PlayStation 5 tema (Vol 2)

Zvaće se “The First of Them” :joy:

Koja konzola je imala bolje igre u 3.godini postojanja?

ja bih rekao:

ps4: bolje ekskluzive
ps5: bolje 3.rd party igre

E iskreno pre bi je bacio u Savu nego je stavio na oglase za 150 evra.
Ono ispod 250 me ne zanima prodaja, mozda eventualno ono bi dao nekom za 230 ali samo konzolu sa dzojpedom, bez ikakvih igara na disku pride (pa nek igra ono sto ima na hardu, pritom i to na hardu sto ima je vec onako solidan broj igara i lepo bi se i da time vec izigrao).

A sto se tice kredita ono mogu ja da zapretim mojima da cu da ih prijavim socijalnoj sluzbi za zanemarivanje deteta i da ce me oni poslati na usvajanje :smile: ali iskreno ne mogu nit zelim sad da opterecujem moje sa tim, pritom vec imaju neke kredite i sta ja znam, pritom nesto jos i planiraju a tu su i rezije tako da ne mogu da ih jos dodatno opterecujem sa tako necim , a i uostalom imam ja nesto para u steku i sam bi otisao i iskesirao da mi je to toliko neophodno ali nije brate i nije nista sad urgentno ili nesto sto ne moze malo da saceka , ono jebes njihove akcije, bice konzola brate (tamo ili vamo), nece mi PS5 nigde pobeci. :wink:

PS4 Pro sa DVA kontrolera sam pre koji mesec prodao za 230e. I to se ljudi jedva javljaju… cisto da znas.

Niko nije lud da uzme konzolu od pre 11god, sa igrama koje su vec sve izasle na PC, gde PS5 moze da igra sve PS4 igre + sa snizenom cenom i normalnijom nego na izlasku :skull:
Nije ti ovo PS3 era gde se PS3 idalje cuva zbog arhitekture brate, retko koga ce interesovati PS4

2 Likes

Pa dobro ti si dao sa 2 dzojpeda, ja bi zato umesto dodatnog dzojpeda dao par diskova i to ti je odprilike to.
Inace ne zurim ja sa prodajom, nit bi sad morao da je prodam odma, ne bi mi bio problem da sacekam ponudu koja mi odgovara (ali moj PS4 Pro natrpan igrama za 150 evra ili tako neku sicu nedam, prosto ga ni iz principa ne bi dao za tako neku bagatelu).

Dok se ti premisljas ima da padne cena na 70e.

Ja mislim da sam prodao ps4 pro za 190, pola godine nakon sto je izasao PS5 jer su svi mislili da se PS5 ne isplati zbog scalpera a drzao je posle cenu narednih 20 godina. Isto tako nisam hteo iz principa, najbolja odluka da ipak prelomim i kupim.

Pusti sad principe i poklone, treba biti realan i praktican. Hoces da se sto pre prebacis na PS5 i ratosiljas starog gvozdja. Cene u srpskim oglasima su nadrealna refleksija bas toga sto si napisao - niko nece da “poklanja” za male pare i radije ce se baciti u Savu, a na kraju batale samoubistvo zbog konzole i skontaju da ne vole bas toliko rodjake i komsijsku decu, kad im se smuci da odgovaraju na ponude za zamenu sa dve kuvane paprike i poslednje leglo farme nojeva u Barajevu.

Covek se cesto zapita kako to da su cene skoro iste ili cak nekada vece nego u prodavnicama, preko srpskih oglasa, pa shvatis da u stvari mazena i pazena konzola i vise vredi od nove, ono isprobana je, nije stucnula, evo vec peta godina, malo samo prasinu da izduvas sa kompresorom, ne prave ih vise takve, novo ti je donekle i lutrija i macka u dzaku, ko posle da ganja garanciju ovde je pak nemas i nemas sta da se juris sa prodavcima, a toliko je lepih trenutaka i emocija utkano u tu polovnu konzolu, kao da se oprastas od clana porodice, to prosto nema cenu.

A tek sto su igre, sigurno neces kupiti da ti stoji na polici, kao sto nova stoji jedno par godina bez igara… najnoviji superheroji, ovi sto po njima prave filmove, ima betmen, spajdermen, supermen, covek-strela, ma znas onaj sto mu je grtalica noge prebila, ima bog rata gde ides i mlatis sve oko sebe, pa mafija najbolja igra svih vremenena, i obavezno nabrajaj jedno 10 minuta sta sve imas jer je u tome prava vrednost, maltene su vrednije od same konzole jer evo samo da hoces mogao bi da stavis pojedinacno i sve za 500e da prodas ali ko ce sad to da juri bolje da ide uz konzolu, prelepa jedna kolekcija zaista…

Shall I go on? :smile:

7 Likes

Pa nece mu pasti cena na 70 evra, mislim maltene ni PS3 i X360 se ne prodaju za toliko.
Ti si ga dao za 190 jer si hteo brze-bolje da se resis konzole a da si sacekao malo i bio strpljiviji sigurno si mogao da dobijes malo visee ali ok hteo si tako i to je bila tvoja odluka.

A sad sto se tice igara pa pazi imam ih bas onako dosta i skoro su sve ekskluzive i must play, pa da sad ih dam sve u proseku za po 1000 kinti samo (a neke sigurno vrede i po 2, 2ipo ) ono uzeo bi mozda cak i vise nego za samu konzolu.

Tako da ono realan sam skroz, sad sto necu sve u djuture da dam sakupljacima sekundarnih sirovina na kilo ili da dam ispod cene kako bi konzolu prodao istog dana (kao da sam se daleko bilo navuko na dop) ne znaci da je cena nerealna i da nije korektna.

Mada ja ne znam cemu sad ovaj razgovor uopste i sta ti toliko brines za moju konzolu i moj budjelar, ono pitao sam ovde na forumu, rekao si sta si imao, ok hvala na odgovoru, saslusao sam te, ne odgovara mi tvoj predlog, odgovorio sam ti lepo, rekao sam ja sta sam ja imao i zasto mi ne odgovara i to je to, a i na kraju ipak je to moja stvar i moja odluka, tako da stvarno ne znam cemu sad ovo natezanje u ove sitne sate i taj neki cinizam i podjebavanje. :roll_eyes:

1 Like

Ja uzeh krajem avgusta za 60k, sad mi je najviše žao ovog dodatnog dualsensea što daju za 65k, nisam očekivao da će da mi se toliko svidi gamepad.
A kod nas nekih akcija za klot dualsense ne osećam da će biti :rofl: svakako za njih mi je domaća garancija neka sigurica zbog potencijalnog drifta
Sve u svemu nije loša akcija, pogotovo ako može na rate da se uzme po toj ceni, bilo sa dva gamepada ili sa jednim za 57k

3 Likes

@Fabrizio_Tagliano bilo kako bilo, savetujem ti da konzolu stavis odmah na oglas po toj ceni koju trazis, jer kad prosecni sredovecni srpski non gejmer skonta da ce novi GETEA SES’klincu raditi na onom malom soniju od 200 evra dto izgleda kao grundig tranzistor, neces lako prodati.

A kom malom Soniju od 200 evra ? :slight_smile:

Inace zelim jos na ovoj konzoli da odigram TLoU 2 koji mi stoji na hardu vec pola godine i GoW : Ragnarok i tako kako i folikuje se u stilu oprostim da konzolom koja me je ovoliko zaista super i verno sluzila. :wink:

Inace ne sekiraj se nece cena cetvorke bas tako brzo i rapidno pasti ono u roku od odma, vidim na oglasima ima i onih entuzijasta koji traze i po 400 evra (sa nekim dodacima kao), tako da bi ja sa tom cenom od nekih 250 evra (uz igre na hard disku i jos par nekih diskova nekih zaista sjajnih igara) bio ti negde, ne bas najjeftiniji ali svakako u nekom donjem cenovnom rangu.

Pa pazi dosta je subjektivno kad je cena u pitanju, šta god da je u pitanju.
Neko moje viđenje, ono što je dosta na strani za prelazak na 5 je buka, brži loading times, grafika možda još i nije došla do izražaja jer i dalje prave naslove za staru generaciju, a možda je i više future proof jer kad tad će prestati da rade naslove za 4. Ono što je apsolutno argument protiv je kontroler. Iako je ergonomija dosta bolja analozi na dualsense su toliko smeće gotovo zagarantovano da će da otkažu. Kupio sam naknadno onaj crni, kao fazon nova revizija ali nešto nisam optimističan kad kupuju raspale potenciometre.

Oglasi kod nas su jako čudni u najmanju ruku, imaš par preprodavaca koji da ne kažem drže monopol, uzmu od tebe konzolu, izduvaju, eventualno promene pastu i onda gle čuda cena je ista ko i svim ostalim. Desilo mi se par puta kad sam prodavao 4, samo za 10€ spustim cenu od najjeftinije i što bi rekli ko clockwork evo ih javljaju se da ti spuste cenu još malo kako bi zaradili :rofl:
Nezahvalno je praviti predviđanja bilo kakva.
PS3 bogotac je bio nešto totalno drugo u odnosu na 4 sa svojim cfw i šta si sve mogao od njega da napraviš, igraš pirate online, banuju ti console id, kupiš od havarisane za 15-20€ upišeš u banovanu i rokaš. Tih zlatnih vremena teško da će biti više.
Ovo sa 5, ako nisi još uvek rešio da menjaš ne moraš da žuriš. Samo je činjenica da je ovo povoljna ponuda jbg.

2 Likes

Xbox series s, ali znas da kod nas je u 60% slucajeva svaka konzola SONI

1 Like

Pa istina, mislim sve je subjektivno, jedino sto imamo u zivotu i sto nas cini inteligentnim bicima je subjektivni dozivljaj koji nam kompletno kodira i oslikava realnost i odredjuje zivot.

Inace sto se tice cene, ono gledam da ne odvaljujem neku nerealnu i nekorektnu cifru ali opet cilj mi je i da nesto i uzmem za nju i da je ne dam na kilo sakupljacuma starih stvari i sekundarnih sirovina ili po ceni kao da sam se daleko bilo navuko na dop.

A sto se tice prelaska na PS5, pa jos uvek mi se ne zuri toliko nit mi je hitno i jos uvek me je PS4 Pro dovoljno dobar, sad ima tu vec 3,4 igre za PS5 sto me zanimaju a nema ih za PS4 ali te 3,4 igre mi nisu dovoljan razlog da sad momentalno otrcim po PS5 kao da mi gori pod nogama, ono sacekace me te 3,4 igre nece nigde pobeci, a pritom od PS5 se tek ocekuje ono pravo, ovo sto dosad imamo nije maltene jos ni zagrevanje, ono nismo jos ni predjelo dobili a kamoli glavno jelo.
U svakom slucaju bice ponuda i bice konzola. :wink:

1 Like

Kad sam 2019. kupovao nov PS4 Slim, Pro je mogao da se nađe za ~330-350€ ako se dobro potraži. Sumnjam da će mu danas, 4 godine kasnije, biti ista cena, i vremenom će samo padati.

Jedini spas za cenu bi bio ako je FW na 9.00 ili ranijem, pa može da se jailbreak-uje i proda za veću svotu tako.

Što se kupovine PS5 tiče, nećeš pogrešiti kad god je uzmeš. Može da igra svaku igru sa PS4 i to u Pro modu ako nema free PS5 upgrade a pritom da se ne zagreje osetno niti čuje konzola.

Sad, ne znamo kakvi su PS5 Slim-ovi po pitanju dugoročnosti jer su tek izašli, jer će posle nekog vremena jedino oni moći da se kupe novi. Pa ako ti je ružan ili se pokaže lošijim, ne bi bilo zgoreg ne čekati toliko dugo.

Na temu grafika igara, ima skok naravno, ali se sve manje i manje oseća svakom narednom generacijom. Baš juče sam gledao poređenje GoW iz 2018. i Ragnaroka, i vidi se da ima poboljšanja u skoro svakom aspektu kad se porede igra jedna pored druge, ali da igram sad jednu igru pa drugu, ne bih mogao da ih razlikujem. Ali zato bih olako mogao da primetim poboljšanja Horizon Zero Dawn iz 2017. i Forbidden West iz 2022. Tu je razlika nebo i zemlja, posebno kad je kvalitet karaktera u pitanju. Na kraju krajeva, sve zavisi od igre do igre i šta ko očekuje od ove generacije.

:fist_right: :fist_left:

Ja sam tik pred izlazak PS5 prodao PS4 Pro, jedan džojped i interni HDD od 1.5TB za 280€. A zasebno sam prodao 3.5" eksterni HDD od 2TB za 50€. Tako da me je launch PS5 digi izašao ravno 80€ ulaganja (tj ukupno 410€) :smile:

Sta mislite da li uzeti RDR2 obican sad na BF popustu za 20$ ili cekati i nadati se da ce Ultimate spustiti na 30$ sledeci mesec? :thinking:

ja uzeo rdr2, doduse na xboxu, i samo cekam kako ce za nedelju dana da ga objave za gamepass. :upside_down_face:

al 20$ je super cena za takvu igru, sve i da mi se ne svidi.

3 Likes

Ultimate Edition ima samo jedan dodatan single player robbery uz par sitnica i neke online bonuse. Ja sam uzeo davno pošto nije bila neka razlika u novcu tada, ali nije ništa čiji bi nedostatak pokvario igru.

1 Like

https://x.com/vgc_news/status/1726602238645473591?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

Ja sam je vec jednom obrnuo na PS4 ali nikad je nisam kompletirao. Ostalo mi je oko 4 - 5 SP trofeja i MP deo. Sad bih hteo da je obrnem ponovo na PS5 tu PS4 Pro verziju i kompletiram je.

@aLx sad sam malo dublje usao u to sto nudi i bukvalno me ta misija jedino i zanima od celog dodatnog kontenta.

2 Likes