Nije smesno.. Opet ce da dignu.. Uz to 1x koliko vec ima +korisnika..
Meni idealan svijet bi bio - nema ekskluziva, kupiš jedan hardver možeš da igraš bilo koju igru a ove kompanije se takmiče tako što zapravo se trude napraviti bolju konzolu, bolje features itd. Ali to je samo wet dream i vjerovatno je tako teško diferencirati se od konkurencije.
Ovo je najlakše vjerovarno i dobar potez, daje vrijednost platformi više.
Colin Moriarty što vodi najslušaniji Playstation podkast, hakovan mu PSN nalog.
Vrijedi pročitati cijeli ovaj thread. Izgleda kao da je inside job, ne znam kako je ovo moguće da se desi.
Iako ekskluzive nisu dobre za samog gejmera, nedostatak istih na strani xbox-a su i dovele do toga da postaje sve irelevantnija konzola. Do te mjere da ga moraju u PC pretvoriti. Prosječnog gejmera ne zanimaju ni featuri ni dealovi vec “sto mogu igrati na ovom hardveru”? Sony nije lud, daje veci prioritet svojoj konzoli i to se vidi.
Ti u Microsoftu da su pametni i da im je stvarno stalo da povećaju svoj userbase kao što su glasine da je Asha zato dovedena, bi se isto trebali fokusirati samo na konzolu svoju i Xbox app. I Steam bataliti isto, to nisu njihovi korisnici.
Ovo vidim da je uspio da vrati nalog zahvaljujući silnim kontaktima što ima čak i unutar samog Playstationa što shvata da je privilegija.
Bio je napisao sa ako ne vrati da će odustati od gaminga, što apsolutno razumijem frustraciju. Kad pomislim da se desi meni, vjerovarno ne bih nikad batalio gaming ali bih batalio platformu, nastavio samo negdje drugdje gdje imam nalog. Mora da je bolno izgubiti nalog, sve igre ba njemu, trofeje/achievements itd.
Tako je isto lik koji je imao najviše platinum trofeja batalio Playstation kad su mu hakovali nalog.
Eh, sta ces. Ne verujem da ce bataliti podcast i gaming, sigurno mu je to znacajan izvor prihoda. Trofeji su samo za e-pee merenje.
Pa kompanija Last Stand Media je njegova, moglo bi da nastavi samo bi on bio behind the scenes. Mada, sad vidim da je napisao da vjereovatno be bi prestao ali da bi imao “dark turn”.
Baš jedva čekam da čujem ga da detaljnije priča o ovome u sledećoj epizodi. Ja sam imao utisak da je 2-step verification ako imaš prilično siguran. A on kaže da ni to a ni da je imao biometriju uključenu kao sigurnosnu metodu ne bi ništa promjenilo.
Playstation odlučio da preko korisnika naplati propalu GaaS inicijativu. Iako 1$ nije puno, sama činjenica da podižu cjene par dana nakon što su imali shreholder meeting gdje su se hvalili sa najboljom finansiskom godinom do sada… Concord/Marathon porez čini mi se.
1$ opet nije puno.
A inače rekli su u investor call-u prije jedno 2-3 mjeseca da će u suštini cijediti postojeću bazu korisnika.
Onimusha Way of the Sword release date ![]()
Ne znam sta znaci ovo da je Sony ranjiv na socijalni inzenjering. Ja to tumacim da treba da unaprede svoje procedure zastite i podrske, ali nije problem u osnovi 2FA. U svakom slucaju, velika neprijatnost za Sony, morace nesto da unaprede.
@djomla43 jedva cekam da vidimo Wolverina u akciji ![]()
I on isto @djomla43

Pa i ja tako nešto kontam ali čekam da čujem detaljnije. 2FA, biometrija i sigurnosne metode zaobiđu u potpunosti izgleda. Jednom kad uspiju promjeniti email koji je povezan sa nalogom, onda mogu iskljčiti sami taj 2FA čineći ga potpuno beskorisnim.
Sony muljatori, nisu se ni udostojili da kažu da su 2 skuplja tiera PS Plus isto poskupila. Extra i Premium su sad 2€ skuplja.
Ma smradovi, je.em im mamicu raspalu
Nisam baš toliko ljut.
Meni ni lično ni iz džepa ni u džep, ne koristim uopšte.
Ali šta se desilo sa transparentnosti.
Samo će raspizditi ljude više nego da su rekli transparentno.
TR i IND otišle i godišnje pretplate gore.