Baš to,pogotovo naši kako to lokalizuju pola prevoda je bukvalni prevod što nema veze za kontekstom u priči
Oprošteno ti je pošto si mlad, da ne kažem “zelen” ![]()
Nema šta, Sony ima “ono nešto” u svojim igrama, šta im rade, koje mađije koriste ja ne znam, ali evo koju god igru sam odigrao na Sony-u od juna do danas, ma svaka mi je bila na svoj način odlična.
U hall of fame prevoda filmova ubrajam prevod sa “are you some mean mfer?” u “jes’ ti neki opasan baja?”
Perfection.
Meni je u hall of fame kad sam gledao Day of the Jackal piratski sa prevodom s neta gdje se neko očito zajebavao kad je prevodio. I ide scena gdje se lik dogovara sa plaćenim ubicom i pita za cijenu: “How much?”
A dole prevod ide:" Pošto atentat, majstore?" ![]()
Inače na temu, meni od ovih PS ekskluziva najbolje legao Spiderman a njega sam potcjenivao i mislio da če mi se druge više svidjeti. Ali igra je 10/10, baš zabavna, dovoljno je samo da se ljuljam k’o Tarzan po gradu. ![]()
Heh, ima jos dobrih ekskluziva. Jedno 30-tak. ![]()
Prevod u igrama… haha. Salis se?
Ne koristim ni naše ni hrvatske titlove već 5 godina unazad. Čak štaviše, smara me kad gledam film ili seriju sa nekim kome život zavisi od njih i onda moram da se cimam i bauljam da nađem odgovarajući titl i skidam film iznova ukoliko nema naš prevod na Netflixu ili Nešto sa Disney-a… U igrama bih se tek ježio i krindž me hvata na samu pomisao. ![]()
Vrhunac “najboljih prevoda u regionu” je gde lik kaže: “Oh, my bad, my bad” - prevod: “moj krevet, moj krevet”.
Našao na KP, neka gospodja prodaje za 1000kinti. Al me zavlači već dva dana sa odgovorom tako da tražim dalje ![]()

Nisi valjda. ![]()
Skinuo sam Playstation app apk sobzirom da je nema za naš region. Jel tako i ostali koriste ili možda to i nije najbezbednija opcija?
To je to, ali nisam ga ukljucio 2x do sada, meni je makar prilicno beskoristan app.
Meni treba samo za screenshots. To bi trebalo da radi, testiraću vcrs.
Šljaka
YT je počeo da mi izbacuje gomilu klipova sa nekim problemima na PS5. Pre svega problem sa pregrejavanjem ako držim konzolu vertikalno, kao što i držim. Jel bi trebalo da me brine ili je to samo neki glupav sadrzaj za siroku masu? Kako vi držite vaše konzole i jel imao neko problem do sada?
Ma jok bre, bacili buvu. Netačna informacija skroz, konzola se kvari bukvalno na nivou statističke greške. Drži je kako god želiš, cirkulacija vazduha kroz konzolu je dobro odrađena.

Dobro je. Jer YT algoritam je postao nemoguć od kad sam nabavio PS ![]()