Tako sam.i ja kontao.Sa kutijom naravno. Odlicno ocuvan, odigramo 10ak igara.
…ali ovi ljudi koji prodaju za 450e polovan
Ovo samo u zemlji Srbiji moze
Isto.kao sto se prodaje xbox one s za 200€
Digital Foundry video na yt kad su radili analizu kaže da nije nikakav poseban pomak i da je veća razlika bila između Ps4i ps4 pro nego sada. I da neće terati igre u 60, bar ne gta 6 i sl. Sad kome verovati.
Kada bolje razmislim neka ide i seriesx u paketu za 650. Da odigram Indianu i Stalkera u decembru i to je to. Svakako je X zavrsio sa eklkluzivamq u budućnosti. I kucu cu da prodam za GTA6
U pravu su najvjerojatnije. Procesor je isti zastarjeli zen 2, a igre su najčešće cpu-limited na konzolama, pogotovo open world. Ako GTA 6 ne bude 60fps na obicnom ps5/sx, neće onda ni na pro verzijama. Najviše će pomaka sigurno biti u rezoluciji i u igrama koje su bazirane na RTGI-ju kao što je Avatar i Star Wars Outlaws.
Ja prodajem oko 130-140eura
I to je mnogo, s obzirom da se preko nov prodavao za 100€ pre par godina, a polovni full oprema na ebayu su oko 60 funti.
Ljudi prodaju AllDigital za 150+ a on je bio fazon, ispod 90€ u kutiji nov Mada okej, živimo u Srbiji.
Mada gledam na KP, već izlaze polako za po 100€ sa kontrolerom i kablovima. Što je totalno okej i realna cena za kod nas.
Ako ti šta znači u subotu sam prodao all digital za 135 eura toliko slično i one s prodajem a to što ima za 80 90 svako nek kupi povoljnije ako može
Slobo diluje konzole
to mi je hobi,fan hardvera
Sulude su cene kod nas, još luđe je to što X360 prodaju za 100+€.
Isto tako, kul je što si prodao za 125€, a za koliko si je ti uzeo
Iskreno, rgh xbox 360 konzola je brutalna stvar dan danas. Ja imam i nema sile da bi je nekad prodao ispod 100e (mada ne bih je nikad ni prodavao) jer ima pregršt brutalnih naslova, split screen igara, kinekt igara itd i to je odlična stvar za klince, za igraonice i za ljude koji vole starije naslove koji su samo tamo bili dostupni. Plus podržava i emulatore za Nintendo, Ps1 itd. A kontroler šije i dan danas, ovaj moj ne zna šta je drift. I nisu ni cene preko ništa jeftinije, bio sam u Beču u nekoj radnji gde drže retro konzole itd. Ništa jeftinije, čak i skuplje.
Xbox 360 slim sam davno bio poklonio. Cipovan. I dan danas radi kao prvog dana. Tacno je da kontroleri ne znaju za drift, pitanje je sta se to desilo sa novijim generacijama, slucajno ili namerno nema vise tog kvaliteta…
I moja je slim, kupio je 2011. i radi dan danas kao sat. Samo bih trebao pastu da joj zamenim posle toliko vremena, al mi je frka da je otvaram U njoj imam naslove koji jedva i da su podržani danas na konzolama, nisu backward compatible, plus imam emulatore, milina jedna. I to sam je dao drugaru na jedno dve godine i on je akao sa ćerkicom to vreme, da je ostala kod mene bila bi bukvalno kao nova, sada jedino kontroler ima malo tragova korišćenja na analozima od njih, ali dobro.
Iskreno ne znam, ne bi me iznenadilo da su namerno osakatili te stvari da bi ljudi trošili pare na nove.
Brate ako je ovo istina baš previše, pogotovo kad uzmemo u obzir koliko malo uopšte i ima šta da se igra na PS5 i koliko ima ekskluziva.
Mislim ono kad vidim te cene zaista ne krivim one što fazon za polovan PS5 traže 450 evra, mislim 700 evra je baš ono pretenciozno i preterano, mislim kojih bre 700 evra (mislim mogli su govnari da stave makar veći hard disk od 2TB recimo ako već traže tolike pare), što se mene tiče dam im onu stvar da izbiju oči, ono da dajem 600,700 evra za konzolu da bi igrao remastere remastera samo sa malo više piksela na ekranu ili više fps-a, ono zabole me.
Ono zasad sve mi više deluje da ću da preskočim ovu generaciju, ako i budem uzimao PS5 gledaću eventualno da nadjem neki Slim povoljno i to je to, za ovu generaciju je čak i to previše, jer definitivno više od toga ne vredi.
Ma naterace nas, svima je jasno da je midgen besmislen i samo cash grab. Ne pada mi na pamet da igram u 30 fps igre na obicnom PS5 koji je preslab za UE5 ili nece da se trude oko optimizacije prosto. A neko i dalje igra osmobitne igre, taj uziva u gamingu, ja stvarno ne mogu. Kakav crni Xbox 360 jel ste krsteni.
700 je smesna para danas, tolko je bila vrednost 300-400e kad je izasao PS5. Samo da nas prokleti skalperi ne oderu ali verujem da nece i da je problem sa proizvodnjom i logistikom / koronom resen.
Drugo je pitanje sto je generacija tanka dosta, ali backlog je ogroman, pa ni ti remasteri nisu za bacanje, iako nema igara kalibra prethodne generacije (Uncharted, Tsushima, Last of Us…)
Sledece godine izlazi i Switch 2, next gen Windows/Steam handhelda, ne znamo kad Xbox handheld/next gen izlazi i to ce pubnuti u nekom trenutku, valjda rade nesto i u tom Microsoftu.
Pa ni ti tvoji vanzemaljci nisu @Fabrizio_Tagliano dostigli tehnoloski nivo tako sto su kukali kako je sve skupo i nema sta da se igra nego su radili apgrejde
Sledeca je godina AI-a, svi procesiri morace da budu AI certified, sa 48 TOPS najmanje, imamo i novu metriku sada, nisu vise samo GHZ i TFLOPS kao ranije.
Koliko je tek novi iphone besmislen, a izlazi svake godine sa 1% aplikacija koje to mogu da iskoriste pa sine miki lepo obnova ugovora preko operatera za 250.000 dinara na 480 rata. A nova kola, to bas treba za 40.000e, onako casually poskupi za 10.000e godisnje i nikom nista. Sta su konzole u odnosu na to, smesno je da se zalimo uopste oko doplate od 300-400e. Ali siromastvo jbg. Plus kod nas nije i dalje normalno placati za gaming hobi, kad bi moglo sve besplatno najbolje i da generacija traje jedno 20 godina.
Ma kurac moj smešna para, mislim ajde nek ti da neko 700 evra ako je smesna para, mislim nek ti da neko i 70 evra ako je smesna para, aa daće ti…ono smesno bi bilo da se recimo zalimo na doplate od 30,40 evra ali dodatnih 300,400 evra nije vise ni “doplata” vec gotovo udvostručena cena.
A to što je generacija tanka i što nema igara u rangu Uncharted, TLoU, Tsushima, Witcher 3, Batman i ostalo nije drugo pitanje već prvo i osnovno jer konzola se kupuje zbog igara a ne zbog hardvera.
Recimo kada sam na PS4 video Uncharted 4, GoW, AC : Origins, novi Mass Effect, Witcher 3, Batman Arkham Knight i to uz korektnu cenu konzole ono nije mi bilo žao da ako treba i poslednji dinar dam na gejming ne bi odigrao sve te silne igre, sad sa PS5 imam potpuno suprotan stav, ono na kraj pameti mi nije da i ovo možda malo sirotinje što imam da im dajem za neku precenjenu i preskupu konzolu, mislim kojih bre 700 evra za konzolu (na kojoj pritom nemam čak ni šta toliko da igram), si lud brate, ono boles…
Tako da ako uopšte budem i uzimao PS5 ono definitivno ću se opredeliti za neku jeftiniju varijantu i neki slim za 400 evra i to je to (mada kakva je generacija i to je previše), mada recimo i za PS4 sam komotno mogao da uzmem Slim umesto Pro-a, razlika je bila gotovo zanemariva ali ajde razlika u ceni nije bila velika (tipa ono razlika u ceni bila mozda nekih 60,70 evra) , medjutim sad je razlika u ceni baš ogromna i zaista nemam nameru da to podržim nit da im dam te pare (pa makar i preskočio ovu generaciju).
Sad ako neko misli da vredi te pare ono nek im da, ja zaista ne mislim.
mislim da broj odigranih igara ne utice na cenu konzole. Pa nije to kilometraza na kolima.