Porediš zemlje i tržišta 12 do 15 puta veća od srbije to je baš mjerodavno,sva tehnika i nova je skuplja kod nas tako da možeš slobodno otići tamo po tehniku nisi primoran ovdje da je kupiš
Evo jedan smećar preprodavac hoće da zaradi više nego što je nova bila
Will teilen:
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/lancia-delta-hf-integrale-evo-1596006004/
Čekaj, to ti je opravdanje?
Cene su jeftinije u nemačkoj čiji je standard jedno 7x veći od našeg, a ti skalpuješ ljude koji zarađuju 500€ mesečno za konzolu staru 11 godina. 90% konzola koje ti prodaješ i na kojima ti zarađuješ su iz nemačke, što neko proda za fazon te pare koliko vredi, a onda ti prodaš za ~2x više.
2017 kada je izašao One X, prodavao se S za 170-180€, ja sam prodao pre 7 godina jedva za 170€ sa dva kontrolera i jedno 15 igara.
Hoćeš da mi kažeš da sada konzola više vredi, na osnovu čega? Kada već pričate o tome da cenite konzole po onome šta ima da se igra na njima, šta to ima na One S što toliko vredi da konzoli ne pada cena, već raste.
Nisi čuo za inflaciju možda tj da novac danas i prije 5godina nije isti tj ne možeš kupiti istu vrijednost
Niko te ne primorava ni da kupis drogu, nije u tome poenta.
I bas mene briga ako stetis korporaciji, ali ako stetis krajnjem kupcu da ne moze da dodje po normalnoj ceni… To nije dobro.
Generalno je to lazy bussiness, leba bez motike. Ljudi se obogatili na preprodaji svega i svacega, a ne proizvode nikakvu vrednost.
Ma daj bre ne lupaj više ahahaha
Svašta si u stanju da napišeš samo da bi opravdao tvoj način poslovanja
Ponovo, kažem, radi šta želiš, ali jebeno nije okej raditi to. Ljudi nemaju moral niti empatiju, kapiram, ali ja nikada ne bih mogao da zarađujem od toga što drugi nemaju šta da jedu pa prodaju konzole za male pare.
Baš tako,ako ja ne uzmem uzme neko drugi i stavi istu prodajnu
Nije tako. Ako ti uzmes ne moze neko drugi. Ti ces da se ugradis u cenu duplo. Neko hoce za sebe da kupi po normalnoj ceni. Ne kupuju konzole samo drugi preprodavci.
Da, umesto da se razlikuješ, postani gori od njih. To je pravi način, moral of the story…
Jako je ružno što ubijate cenu, vas par ovde, drugim ljudima, koji realno ili nisu upućeni ili žele nekome da prodaju kome treba, a onda vi to kupite i prodajete za veću cenu i zarađujete, jer ste biznismeni.
Ma daj prijatelju niko ko prodaje konzolu koja je sama po sebi luksuz nije gladan,nije prodao krevet iz kuće mani me priče.Gaming je skup sport bio uvjek
Užas
Ne osudjujem ja toliko nek se snalazi ko kako ume. Ali je bezveze ako steti ljudima a samo tebi donosi profit. To su radili skalperi u vreme korone.
Jesi kupio kad polovan auto,telefon bilo šta i kako možeš da budeš siguran koja je prava vrijednost toga
Pa i jedni i drugi. To je ceo ekosistem.
Ali Temu je neogranicen. Exploitujes lenjost ljudi.
Kad kupis konzolu za male pare na KP i prodas za vecu cenu stetis nekome ko je hteo da uzme po normalnoj ceni.
Razlika je kad je nesto limitirano i kad naplacujes skuplje jer su ljudi lenji. Ta lenjost i treba da kosta, i treba da boli. Ko te j. kad neces da se cimas a ja se cimam i sa carinom i logistikom i preuzimam neke rizike i sta ja znam.
Pa nisu svi dokoni da ne mogu da pogledaju na netu kako se kreću cene svega i svačega. Uvek ima ovaca za šišanje, to ti najbolje znaš. Ostali koji se razumeju u tržište, znaju šta dobijaju za pare koje daju ili koje žele da daju za nešto.
Kod nas se od običnih konzola koje ima 60mil u svetu pravi eskluzivitet i krem društva ako ih imaš, kako ne razumeš.
Baš tako ja gubim svoje vrijeme koje ne mogu vratiti a ti hoćeš besplatnu konzolu bez rizika za 20e
Ne brate, ja hoću konzolu da kupim po ceni koliko ona vredi, a ne koliko neki SlobeX kaže da vredi.
Mada Slobo, realno, nas par ovde smo glupi što ne razmišljamo kao ti ja npr nikada ne bih mogao da kupim nešto za male pare i prodam nekom klincu ili osobi koja ne zna za duplo više, ba bi me izjedalo.
Ali eto, ti imaš keš sa strane koji ti kaplje od tih akcija, što znači na kraju krajeva, ako gledamo materijalne stvari, ja sam taj koji je glup
Ali makar držim do sebe i imam principe.
Priča: Kada je izašao One S All Digital i bio 99€ pre par godina, svuda u evropi, čak i kod mađara, baš sam se ponadao da će ljudi da prodaju po toj ceni, jer ono odbijanje takse i svega, već će zaraditi koliko 30-40€ po konzoli kada se sve odbije.
Kad ono, cena all digital kod nas baš u tim danima, 200€ mislim jebote… koliko alavih ljudi
Ok srećno to što svakih 15 dana iz nekog razloga nešto bude ispod cijene zapitaj se zašto možda mu treba za hranu pa mu nabaci 100e nahrani svoj ego
Ne brate, uzmi za 60€ pa prodaj za 140€, to je pravi način.
Mirno ćeš spavati noću kada kupiš Poršea za par godina.
Ja nisam nikog ucijenio da mi proda ili da kupi od mene tako da nemam problem sa tim.Samo mi objasni kako funkcioniše ponuda i potražnja slabo sam u tome