Nije neki big deal bar meni. Ali ljudi koji su se bunili 2013. kad je Xbox probao da uradi, ili kad je Redfall imao backlash zvog online requirement-a, ili koji su se bunili sad skoro za Nintendo Key Cards, bi trebali apsolutno istu energiju sad da imaju.
Pod uslovom da je ovo istina, i dalje mi je sve nejasno. Sony uvijek šuti i ne komunicira, jedan javni demant njihov bi bio dovoljan da ovo ušutka.
Bezveze.
Kapiram da, za ljude koji su malo odsečeniji, kratak hotspot jednom mesečno i nije neki problem, ali opet bezveze je ako bude tako.
Koji je uopšte razlog? Manje opterećenje servera?
Pomirio sam se doduše još prošle generacije sa tim da “ne posedujem ništa”, tj licencu koja nije večna.
Razlog bi mogao biti da stanu u kraj PS5 jailbreeaku. Mislim da su ljudi koji se time bave i prvi promjetili i da bi ovo njima začepilo tu rupu. Ali u suštini, ni ne znam je li ovo još uvijek legit.
I Steam su natjerali da ti piše tamo da posjeduješ samo licencu tek prošle godine ali je oduvijek bilo tako sa digitalom.
Ne znam, ne pratim ni ja, ne koristim pirateriju uopšte više. Ali prvi video o ovome sam video od nekog Modded Warfare što se bavi izgleda tim. A za PS5 jailbreak se sjećam da su iscurili neki root keys krajem prošle, početkom ove godine i da su tada govorili da Sony neće moći to da patchuje nego samo revizija hardvera pomaže.
Da, moddedwarfare je ranije bio aj da kažem jedan od glavnih što su pravili tutorijale za ps4 jb.
Sa 5 je malo specifična situacija, nemoj me držati za reč, al sigurno 4-5 metoda je tokom godina bilo, ALI, niko nije i ne planira da pusti u javnost.
Sad ne znam da se iko od tih likova što prave oglasio šta je razlog zašto ne izbacuju.
Ali iskreno, gledajući čitavu istoriju, ne bi me čudilo da je delom usled mase debila koji nikad nisu zadovoljni, ni kad nešto dobiju free. Ako izbace jb, oni traže update za novu ferziju fw itd.
Ali da se razumemo, i pare igraju ulogu, još dok je 4 bila živa konzola uveli su bug bounty i solidno plaćali svakom ko nađe tako vulnerability i prijavi je pa onda oni zakrpe.
Znam da je bila priča da kad su patchovali onaj browser exploit i golden hen metodu za ps4 neki što je probio novi fw naplatio 5000$, i potpisao nda naravno, sad koliko je istina suma itd jbm li ga
Ovo je bila ta vijest što sam zadnji put čuo za PS5 jailbreak. Tu u tekstu implicira da kratkoročno ne znači ništa, tj. Da nije još jailbroken ali da je dugoročno unpatchable i da će biti.
Da, sećam se tog članka i par klipova na tu temu.
Šta da kažem jbg, ne mogu da kažem da me čudi. Kao i većina, da ne kažem sve zapadne korporacije, nije problem da se spuca 8 godina i 400 miliona na onaj drek concord, ugasi studio, ljudi dobiju otkaz, ili ona aaaa glupost od ubisofta, i da ne nabrajam.
Skoro sam čitao negde da su u zadnje 3 godine studiji otpustili preko 30 000 devova.
I naravno da uvek sve pizdarije pre il kasnije treba da finansiraju korisnici, jer kako drugačije da shareholderi kupe 5tu jahtu ili treći mlaznjak.