Radi na UK nalogu, imam odnekud 1000 poena, fali mi 250 za 5 funti…
Eto top znaci moze i UK. Imas 1000 od kupovina jer za svakih potrosenih 10$/€ cini mi se dobija se 100 poena. Postoji negde u app-u i log kad je i za sta tacno su dobijeni poeni. Onda na sve to radis te “zadatke” i dobijas jos.
Obratite paznju, za neke igre ima event/zadatak da ako se kupi neka od njih dobija se 250 poena.
Ja sam do sada izmenjao poene za sigurno jedno 60/70$ tako da nije losa stvar. Jedino sto su skoro menjali ToA, tako da poeni vaze max 2 godine od kad se dobiju, i vise ne mogu da se dobiju kupovinom PS Plus pretplate.
A inače što nisi na US?
Jedino ako nisi ostao na UK od PS3 dana, ali dosta je isplativiji US.
I dalje su različiti sejvovi za US i UK(EU) verzije igrara.
Ma to svakako.
Nego primetih da nije tako retko da ljudi ovde koriste UK naloge idalje, znam neke i privatno, pa reko da vidim što je UK nalog privlačan.
Imao sam i ja davno davnoo UK nalog, ali sam ga napustio (sa sve trofejima rip) za US.
Napravio tako kad sam pravio. Na PS igram uglavnom samo njihove ekskluzive, to sam kupovao sve fizičke kopije ovdje kod nas.
Ne znam ni je li mogu sad da promjenim državu na nalogu.
Znam da moj drug jedan ima nekoliko naloga, američki, UK, japanski pa kupuje i na tim drugim storeviima a igra sa svog primarnog.
Meni za sad nebitno jer nisam ništa još digitalno kupio.
Mislim da je postojala neka fora, ali možda samo za zemlje evropske unije (valjda nisam izmislio) nisam siguran.
Možda @Wahad bolje zna.
Zbog fizičkih kopija je UK “bolji” (na US nalogu ne prepoznaje update za disk igru kupljenu kod nas, barem je tako bilo pre par godina). Menjanje regiona (države) na PSN nalogu nije moguće.
wtf, jezivo… mislio sam da smo sa ovim zavrsili 2013. godine
I dalje je tako, to je isto još jedan razlog zašto je UK bolji. Jebiga bolje je da imaš sve kompatibilno za ovde, a da vučeš igre sa drugog naloga, makar ako mene pitaš, a ne da se zeznem sa kodom nekim ili dlc-om ili betom koju dobijem ili šta već
Bas sam skoro prisustvovao u Games-u da je lik kupovao PS5, a prodavac mu prica kako da napravi nalog i da stavi da bude UK jer moze da kupi dopune kod njih. Tako da odatle pocinje.
Ja licno imam US nalog od 2016-te i imao sam jednom jedan problem to oko verzija i DLC-a da nisam mogao da iskoristim save inace je igra radila bez probelma. Sve ostalo sljaka bez ikakvih problema.
Kontam to da uvale ljudima koji ne znaju.
Ali evo od PS3 ere sam na UK nalogu, prvo sam napravio US i uzeo fizičke kopije i nisam mogao da aktiviram kodove, onda odmah napravio UK nalog.
Za one koji vole retail igre, kod nas je bolji UK, za one koji kupuju samo digital, onda US.
Mada ne znam kako idu sada DLC-ovi za fizičke kopije, valjda su sve igre region free, mada možda i grešim, pa ne možeš da kupiš DLC za fizičku igru ako ti je UK, na US nalogu.
Mada, možda je najbolji balans Irski nalog. EU je, engleske verzije svega, i u eurima je, znači nešto jeftinije nego u UK. Mnogo mojih ortaka od preko koriste irski nalog, ne samo za PS, nego i za recimo Nintendo.
Samo US, samo digitala.
Za DLCove od kad sam uzeo PS5 nemam nikakav problem. Imam uredno EU disk novog Horizona za koji sam kupio DLC na mom US nalogu. Sve sljaka i igra i dlc i save.
Jedina problematika US naloga su sada kodovi za dopune jer uvek kad mi trebaju nema ih na stanju tj ima onih od 75+$.
Ja vijam instant-gaming i cdkeys, uglavnom imaju kodova na stanju, a i najpovoljniji su.
To mi je drugar rekao da ne pravim, jer on ima isto irski nalog. Kaže da je prije bilo super ali da je postao problem da nađe gift kartice da dopuni wallet. Kaže ima bukvalno samo jedan sajt sada a prije bilo dosta lakše nabaviti.
Evo ima na Enebi uredno, sada proverio.
Igre kao igre rade, nije problem.
Problem je kad uzmeš disk kod nas sa DLC-om, ne može redeem da uradiš preko US naloga. Update disk igre ne vidi preko US naloga, sem ako nije nešto promenjeno, s obzirom da sam poslednji put disk koristio pre više od godinu dana
E, ali video sam nekim divnim čudam da je GameS krenuo da prodaje US kodove
(mada diskovi su im logično EU, nisu ludi da uzimaju US import)
Ma ljudi kakvi kodovi, Apple Wallet funkcioniše savršeno.