PlayStation 5 tema (Vol 2)

Znam da je nevezano sa Playstation ali pošto smo ovdje pričali o online mandatory check ins pa stavljam ovdje.
Slično se dešava izgleda sa Denuvo i 2K Games. Izgleda da su uveli madatory online check-ins svakih 14 dana.

1 Like

Uradjen je test od strane nekih ljudi sto se tice ovog dela za 2K i nije to nista novo uvedeno (tipa kao pojacanje zastite). Svaka njihova igra je od samog pocetka strozija po pitanju isteka validnosti tokena na njihov zahtev. Jos zanimljivije je to sto je tek sada primeceno posto se niko do sada nije zalio.

A sto se tice dela sa istekom validnosti PSN licence, pretpostavljam da je to neka njihova akcija da sprece buduce JB konzole, posto u poslednjih par meseci razbijanje UserLand dela konzole se odvijalo/odvija uz pomoc odredjenih igri (loadovanje save file-a i slicno).

E sad i ako je taj deo dostupan na visim FW-vima, problem nastaje kod drugog dela gde treba da se upari sa Hipervisor delom kako bi se konzola uspesno JB-vala. Trenutno za te vise FW HV delova nema ili su tajni i samim tim limitiranje licence igre koja potencijalo moze da se uspesno upari dovodi to toga da konzola mora na net, gde ce verovatno popiti update i samim tim onemoguciti uspesno JB.

1 Like
2 Likes

what a coincidence :grinning_face:

najsmešnije je što je neko opalio ps3 emulator

2 Likes

Sony je odgovorio GameFile-u (kao i GameSpot-u) na upite o DRM-u.

TLDR je da treba samo jedan check-in poslije kupovine da bi postala trajna licenca. Isto je evidentno da jesu nešto promjenili tu negdje u martu-aprilu. U članku kažu da su postavili dodatna pitanja i da će apdejtati članak ako dobiju odgovor.

Big whoop

2 Likes

Confused Castle

1 Like

Ja sam shvatio tebe šta si ti govorio. Da je tajmer od 30 dana postojao.
Ali očito je da su neku promjenu tu unijeli jer ne bi ovi moderi primjetili razliku da je bilo isto kao prije. Mislim da nije bilo moguće proizvesti efekat da ne možeš da pristupiš igrama offline kad ukloniš CMOS bateriju prije ovoga.

1 Like

CMOS bug takođe postoji od ranije :slight_smile:
Ponavljam, isti tajmeri su bili i pre 10+ godina, samo što to nije primetio niko ko ima dovoljan reach pa da se rasprostrani ovoliko.
Kad stignem naći ću objave za CMOS, jel jelte Sony rep kaže sve kul, rade igre off-line, a imamo braću sa YT-a sa snimcima gde igre ne rade (cmos vađenje). Zli jezici bi rekli da to rade zbog clout-a :slight_smile:

Znam, ali bio u PS3 eri i bili su to riješili. Pominjano je to sve po tim videima ljudi koji su testirali. Sigurno je bilo bad faith actora ali da su svi takvi, ne vjerujem.

Jesu, jer klikovi.

Da, ali vidiš isti lik ovaj Hikikomori što sam stavljao njegove screenshotove je prije dokazivao da digitalne igre rade i kad se CMOS baterija ukloni. Članak iz 2021.

Sad samo otkrio suprotno i to je pričao.

Nevezano za ovo ali meni se gomilu puta dešavalo da ne mogu da igram Gran Turismo kad je konzola offline, i to sa sve diskom unutra. Jedino što može da se igra su neke trke dostupne u demo verziji ali ostatak igre ne. I to ne kao nekad hoće, nekad neće… Čim nestane net, odma sečka maltene usred trke.

To je do igre. Gran Turismo je “always online” igra.

2 Likes

jesu serveri online? Na bilo koji profil da odem sve offline. U sred tekkena sa drugarom kad sam igrao izbacilo i od tad nista

Lazna uzbuna, internet :slightly_smiling_face:

Ne čituj

1 Like

Neke novosti iz Playstationovog earnings call-a. Oni leakeri se satrali šutajući se cijenama i datumima izlaska za PS6 i sledeći Xbox i onda dome Sony i kaže da ni oni sami ne znaju jer nije još odlučeno. :grinning_face:

I dosta su pričali o AI što ne bi trebalo nikog da iznenadi. It’s here to stay :person_shrugging: