Sony je iz nekog razloga tu igru smatrao ispod proseka jer nije prošla finansijski kako su se oni nadali, zato nikad nisu odobrili nastavak. Šteta…
Nije to samo do Sonija nego do Benda i “rata” unutar studija između dvije struje. Garvin čije je Days Gone dijete je napustio studio kao neki ljudi bliski njemu. Struja koja je pobjedila nije htjela da pravi novi Days Gone niti su predložili takav projekat Soniju.
Nekako tako lepo ovo videti…
Music to my ears
To je Shuhei Yoshida rekao za remastere kad su ga pitali na Kinda Funny podkastu.
Da, eto.
Svakako nemam pametnija posla nego da podrzim kapitaliste and their ways.
Sve se plasim da sve te kompanije brinu i o meni tako. Mantra ostaje eat the rich.
Jedino što mi ima nekog smisla od gore pomenutih igara je Twisted Metal. To bih možda probao, ali sve ostalo ne bih ni pogledao bukvalno. God of War live service game…? Na šta bi to ličilo… Razumem da oni žele zaradu na duže staze i da se trude svim silama da ubodu to parče kolača kao druge popularne multiplayer franšize ali ovo je sve nekako na silu, plus kaljaju imena svojih ekskluziva. Jedino što bi mi imalo smisla takođe je Killzone pa od toga da Bungie napravi neki arena shooter ili šta god… Drago mi je što je sve ovo otkazano, ali pojma nemam šta im je činiti. Bolje da se upuste u nešto novo (kao što su uradili sa Helldivers) nego da idu na postojeće franšize i pokušavaju od imena da pokupe koju kintu.
Sta je sledece… “Zajam za preporod Sony-a”
Stariji 40-50+ se secaju toga. Kada su 80tih u SFRJ izmisljali akcije “Zajam za preporod zeleznice, privrede, bla bla…”
Onda su lakoverni gradjani uplacivali svoj novac da spasavaju propalu SFRJ
Lepo ja kazem da smo mi na balkanu ovde videli SVE pre zapada.
Mozda neko ovde zna pa da pitam. Drugar je kupio novu igricu u gamesu za ps5, nikad disk drive nije koristio ( prvi model ps5 ) i sad kad ubaci disk, uopste ga ne vrti niti ocitava. Probao je obe strane jer je mislio da pogresno ubacuje al ista stvar. Sta bi moglo biti? Osim sto u najgorem slucaju da drive ne radi
Bio je zajam za Srbiju koju je Milošević izmislio, za SFRJ 80’ nije bilo takvih gluposti.
Bilo je, pokojni stric je dao tako pare za preporod zeleznice… zato i znam. Jos je bila SFRJ.
Ipak je SFRJ bila ziva do 1992
Najbolje ako ima garanciju da pošalje na reklamaciju
Negde procitah jednom, sonijeva racunica je da samo 1 treba da uspe i sve ce im se isplatiti. Bukvalno idu na tu matematiku, baci pare na 9 live service igara, ako deseta uspe puna kapa.
Cinicno je to dosta. Zao mi svih tih devova, ove iznad to nista ne dotice, eno ne mogu da spavaju sto gase projekte i zatvaraju studije.
PS6 će koristiti 3D stacking.
KeplerL2:
- PS6 is design complete and in pre-si validation already, with A0 tapeout scheduled for late this year. (A0 je prva test verzija čipa)
- Sony’s usual cadence is 2 years from A0 tapeout to console release.
- GPU is an early fork of gfx13, dunno how big. (gfx13 je RDNA5, kojeg je AMD nedavno reimenovao u UDNA da bi koristili isti GPU tech svuda.
Znači po ovim glasinama PS5 bi trebalo da potraje 7 godina i PS6 stiže krajem 2027. uz neki custom mix Zen6+RDNA5+3D cache.
More of the same, ali ne vidim drugačije kad si zaglavljen sa AMDom…
Sa druge strane ovaj “leaker” baš i ne zna šta priča…
I jeste i nije. 3D cache bi bilo iznenađenje pošto je do sada Sony bio škrt sa on-board memorijom. Aktivno su sekli CPU L1/L2/L3 i GPU cache u poređenju sa desktop verzijama AMD CPU i GPU-ova što su više mogli da bi im chip bio što jeftiniji. Naručuju te čipove u preko 100 miliona komada, te im svaki dolar manje za APU donosi $100M+ uštede
Ms prvi predstavlja novu generaciju ovi će vjerovatno prepisati
Cemu sluzi?