PlayStation 5 tema (Vol 2)

Skoro sam čitao nešto da Sony polako pizdi na njih jer celu generaciju nisu ništa izbacili osim remastera. Sad koliko je istina ne znam ali oni baš daju sebi oduška, ne žuri im se :joy:

1 Like

Verujem da imaju nesto posle tolko godina u razvoju, ali balansiraju sadrzaj za sledeci SoP.

Mada ko zna, mozda su u nekoj internoj krizi i development paklu koji nikakav novac ne moze da resi.

1 Like

Šta ima Sony da pizdi, imali bi Factions da Sony nije otkazao.

Imaju, dve igre

I 7 koje su cancellovali u međuvremenu jer su sve bile GaaS.

Mislim da će se decenijama studirati, za jedno 20 god, kako je sony uspeo da proda ovoliki broj konzola sa toliko malo ekskluziva.

Da ti skratim muke studiranja i odmah PhD iz biznisa, nemaju nikakvu konkurenciju.

Ma kakav Factions, to bi svakako puklo.

Prilično sam uvjeren da bi prošlo bolje nego Marathon ili onaj nesrećni Concord.
Ali nebitno. Situacija sa Naughty Dogom je dosta i Sonijeva krivica, oni su nametnuli da ae ganjaju live service, navodno otkazali kasnije Factions prema savjetu ovih iz Bungie-a. Ne kažem da možda nisu krivi ni ovi iz Naughty Dog rukovodstva ali da Sony pizdi kao da je nezadovoljan sa ND…
To je otprilike ovaj meme

2 Likes

Bila bi fora da u petak prikažu Intergalactic gameplay kao one last thing. Još jača fora da prikažu taj drugi projekat na kom rade.

Doduše, ne znam zašto bi im Playstation dozvolio da pored svog SoP takve igre prikažu na SGF… mada opet čini mi se da je tom studiu sve dozvoljeno i da sve mogu.

Dok su radili Factions definitivno su radili i na drugom projektu, tako da nije baš sve bilo izgubljeno, ali meni jeste bilo šokantno zadati takvom studiu da radi bilo kakvu online multiplayer igru.
Jeste da je TLoUII izašao bez multiplayera i da su obećali mp u vidu update-a i na kraju u vidu nove igre, ali osuditi takve storytelling umetnike na bilo kakvu “infected online pucačinu” je suludo bilo.

Money hungry bastards u svakom slučaju.

2 Likes

Sve se svodi na to da takve igre u razvoju traju sve duže (6+ godina), koštaju sve više a prodaju se sve manje. Zato vreme new shiny thing je već iza ugla: novi/hibridni žanr, multiplayer mode koji niko do sada nije provalio ili f2p anime igra.

Naravno ima poklonika ovog žanra ali mlađe generacije navikle na video forme od 5 sekundi neće sedeti i diviti se desetominutnom sinematičnom šetnjom između dva srušena solitera dok neko nabada tri note na klaviru ne bi li dočarao kritiku samoizolacije u modernom društvu.

7 Likes

:smiley:

5 Likes

ok ali Days Gone je zasluzio nastavak.

1 Like

Previše su poznati po tome da bi odustali od toga.
Pogledaj MC i OC score tih igara :sweat_smile:

Nikad nisam odigrao zbog onih krš recenzija na izlasku, ali baš sam skorije pogledao Remastered recenzije i jedva čekam da stigne na red iz backlog-a​:grin:

Jeste boga mi, šteta što ga nema i što osakasiše onaj “remaster”

Dan-danas sam kivan na mlade budale sto su se utrkivali ko ce vise da je napljuje, a ovamo jedna od najboljih open-world igara svog vremena. Imali su gomilu super ideja – ogromne bande zombija, motor ko pokretna baza, potreba za gorivom, oni security checkpointi gde moras da pazis dal si pogasio sve megafone pre nego sto vratis struju, njihova ‘gnezda’ koje mozes da unistis kako bi smanjio koliko ih je u odredjenom sektoru… Meni se i prica svidela, ma igretina.

I sad kao, ups, igra je kultna. Mozda i jeste, al steta je ucinjena. Dying Light prvi su isto pokusali da ubiju, al igra je toliko dobra da se nije dala, spasao je word-of-mouth. Sigurno je pomoglo i to sto je verovatno kostala 100 miliona manje od Days Gone.

4 Likes

Hmm, ali zar nije igra dobijala mixed reviews uglavnom zbog tehničkih razloga?

Ispravite me ako grešim (nisam odavno čitao reviews PS4 verzije), ali se kao kroz maglu sećam uporedjivanja te igre sa ostalim first-party eksluzivama i tehnički je na izlasku bila mess :thinking:
Verujem da nije bilo problema u performansama i glitcheva lagano bi prešla 75.

Najsličnije tome mi je Cyberpunk (koji takodje nisam još igrao) koji je eto isto postao “kultna” igra posle silnih ispravki.

Sad kad pričamo o recenzijama pada mi napamet The Order 1886 koji je toliko bio neshvaćen na izlasku i ocrnjen, ali iz totalno drugih razloga.
Najzategnutije iskustvo, koje ne moramo ni da nazovemo igrom, sa do tada nevidjenim grafičkim mogućnostima PS4 konzole. Meni je te “igre” mnogo žao :smiling_face_with_tear:

Cyberpunk je skroz drugo nesto, na izlasku je bio pravi tehnicki fijasko, mada razumem odakle dolazi analogija. I DG je imao dosta problema na base PS4, pa je bio malo bolji na PS4 Pro a tek je prava stvar na PS5 uz pomoc boost moda.

Da, Order je takodje ok bio, ali opet totalno drugi primer ne-igretine, visokobudzetne, sjajno ispolirane 1st party singl player ekskluzive. Ali je korporativni “vetar” poce da duva tada u nekom toksicnom multiplejer smeru. Fast Forward 10 godina kasnije i multiplayer nije vise hot-cake… doslo iz dupeta u glavu. Korporativne budale su mnogo stetnije mladih review budala… Doduse, Order nije bio ni za neverovatno visoke standarde 1st party ekskluziva nesto bas sjajan. Metascore 63 je bas jadan.

Moramo da se ogradimo da je bio tehnički fijasko na konzolama, na PC-u je radio super od prvog dana. Igra je dizajnirana za PC pre svega, a mislim da su i oni znali 2-3 godine pre izlaska da neće raditi dobro na konzolama ni u jednom scenariju, ali jbg.

Da se The Order 1886 izdao u poslednje 2-3 godine, dobio bi veće ocene.

Meni je idalje impresivna kao playable experience… a možda čak i tech demo.
Čitava poenta onog bioskopskog formata gde štede 25% resursa, pa onda simulacije prave filmske kamere bokeh, depth of field, grain, lens aberration, pa kvalitetno odradjen motion blur.
Čitao sam tada da su imali i teksture bez konkurencije jer nisu radili klasične mape već delili u slojeve.

npr. uniforma ima osnovni sloj grube vune, preko toga tkaninu, pa sloj sitnih dlačica

Pravi eye candy!
Možda ne bi imali istu sudbinu da ih je Playstation prisv… oh nevermind :smirking_face:

1 Like
4 Likes

Kakve bedne brojke za 93 miliona korisnika

1 Like