PlayStation 5 tema (Vol 2)

2 Likes

2 Likes

Nista za mene😕

1 Like

Inače, Jez je na Xbox Two podkastu prije 2 mjeseca ovo isto pominjao. U fazonuda on nema nikakve izvore u Soniju ali da je čuo iza scene neke glasine.

1 Like

Ne vidim razloga za to. Prodali su brdo konzola a i nije kao da ce sad prodati 50 miliona kopija na PS5. Tu bi bas ostali kratki sto se kesa tice po meni.

Glasina je samo za sad. Ali navodno nisu zadovoljni toliko profitom na PC. Vjerovarno utiče i to što će biti tu i Steam Machine a pogotovo sledeći Xbox koji bi onda imao njihove igre. Vjerovatno misle da će im to naškoditi više.

2 Likes

Da li nas to očekuje ponovo zaokret ka platform specific ekskluzivama, prvo Sony, a i Asha je pominjala nešto za Xbox da će biti više console ekskluziva.

Asha nije ništa direktno rekla.

1 Like

Jok nego ce ti neko nesto direktno reci u Microsoftu, bib bip boop kompanija.

Ali ocekivano i Sony je dezorijentisan. Mogli su mene da pitaju da ne gube vreme sa usranim PC-jem. Naravno da se ne isplati lol.

Ne znam, verovatno zavisi od naslova do naslova. Helldivers 2 je neverovatno popularan na Steamu ima 1.1m reviews što je crazy brojka za steam.

Ako bi ja morao nagadjati, sa glasinama da je sledeći Xbox PC, da ne zele svoje igre tamo. Generalno se oseća u vazduhu shift strategije nazad na ekskluzive, povratak 10 godina u nazad. A ako će Sony to uraditi, verujem da će i MS, iako naša dragica to još nije rekla jel.

3 Likes

Znam, shiftuju sve “korporativne strategije” jer debili koji nece da slusaju nas, tj mene, dodje iz dupeta u glavu nakon 10 godina. PC nije dao rezultate, mindblown :exploding_head: Jedna lasta ne cini prolece. Ne moze jedna igra da opravda “strategiju”. A Dzimbo koji je sve to lepo smislio sada uziva u svojoj bogatoj otpremnini.

Naravno da će reći, isto kao što su rekli, slušajte - sad objavljujemo igre na Playstation.
Asha je tek ponedeljak počela na poslu. Rekla je u onom intervju bukvalno nešto u fazonu da joj treba prvo malo vremena da vidi zašto su donesene određene odluke što znači da nikakve velike poteze neće još povlačiti.

Ne mora da zuri. Nije kao da su godinama vec u kanalu :grin:

1 Like

Ja ne vjerujem da će išta mjenjati dok ne vidim. Ljudi se upalili što je rekla “hear you” liku koji joj je govorio da su ekskluzive bitne. Ali to “hear you” ništa ne znači, samo je htjela pokazati da sluša.
Za sad je i dalje najveća promjena Xboxa potez povučen od prošle uprave a to je da je sl. Xbox PC i vodim se tim. A za ovu ćemo vidjeti i sama je rekla “proof over promise”. Neka povuče konkretne poteze pa ćemo pričati.

Ali skrenusmo s teme, ovo je Playatation tema.

1 Like

pa “hear you” je bilo i kad su povisli GPU na 30$. Mislim svakako ne mogu da naprave ne znam kakav preokret za 180 stepeni. Kapiram da ce to biti samo neki manji potezi, nista radikalno.

Ja mislim da neće da naprave zaokret ali da mogu. Dokazali su to milion puta. Ekskluzive su im bile bitne dok odjednom nisu.
I baš zato mi je bio zanimljiv onaj quote iz intervjua, “plan is the plan until it’s not the plan”. U suštini su rekli da ništa nije “off the table”. Evo cijeli taj dio:

There’s been a ton of speculation about what kind of moves Asha might make. Xbox notoriously ditched any form of exclusivity on its games, shifting units to PlayStation paying little mind to the criticisms that it reduces the need to actually buy an Xbox. Sharma told me that nothing is off the table when it comes to revising Xbox’s strategy — but finalizing the strategy will take time, and data parsing. On Xbox’s recent strategic decisions, Sharma said “the plan’s the plan until it’s not the plan.”

“Right now, I need to learn, candidly. About the ‘why’ of these decisions, what we were optimizing for, and what the data says about the Xbox strategy today. That’s the honest answer. I’m looking at lifetime value, not just what happened in a previous moment, or in short term efficiencies and things like that. The plan’s the plan until it’s not the plan.”

Najbolje da neki mod ovo prebaci u Xbox temu.

1 Like
5 Likes

Znaci u tome je magija kako radi 60 fps onakav raytracing :face_without_mouth:

1 Like

Ne. Magiju sipa Capcom

7 Likes