U našim radnjama racunaj + 20% pdv + harač = 850€ u najavi
Pa sad sto se mene tiče može da bude i 8500 evra kad ja nit imam volje (što je osnovni preduslov za sve) i namere nit imam te pare da im dam (a i da imam iz principa ne bi dao jer je mislim cena preko svake granice, bilo one psihološke, bilo one objektivno-platežne), tako da ono mogu da stave cenu koju god hoće zabole me, ono video, ne odgovara mi, produžio dalje i to je to.
Treba udariti bojkot ovim glupavim slim i pro verzijama. Kao PS5 je slab sada a kada je trebao da izadje obecavali kule i gradove. Igrali neki Matrix demo i kao wow jbt kako izgleda, sta cemo sve igrati na novoj generaciji. Ni jedna igra nije izgledala tako na kraju. Samo otimacina para nista drugo a vi se lozite da je ps5 sada “slab”. Zajebali su apple.
Pricati o bojkotu je smesno.
A drugo je sto ti gledas kroz prizmu naseg prosecnog bednog zivota.
To je smesna cifra da zivis u nekoj pristojnoj zemlji.
Pa dok je ovaca biće i vune,vidiš da se primaju, a posle se kao smeju onim sendvičarima što veruju Vučiću da smo ekonomski tigar, da imamo najveći privredni rast u Evropi, da ćemo uskoro letiti automobilima i da imamo najjaču armiju na Balkanu posle Kranjskog lovačkog društva i Prilepske vatrogasne službe. : d
Pa i brzina ce biti udvostrucena, u stvari i vise u RTX igrama. Rezultat ce biti da ce sve nove igre raditi u 60, a na PS5 u 30. Makar ne placas 500e doplate za 1% kao kod ajfona, i ne placas svake godine.
A ako ti je 70 ok a 700e nije, sta ti kazem, nadam se da ce te krenuti taj kanal konacno pa ces imati malo bolju perspektivu u vezi vrednosti novca danas koja je stvarno uzasno mnogo opala. Ja cu ti se odmah subsribujem i praticu redovno. Ti gledas iz perspektive vrednosti od pre 5 godina, kao i svi mi uostalom kada se sablaznjujemo na skupe cene.
Sta “VREDI” je usko povezano sa tim koliko zaradjujes. Meni recimo mucenje u 30 fps ne vredi, nema tih para za koje bih vise igrao u 30 fps.
Malo-malo, pa iskrsne na onoj temi o automobilima da je neko uzeo kola od 40.000e. Niko ne prica o vrednosti toga, mora da se pokaze da se ima… da sve sljasti… to je “investicija” u bezbednost… a nova konzola koja bi tebi brate moj donela beskrajno uzivanje, ti jos nisi kupio ni PS5 ove generacije posle ne znam koliko godina i slusas PS4 turbine. To je nepravda i kapiram tvoj ugao i percepciju ali to je sve posledica us***ne zemlje u kojoj zivimo.
A inace treba razgraniciti zelje i potrebe, to si u pravu. Ja npr (kao i mnogi influenseri :D) pocinjem da razmisljam o tome da se svedem samo na 100 stvari. Minimalizam je zakon, pazi kad su to japanci jos skapirali u srednjem veku. Ukupno da ne posedujem vise od toga sa sve odecom i kuhinjskim stvarima i sta ja znam. Konzumerizam je sve obuzeo, kuce su clutterovane stvarima, preko ovog novog kineskog sr**nja TEMU-a cela Srbija ce uskoro biti zatrpana jeftinom plastikom od 200-300 dinara, mora covek da se kontrolise. Cak je mozda i veci problem sto imamo previse novca za gluposti, hrana iako nikad skuplja, nikad nije toliko dostupna i u izobilju… Ali ova nova konzola meni opasno ulazi u domen potrebe, jer znam kako je bilo kada je izasao PS4 Pro i One X, samo tu si mogao u 60 fps da igras i kraj price.
Pravicete me od blata
E da zaboravih.
Pa ko ce da ti da, mora da se zaradi. Ljudi na ovom forumu toliko dnevno zarade, neki i (mnogo) vise…
Ma nije valjda, mislim jel ima neko na ovom forumu (pa i na internetu uopšte) a da ne živi nekim filmskim životom, da nije preuspešan, pun para, da ne vozi besna kola, da nije proputovao već ceo svet, da nije već afirmisan i ostvaren u svakom smislu, da ga Bog nije dao baš za sve, da mu ne ide baš sve od ruke i da mu nije baš sve onako kako se samo poželeti moglo ?
Mislim da takav ovde (a i na internet) još nije kročio.
Mislim ja kapiram da je ovde svima već dosadno i da su malo smoreni jer ono svi sve imaju, svima sve super, niko nema više nikakvih nerealizovanih želja i snova, pa kapiram da nije lako baš ni tako živeti …
Ma priča za malu decu sa teraflops i ostalim kad je sve više prisutan trend neoptimizacije, netestiranja, bugova i serviranja poluproizvoda. A i kad dodamo wokeisam, analitičare koji sve vide samo kroz brojke dobijemo tkzv aaaa naslove, izjave da je za singleplayer dosta 30fps i ostalo. I još naslova nikad manje. Preskačem dok ne vidim naslove vredne kupovine, i kako rade u poređenju s pc verzijom
Aj sad sve je woke i zavera i tehnoloski napredak od 1970 nema smisla.
@Fabrizio_Tagliano pa i jedno o drugo o cemu pricas, i tvoj lezeran nacin zivota, i njihov koji zaradjuju stotine evra dnevno, i jedno i drugo je bubble. Ali ti kazem da budes svestan da postoji i drugacija realnost. Razumem rezigniranost ali ko radi ne boji se gladi i PS5 Pro-a.
@celahudini Kada je trziste nema tu realno nerealno. Ponuda i potraznja, a potraznje za 60 fps konzolom - pogotovu jer MS nece imati odgovor - bice itekako. Neko je procenio da ima prostora u portfoliju i mislim da je dobro procenio sa komercijalne strane. PS5 pro nema sanse da ne uspe, jer bas kapitalizuje lenjost programera da optimizuju i visak novca koji ljudi imaju.
Ja nisam za raslojavanje i podizanje cene za gaming, zato bas i toliko “promovisem” razmenu. Ali tehnologija mora da napreduje i kraj price. Tempo je manje vazan. Bolje da napreduje sto brze i sto vise, po cenu da content malo zaostaje. Jedva cekam kvantne kompjutere, sta cemo na njima da vrtimo, Office? Nema veze, computing power mora da raste.
Naravno da nikome ne padaju pare u slapovima.
Daleko od toga.
Sto se tice zelja koje nisu jos ostvarene mogao bih ja da napisem koju ali nisam siguran da upada pod digiralni gejming ali jeste neka vrsta “igrica”
Sala na stranu, da zivis u nekoj zemlji koja je ciljna grupa za kupovinu konzola. Ova cifra nije nista.
Ali mi nismo ciljna grupa, mi smo malo jaca kategorija od nekih Africkih zemalja.
Ali kako je napredak mrtvo slovo na papiru? A nije prvi put. I na ps5 kutiji je pisalo 8k, imala jedna igra, klasičan false advertising ali jer ima ta jedna pokrili su se legalno da ne mogu da popiju class action lawsuit. Koji si to naslov video da su predstavili da radi u 60 fps a do sad nije? Koliko vremena je trebalo recimo cyberpunk ispeglaju, šta ćemo sa naslovima koji se nikad ne ispeglaju? I to ispada da je do devova i publishera i njihove dobre volje.
Ne verujem u nikakve slučajne leakove, bombastične brojke koje ne znače ništa, najave i trailere, “neutralne” “objektivne” publikacije koji služe samo da simpuju ogromnim korporacijama.
Nije mrtvo slovo. Imas neki ukupan hardverski potencijal i na developerima je da ga iskoriste kako znaju i umeju. Oduvek je bilo tako i nije to sada nista novo. Ono sto je current gen doneo je 60 fps standard, nije efektivno 8K. PS5 ima i dosta pametno i izbalansirano postavljenu arhintekturu u startu i onogucava mnogo vise od prosle generacije. Pro “puca” vise na RTX jer su current gen performanse lose. Treba se ipak vise radovati tehnickim unapredjenjima a ne toliko biti stegnut oko novca. Svaka nova konzola je malo inzenjersko cudo. Treba to sve spakovati i trista faktora uklopiti. To sto smo nezadovoljni kvalitetom igara je potpuno odvojeno pitanje. Nije tacno da nema sta da se igra, naprotiv hiperprodukcija je, kvalitet igara je samo upitan. I tu na zalost nema velike pomoci. Industrija se okrenula vise live service profitu dok je AAA gaming dobio etiketu neisplativosti. Meni je zbog toga strasno zao i nadam se da cemo tom trendu videti kraj. A sa AAA gamingom ide i dobra grafika i iskoriscenost hardvera do maksimuma. Poseban problem je i nezadovoljavajuci napredak VR tehnologija.
Dobra stvar u svemu ovome je što korisnik/kupac ima izbor. Niko nas ne tera da kupimo Slim ili Pro. Pro je svakako uvek više bio za entuzijaste i sigurno se neće prodavati dobro koliko i standard PS5 (PS4 Pro čini oko ~21% ukupne PS4 prodaje). Sve buduće igre će svakako lepo terati PS5, s tim što na Pro-u korisnik če imati više opcija u vidu viših grafičkih podešavanja i RTX-a. Frejmrejt će ostati isti jer je vezan za snagu procesora, znači ako bude 60fps mode-a za PS5, biće i za Pro, samo sa verovatno boljim grafičkim podešavanjima
@euphrates mislim da nisi u pravu, bilo bi dobro da samo RTX bude razlika ali bojim se da ce samo da saseku FPS. Najjednostavnije je resenje, oprobano ranije.
Videćemo. Sigurno nisu planirali da imaš jaču konzolu gde će sve izgledati i raditi isto, dok konzola (jer je jača) radi na manjem nivou opterećenja Šta imam od toga, ništa.
RTX je suvise mala vizuelna razlika, niko nece kupovati novu konzolu samo zbog toga. Standard u konzolnom svetu je da razlika bude u rezoluciji ili fps-u. Rezoluciju mozes da upscale-ujes, dok fps mozes skoro da dupliras sa frame generationom, ali i ti algoritmi imaju ogranicenja i zahtevaju neki hardver.
Pa to, guraće verovatno i višu rezoluciju (native 4K itd).
Ne verujem, trend je da se native 4K ne forsira vise, FSR3 lepo pegla to sve, Sony je jos u prosloj generaciji super gurao prelepe igre sa nizom rezolucijom i gotovo neprimetnom padom kvaliteta u odnosu na native. Ostaje fps…