PlayStation 5 tema (Vol 2)

nadam se da je ovo pocetak dolaska native ps2 igara

3 Likes

Tugica. Mada za Ratcheta i GoW 2018 je bio besplatan upgrade. U smislu 60fps i 4k rezolucije. Ovde sam isto to morao da platim al sam kao dobio i poboljŔane kontrole u smislu dualsense funkcija (koje su smeŔne da se ne lažemo, u poredjenju sa Astro pogotovo).
E sad izgleda da sam dobio i neka 3 dlc-a, ako je tako onda je ok priča.
Mnogo su ga zakomplikovali bokte. :joy:

Pa jeste, dobijas kao i jos neke PS5 benefite, ne samo fps boost.

Ali imas dosta ekskluziva i sa besplatnim apgrejdom Days Gone, Last of Us 2, Horizon Zero Dawn… ne mogu ni da se setim celog spiska… obavezno overi i kompatibilne PS4 remastere kao sto je Shadow of Colossus, to nemoj da propustis jer verovatno nisi nista igrao ni iz PS2/3 ere

3 Likes

Poslednji PS mi je bio kec kad sam bio mali. Prvo onaj kockasti debeli pa posle slim :sweat_smile: i onda pauza do pete generacije…

Da se odigra Spajdi 2 i moze ps5 na prodaju. Da se ne ponavljam jer sam jako razocaran, ekskluzive koje su decenijama bile najveci PS adut i kvalitet sada gotovo vise nema. Naredne godine najvevatnije 0, mozda jedna…Na Xbox-u igram i kupujem (po neuporedivo nizim cenama) sve sto me zanima, tako da posle nove godine otvarace se oglas ovde za prodaju ps5…

Jednostavno puno si očekivao i zato si sada razočaran

1 Like

Pa nije stvar u tome da nema ekskluziva vec je konzola nepotrebno izasla prerano i jos uvek nema dovoljno igara za nju, ono i 3 godine nakon izlaska konzole mogu se na prste jedne ruke izbrojati igre vredne igranja na njoj, sloziceno se da je Spider-Man 2, novi Ratcet & Clank i novi Star Wars Jedi premalo za 3 godine, mislim gde je novi Mass Effect, novi Uncharted, TMNT : The Last Ronin, GTA VI, Mafia 4, Wolverine, Horizon 3, Witcher 4, novi pravi next-gen GoW, takodje novi pravi Batman ili nesto iz Rocksteady kuhinje, Blade Runner 2033, Ghost of Tsushima 2, Star Wars : Outlaws, Days Gone 2, itd, itd , znaci vecina toga jos nije prakticno ni najavljena i sve je to jos na dugom stapu, znaci skoro nista od tih glavnih igara zbog koje ljudi i uzimaju novu konzolu nije jos ni blizu ali svakako bice u jednom momentu, samo treba biti strpljiv i docekati.

Pričajte Å”ta oćete, meni ova godina procvetala pred kraj :joy:.

3 Likes

Slaba je ova godina, Final Fantasy i Spiderman, ako ne racunamo PSVR2.

Ali, prodaja je ludost, izaci ce jos puno dobrih igara do kraja generacije. Novi su bili oko 400e do skoro, za koliko bi ga prodao uopste… evro je bas obezvredjen, opet nam predstoji inflacija… potrosis te pare na neke gluposti zacas.

Stvar je u tome da za igre, posebno one koje ljudi očekuju od Sonija, treba mnogo viÅ”e vremena i novaca nego ikad do sad. Računaj 5-6 godina od poslednje igre koju je neki studio objavio da bi dobio nastavak ili novu igru. Jedini izuzetak je Insomniac koji Å”tancaju dobre igre bez većih problema lol, ali isto izuzetak koji ne može da se primeni na ostale. DobićeÅ” novi The Last of Us, Uncharted, Ghost of Tsushima itd kad igre budu spremne a kada je to, uzmi pa računaj. BIće tu i dosta online/multiplayer igara da napravi ponudu raznovrsnijom.

Gejmeri su baÅ” podložni anksioznosti. Nije ni Spajdermen joÅ” izaÅ”ao, već drama da nema Å”ta da se igra lol.

4 Likes

Moram priznati da sam i ja razocaran ali najvise zato sto nisam prvo kupio Series X ili novi S pa tek onda PS5.

Mnogo se PS iskvario. Prodaja uopste nije srazmerna kvalitetu. Pogledajjte nove cene za preplatu, to je ludost. Ne bude li se nesto promenilo ocekujem da publika kazni tu oholost u narednoj generaciji.

1 Like

Da budem iskren, jeste malo pusto na PS. Bar u mojim ocima… Ekskluzive su top, nema sta. Ali mnogo praznine izmedju, mnogo godina ode na development, nista u medjuvremenu da je slicnog kvaliteta na toj konzoli koji ce da zadovolji tu ceznju za novim nastavkom Uncharteda, TLoU, GoW ili nesto peto. Ja ne mogu da docekam novi GoW sada posle Ragnarok-a ali to necu da vidim bar 5 godina. TLoU ista prica, mozda 4 godine ne vidimo nista. Neke igre ni nece videti nastavak kao verovatno taj Uncharted, Ghost of Tsushima, Days Gone, Bloodborne… Kad se najavi novi IP i vidim logo PC and PS5, nemam uopste osecaj da je na istom nivou kao ekskluzive koje su iskljucivo ps5 na release-u. Mozda ih nisu lepo rasporedili sto se njihovog izlaska tice ili mozda ja imam taj trip ali jeste malo susa. Posle spajdija nema cemu da se radujem na ps5. Pre njega bio GoW. Final Fantasy je trebao kao timed ekskluziva i cekao da igram na xboxu ali sada me i prosla zelja niti imam pojma vise sta se tamo desava i koji delovi izlaze pa to ni ne racunam. Mozda jer sve 3rd party igre uzimam na xboxu pa imam takav utisak za PS, ne znam… Ali stvarno retko kad palim konzolu i cak je i meni proslo kroz glavu da ga prodam u nekom trenu ako mi zagusti nekad za neki dinar.
A pretplatu ni ne uzimam niti sam je uzeo od kad je istekla pre dve godine mozda. Nemam ni razloga za nju, sve naslove odande sam ili odigrao, ili ih imam kupljene, ili ih ima u game pass-u. Online na Ps-u ni ne igram jer mi je tamo tek pustara sa ekipom tako da nista od toga. Ne znam ni da li sam ikad bio u party tamo. :joy:

Ovo oko vremena izlaska i price kako ne moze brze me podseca na pricu nasih poslodavaca kako ljudi nece da rade. Hoce ali ovi nece da plate. Tako i ovo, moze GTA6 i za 2god ali vise para, vise ljudi.
Ali zasto bi to poslodavac uradio kada je izracunao da im se vise isplati da razvalce.

1 Like

Samo mala digresija, Ghost of Tsushima 2 je sledeća igra koju razvija Sucker Punch.

1 Like

Capcom doza nebuloza. :rofl:

Pa Rockstar je već jedan od najvećih studija. Na GTA 5 procjenjuju da je radilo oko 1000 ljudi za 6 je ta brojka vjerovatno duplo veća. Kritikovati da je premalo ljudi u jedmom od najvećih studiija ne pije vode.
A mislim i da nije rjeÅ”enje samo dovesti viÅ”e ljudi. ImaćeÅ” viÅ”e ljudske snage ali biće i teže upravljati projektom.
Treba da se pomirimo da je razvojni ciklus za AAA igre sad 4-6 godina u prosjeku.

1 Like

Bend je izdao igru 2019.godine, Suckerpunch pocetkom 2020. i Bluepoint krajem 2020. Ta tri tima su sledeca koja bi trebali da izbace nesto, ali jos nisu najavili ni na cemu tacno rade (svi teoretski rade na SP projektima)

Opet losa filozofija. Onda se samo bolje organizuje posao. Sve moze bolje i brze. Samo ako neko ulozi dovoljno novca i vremena da osmisli bolje.
Zasto je 1000ljudi mnogo. Ocito da nije.
Imas 1000ljudi vauu i onda jases tu igricu narednih 10god. Da ne pricam koji je profit.

Ne slažem se. Rockstar ima desetak studija i oko 4000 ljudi, već su preveliki. Najbolje da imaju jedno 20 studija. Ili 30 otprilike koliko cijeli Sony i Microsoft imaju. Nije realno.