Ali 4k i 60fps nije lako izvući, džaba ti i dlss fsr xss ili kako se već zove intelovo rešenje, džaba i vrr i sve kad nema ko da naslove optimizuje. Da ne pričam o poredjenju pc 4k60fps i konzolnih 4k60. I još milijarda ograničavajućih faktora, veličina, hlađenje, arhitektura. Sam povuci paralelu na ps3 kako su izgledali gow ili gta5. Ja ne videh ništa ni približno na ovoj generaciji.
Ja jesam (Ratchet and Clank npr) ali nema ih dovoljno. Ima jos jako lepih igara jednu lestvicu nize (Ragnarok, Horizon posebno Burning Shores DLC, Spiderman 2, Forza Horizon 3…)
Opet to je sekundarno, budzeti za AAA su se smanjili. Brza ucitavanja i fps je glavni tehnoloski pomak ove generacije.
Slatke muke gejmerske
Fantastična diskusija. Još SlobeX da baci neko svoje mišljenje i da kaže da ipak preskače PS5 Pro i da ćeka PS5 Pro Ultra Edition i možemo da zaključamo temu
U pravu si ipak je pro max konzola za mene,ovo što sam pročitalo je skroz neubjedljivo za 700eura i može lock
Ćuti, ne pričaj. Vidiš da imamo Džim Rajana sa Novog Beograda, zastupnika Sony gejming divizije ovde
Najjača stvar ikad, poređenje konzole sa telefonima i automobilima
Telefon deo svakodnevnog života, maltene neophodan, svi ga koriste svakodnevno, automobil takođe deo svakodnevnog života, nije neophodan kao telefon ali itekako neophodan pogotovo kad se imaju deca itd.
I onda imamo konzolu koja služi za običan hobi, kome god kažeš da si dao 700e za nju gledaju te na foru “dao si 700e da bi igrao igrice?” i koja komotno može i da ne postoji i neće promeniti apsolutno ništa. Baš su kul poređenja kao i uvek Niđe veze. Kao poskupeli telefoni, svi kupujete kola, pa što ne kupite i ps5 pro
Inače za generaciju se slažem, nikad gora. Sve neoptimizovano đubre izlazi, ekskluzive su jedina svetla tačka console gaminga danas i jedino su one optimizovane za 4k i 60 fps-a itd jer su pravljene samo za jedan hardver (ko bi rekao, najjače da ni za taj jedan ne rade kako treba, a daje se 700e za konzolu ) čim se portuju na PC, raspad sistema ali bukvalno. Čist dokaz zašto ekskluzive rade kako rade i izgledaju kako izgledaju.
Jedino one danas vrede nečemu, ali one izlaze na kašičicu i jedva da vidimo nešto gde nam vilica pada na pod. Pregršt multiplatform boranije, igara otvorenog sveta sa filler misijama uz lov i ribolov da produže utrošene sate u igru. Kvalitetnog sadržaja jedva za lek.
To što ljudi misle da će na Pro da peglaju odjednom sve u 60… Bukvalno stoji DF video od 40+ min gde su uradili detaljnu analizu po potvrđenim specifikacijama za Pro. Ne kontam zabludu ako su likovi bukvalno nacrtali da to neće biti slučaj. Ljudi verovatno žele da potroše pare bez obzira, u nadi da će rdr2 iznenada da skoči u 60, a ko neće nek igra u 30 na “običnoj” konzoli (kao da videli nismo 60 na njoj).Može da se vidi pomak u rezoluciji i eventualno pomak u raytracing-u uz neki podržan mod jer hardverski nije dovoljno veliki skok da može da opravda fps uz sve ostalo. Bukvalno su rekli "Ko želi da kupi konzolu s namerom da igra gta 6 u 60, to neće da se desi)
Ali ono što može da se desi je da Bloodborne radi u stabilnih 30
Videćemo kakvo čudo izvedu na kraju, jer čudo bi moralo i da bude. Oni ni ove konzole nisu oznojili kako treba, nego su nesposobni za optimizaciju pa kao preslabe su konzole odjednom ali već hardverski zaostala Pro verzija će sad da pokaže kako to sve treba da izgleda i sve neispunjene snove developera Sada će samo biti još većih izgovora za neoptimizaciju i zašto “obične” konzole nemaju nešto što su imale do sada jer je sad to “ekskluzivna opcija za Pro” i to do sada običan Ps5 nije mogao da uradi jer je odjednom preslab.
Što kaže moja žena, Dyson za 500 eura mi za 5 minuta osuši i ispegla kosu, štedi NAM vreme. A to što si ti dao 500 eura za Sony to nema veze a ne služi ničemu sem da se igraš
Reci joj da stedi. Za 3h koliko sedis i igrqs igricu u kafani mogu da popijem i pojedem 300e
Kažeš joj lepo, ne pušim (trošak), ne kockam (trošak), ne drogiram se (trošak), ne kurvam se (trošak), a ti se sekiraš oko konzole i video igara
Ja čekam da mi @SlobeX odgovori za koliko je on uzeo OneS AD kada ga je prodao za 125€ ali me ignoriše.
Jer ta cena po kojoj preprodavci uzimaju je realna, ne ona na kojoj se ugrađuju.
Just saying.
Ma šali se ona, krivo joj što još nema Dyson a ja imam sve
Šta je realna opcija,ja prodam jedan hardver i dobijem u kompenzaciji drugi i doplatu,plus čišćenje konzole i testiranje iste i ako nemam maržu onda sam budala
there you go
problem je što je KP pun ljudi kao ti, koji su preprodavci. Kada neko izađe za konzolom za 70€, kao što sam ja našao ovog lika, onda neko kupi “sredi je” tj obriše i prodaje je za 120-150€.
Mislim to je okej posao, kapiram, samo ja to ne volim, iskreno kategorički sam protiv toga, jer ljudi već nemaju para ovde, a najgore je zarađivati na nečiju patnju.
EDIT: Recimo, konzola ova za 70€ što devojka uzela, bila je uprljana crnim flekama i puna prašine. Trebalo nam je 20-30min da je obrišemo i očistimo. Nemoj mi reći da to vredi 50€… Mislim kažem ponovo, okej, kul je sve to, ali ja nisam za to.
Ista je fora na Limundu, ljudi kupe Xbox One S za fazon 9-10k i onda za jedan dan vidiš na KP za 150€.
Ne samo konzole, već i kontrolere, igre i apsolutno sve. Pričao sam sa nekim likom, ima fazon 100 stvari kod sebe, kaže mi boli me, ja tako zarađujem, baš me briga šta drugi misle. Okej…
Postoji razlika u voleti tehniku, sakupljati, biti kolekcionar i biti preprodavac (lešinar).
EDIT2:
Znam provereno da ljudi čak i kupuju konzole preko, ebay i tako to i onda preprodaju kod nas. Eno na ebayu imaš hrpu one s konzola za po 25 funti, funkcionalne, prašnjave.
Hahahahah ok samo obrišem plastiku i uzmem 50ku dobar si.Uđi na olx.ba pa pogledaj koliko se kreću konzole,to je dobra fora ima u engleskoj za 20funti pravac mančester
Niko ne prisiljava nikog da proda ispod cijene ili iznad otvoreno tržište ti kupi koliko misliš da vrijedi
Znači nije ok servisirati hardver ali siva zona sa igrama je nešto časno i pošteno
@Wahad isto je svuda. Na reditu npr malo pratim patike, svi navijaju da preprodavci propadnu, u fazonu crkli dabogda.
Kupe od Nike-a direktno ili na raznim rasprodajama za 50-60e i preprodaju za 200. Pojavi se neki drop plane odma. Najgore je sa retkim primercima, to su ogranicene serije, posle idu cene i na neke hiljade evra.
Problem je veliki jer regularni kupci bilo cega ne mogu sa dodju po povoljnim cenama do stvari.
Lesinari, skroz si u pravu.
Da ne pricam kako ove dzidza bidze sa Temua prodaju po 5x vecoj ceni na KP.
Pa to nije od juče. Ljudi po celom svetu napravili biznise od toga što prodaju kinesku robu sa AliExpress-a po znatno većim cenama. Da li su za to krivi oni ili nepismeni ljudi koji su puni nepoverenja prema AliExpress-u, Temu-u its ?
Drugo, što bi se trgovina elektronikom razlikovala od trgovine automobilima ili drugim stvarima, npr. prehrambenim ? Niko se nije nasekirao što seljaku daju 20 dinara po kilogramu šljive a onda ti istu u maloprodaji naplate po 5x većoj ceni, ali konzole su problem.
Niko nikog brate mili ne tera da kupi One S za 150 eura. Niko nikoga ne tera silom da od njega nešto kupi. Što god da kupujem, razumeo se u to ili ne, prvo se dobro raspitam, da ne može baš svako da me podjebava sa nekom cenom.
Meni je najveći problem kada korsite ljudi razne nelegalne načine da do nekog proizvoda dođu pa ga onda valjaju za višestruku cenu jer je nestašica tog proizvoda.
Više me pogadja što veliki broj lekova u Srbiji košta znatno više nego u okolnim zemljama, a bitan je tebi ili tvom bližnjem, nego što neki tamo Slobo uzeo konzolu za 80 a prodao je za 120 i sad mali Milojica iz Donjeg Ropotova ne može da dodje do One S a baš je on hteo da kupi One S po ceni od 80 eura.
Tragedija.
Ma brate katastrofa.
Pre par godina, nije bilo tako kod nas. A onda su ljudi poceli da se loze da su biznismeni i “valjaju” nesto za nenormalne pare.
A evo u drugoj temi ovde ubija se cena za SX na
300€ i na playststion 5 za ne znam koliko
I u pravu si, ima ih svuda za sve, ali na zapadu su cene skroz normalne za konzole i tehniku, evo kontam da Alex moze to da potvrdi, sa njihovih slicnim sajtovima kao KP
Ortak iz nemacke na discordu stalno stavlja slike kako novih tako i stsrih konzola, za za nas NEVEROVATNE CENE, i smeje nam se kada se cudimo u fazonu, ko vas jebe kada vas lesinari deru tamo u srbiji.