PlayStation 5 tema (Vol 2)

Definitivno nije bolje, jer sustina je u medjuljudskim odnosima i komunikaciji , jer sad sta je “sustuna”, sustina zapravo ne postoji i sve je stvar samo percepcije i dozivljaja, mislim ono sto je za tebe mozda sustina za mene je skroz sporedna i nebitna stvar.

Mislim izbaciti komunikaciju ili je svesti na minimum to je vec klasican transhumanizam i dehumanizacija coveka, jer masina samo ekstraktuje informacije i vrsi kalkulacije i masina ne dozivljava nista a nama je sve stvar dozivljaja i to nas zapravo i cini ljudima i zivim bicima.
Recimo kao sad kad bi ja i ti izblejali 3 sata negde i ono zezali se, prisecali nekih anegdota, pricali sta smo jeli, koju smo seriju gledali, ne znam caskali ko je igrao u finalu Kupa Uefa 2003-ce, ko je igrao na SP u kosarci pre 20 godina, ko je otisao na SP 1998 u Atini kao 12-ti igrac u rotaciji, ne znam koji album je 2Pac izbacio 95-te, laprdali o Diksi, Stasi ili tako nekim likovima koje u zivotu nismo ni videli i sta ja znam, i sad da li smo mi konkrerno nesto tu rekli ili nesto resili, pa nismo jer nismo ni blejali zato nit nam je to bio cilj …ali smo onako fino procaskali, sprdali se malo, popravili si raspolozenje, ismejali se i to je prosto dovoljno i to nam je i bio cilj a ne konkretno da resavamo nesto i ta bleja i zajebancija i ustvari taj dozivljaj je sustina sama po sebi. :wink:

2 Likes

Sad ne vidim na koji je komentar ovo odgovor, ali:

Granice izmedju coveka i masine ce se polako brisati, kao i sama definicija zivota, kako se ljudi budu integrisali sa razlicitim sistemima za augmentaciju; u jednom momentu neces vice moci da razlikujes masinu koja je napravljena tako da lici na coveka, i coveka koji je napravljen (ili tacnije reverzno inzenjerovan) da lici vise na masinu.

Klošari ništa nisu dali ništa nama što smo konzolu kupili ranije. Koliko kontam ovo je samo za ljude koji od sada kupe PS5.

Ječ će raditi da napravim novi nalog? Uzeo bih Tsushimu 1/1 :joy:

Ma kakvi, gleda se serijski broj konzole valjda, tako da znaju tačno kad je prvi put aktivirana, čak kažu na Redditu da ne radi nigde izvan USA, džabe ti US nalog, jednostavno ne nudi opciju.

Sony je takvo govno prema korisnicima da mi je čudo da se održavaju ovoliko dugo na vrhu. Igre su im fantastične ali u svemu ostalom ih Microsoft šije debelo. Po neki put mi liči na Apple. Za nintendo se tek bojim da istražim situaciju…

1 Like

Druže, have you met Nintendo?!? :joy: Najgori su prema krajnjim korisnicima, a ubijaju najviše para.

Znam, zato sam i napisao da se tek za njih bojim…:grin:

Zakljucak je sto si gori prema korisnicima, oni su sve cvrsci sljedbenici. Bas zanimljivo.

4 Likes

Eh Miki nemas srece, da si sacekao jos koji dan… NE TRCI PRED RUDU :smiley:

Istina, pogle Apple npr. :grin: Zato Microsoft sada “daje” šakom i kapom da nekako privuku što više novih korisnika, ne bi li odstupili od večitog trećeg mesta. Mada ne verujem da bi bili išta bolji (ako ne i gori) da su na višoj poziciji.

Pitanje je i da li Nintendo uopšte najviše para trese. Jest da su ovo samo prihodi i ne prikazuje koliko su troškovi poslovanja ali kad god sam pogledao ovu listu u kojem god kvartalu, Nintendo uvijek dole oko 9. mjesta.

https://newzoo.com/resources/rankings/top-25-companies-game-revenues

sta to apple zaraduje od gaminga molim te? i ko su ovi tescent?

Mobilni gaming trese daleko više para od konzola.

A Tencent su Kinezi, League of Legends je njihov, posjeduju 40% Epic Games a oni imaju Fortnite koji trese lovu, posjeduju isto udio u PUBG, i gomilu dionica u drugim kompanijama.

1 Like

Nintendo zaradjuje puno jer za njihove igre treba manje vremena i manje para da se naprave, a prodaju ih po istoj ceni kao Playstation/Xbox.

Sila je Nintendo,nekako kao sinonim za konzolni gaming

Ovaj lik koji je napravio tu infografiku i napisao taj članak ju je obrisao.

Ali gledajuću koliko košta razvoj 3A igre tu Nintendo sigurno najviše zarađuje svakako a ogroman broj naslova je iz njihovih studija