PlayStation 5 tema (Vol 2)

Mislim da bolje znaš od mene :slight_smile: ja se biznisom nikada nisam bavio :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Samo ostaje žal za tim što neupućeni ljudi ne mogu uzeti konzole po normalnoj ceni kod nas zbog preprodavaca, nego ih ljudi teraju da misle ako kupe konzolu koja je 11god stara, misle za sebe kao da su deo odabranog društva.

Svakako, srećno u biznisu, završavam diskusiju ovde. Ionako smo mnogo postova napisali koji ne pripadaju ovoj temi.

Imaće šta admini da brišu a tebi srećno sa potragom i nabaci sledećem prodavcu 30e na karmu

1 Like

Will do :slight_smile:

1 Like

Nemojte se zaustavljati, bas je postalo zanimljivo. :grin:

3 Likes

Skalperisanje je vs piraterija

U sto bi bilo dobro da ima AI bot ovde da mi rezimira sta ste sve pisali :thinking::joy:

Sloba linux vs wahad samsung free code :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::grin:

3 Likes

Ja sam ligal na apsolutno svim platformama :smiley: čak i X360 i OG Xbox, ok za ovo lažem, ali imam ~30 originala

@kiboli98

Tema današnje diskusije je bila da li je skalpelisanje moralno i da li treba da se upotrebljava u sjebanoj državi kao što je Srbija.

Nadam se da ste uživali u današnjem programu :slight_smile:

1 Like

free code on sale :rofl:

Moze objasnjenje, glup sam

Sve dobija free od samsunga :rofl:

Ma… to je posao, i na koriscenje, moracu ds vratim ovaj s24u… kako bi mi poslali Fold 6 :((

Muka…

2 Likes

Au svi lupetate da nema dalje.
To je trgovina… samo zato sto ste navikli na neki vid pa ne primetite.
Kada udjes u Maxi i platis mleko 150din/1l
To je ok… a to sto je seljaku koje je napravio to placeno 27din to je ok??
@padawan ok ti je i posteno da udjes u Nike i platis nike 100e to je ok…
a da li je ok sto je to napravilo dete od 12god za 7e mesecno. Ti je do jaja…
Ne valja kada “skalper” proda konzolu za 100e vise. Ali je ok kada je napravi mali kinez koji radi 25h dnevno…
Evo ja seuserem cele god oko pcela onda med odeu otkup za 3-5e/kg posle ode u prodaju za 20e

Odes u banku kod jese i on ti pozajmi lovu i ne platis ides na ulicu… to je ok. On je posten.
Ali neki lokalni “zelenas” on nije… sto? Nema papir? Uslovi su isti…

3 Likes

Ne nije isto uopste. Da svi skidaju kajmak negde ali to je deo legitimnog biznisa, placas i porez itd…

Lanac proizvodnje i isporuke svi zaradjuju jer svi proizvode neku vrednost i deo su lanca. Seljak nece da ide da prodaje, ima ko da radi otkup. Ovaj koji oce da otkupi nece da okopava njivu. Maxi je front prodavnica ulazu u marketing akcije organizuju posao itd. Svi tu nesto rade.

Preprodavac kupi nize proda vise to mozda jeste osnova trgovine ali ako to nekome ispred nosa uzmes / pokupis ceo kontigent da bi kontrolisao cenu, takve stvari su strogo regulisane negde i zabranjene. Ne mozes da radis sta hoces.

Ovi sitni dell boy mesetari naravno mogu da rade sta oce ali to ne znaci da je ok. Ja kad udjem u prodavnicu i vidim da ima 2 artikla necu da pokupim poslednji jer mozda jos nekome ce trebati a kamoli nekoga sistematski da upropastavam. Jer nisam g. od coveka, to se ogleda u svim stvarima od najsitnijih do najkrupnijih i u poslu i u medjuljudskim odnosima generalno.

Nisam ja gadljiv ni na sverc ni na pirateriju, sve znam i sve mi je jasno… ali to ne znaci da je sve ok ili sa bih se i ja bavio time na bilo kojoj strani kao kupac ili prodavac. Npr ne bih svesno kupio kradenu opremu. Negde moras da podvuces granicu. Ali recimo bas me briga sto skidam pirateriju za Nintendo. Prebogati su i ne znaju sta ce sa parama a i bezibrazni sa cenama jako.

Niko ovde ne izigrava moralnu gromadu i jako dobro znam koliko su neke stvari arbitrarne (osim ako direktno ne krsis zakon) ali ne izjadnacavaj stvari koje nisu iste jer ne mozes da uklopis u svoj jednostavan sistem vrednosti gde su stvari crne ili bele.

Preprodaja je ok ako je izvor i roba prakticno neogranicena, ako uzimas nekome ili ne dozvoljavas da dodje po regularnoj ceni da bi tome istom uvalio po duplo vecoj ceni to je cist bezobrazluk.

Insce ako nisi znao za taj pojam to je u ekonomiji price fixing i zabranjeno je svuda, nije sve bas “trgovina”… onda je i trgovina belim robljem jer sve je to trgovina… ima nesto sto se zove eticko poslovanje… i gomila regulativa za vece firme ali da ne sirimo diskusiju, nemate pojma o tome i nije vas briga i ovo ce biti ionako pobrisano. Verovatno jedva cekate nekoga da zavrnete sto vam daje dopaminski kick.

1 Like

Da ne ulqzimo dalje u te bajke. To vazi samo kada neka firma treba da udje na zapadno trziste. Te price za malu decu. Dok je sasvim ok i to ocigledno rade sve zapadne kompanije.
Ekonomija je samo jos jedno oruzije isto koliko i tenk.

Ceo sistem o kome ti pricas se zasniva na sistemu “ne pitaj me odakle mi prvi milion”
Prvo ukradem, onda.postavim pravila i to posteno.

2 Likes

E ljudi malopre sam bio do prodavnice da uzmem neku vodu i sok i na kasi mi zafalilo 10 dinara, i ja kao e ajd izvini sad mi zafalilo 10 dinara ako nije problem, daću ti drugi put, znaš kako me je veštica mrko pogledala, ono nije joj uopšte bilo baš pravo, eto toliko o tome kako 700 evra “nije neka lova”. LoL

2 Likes

Jel može tebi za polovno nešto da neko odredi donju i gornju granicu i ko si ti da odlučuješ šta je realna cijena valjda je ona za koju je neko spreman da plati i stvarno ovo postaje više fun tema od one koja je za to

Fabri brate da je neki školarac pa ajde ali ti

Pa nebitko ko je, ali okreni-obrni 700 evra jeste lova i jeste već previše i pretenciozno za tako nesto kao sto je konzola.

Fabri brate neka platna kartica nešto,za siću ostavljaš pred prodavačicom loš utisak