je povezan kablom, mozda zahtjeva dodatno podesavanje mreze, i tako je i bilo. Konzola je i dalje vukla wifi signal, te nakon sto sam odradio ove postavke, situacija je bas popravila-slika je mnogo bolja, a latencija je neprimjetna na Ghost of Tshushima i TLoU2, dok sam na God of War Ragnarok primjetio da se roll (dva puta X) ne detektuje uvijek, vjerovatno zbog brzog duplog pritiska koji se tumaci kao jedan.

Sto se tice ekrana, mogu reci da je ok, nista vise od toga. Boje mi djeluju isprano (LCD), te se ponekad moze vidjeti da rezolucija nije 1080p prilikom igranja (ali ovo je problem sa mrezom).

Sve u svemu, za 200e je poprilicno ok stvarcica, narocito ako uzmemo u obzir cjenu obicnog Dual Sense kontrolera.

E da, prilikom igranja TLoU2, ruksak se otvara pritiskom na onaj touch na DS kontroleru-ovde Portal to ne registruje, dok registruje svajpove na touchscreenu.

Za kraj, mogu samo reci da, iako sam handheld entuzijasta (vidi sliku ispod), lokalno igranje je ipak king, i steta je sto nisu isli u pravcu naslednika PSP i Vite.

Za kraj, usporedba velicine, i slika trenutne kolekcije handhelda

11 Likes

Mene živo zanima koliko će im potrajati analozi na Portalu, kad se uzme u obzir kakvo smeće je Dualsense po tom pitanju.

Svi (džojpedi) su smeće jer koriste identične delove unutra za analog, tako da je analog drift lutrija.

Najbolja varijanta je vijati neki third party džojped koji ima hall effect mehanizam u analozima… Tipa kao Gamesir G7 SE itd

2 Likes

7 Likes

I onda Sony objavi brojke kako ovaj portal razbija sa prodajom i kako će da pojačaju proizvodnju :joy:

1 Like
1 Like

Čitao o tome,mada skup da se koristi samo za ps1/psp emulaciju