U pravu si Slobo. Ali nas Mario ne smatra za prijatelje pa igre deli sa strancima na razmeni za 1999,99 dinara
Pošto do sad nisam kupovao nove igre, polovna fizička izdanja sam nalazio za do 3000 dinara. Taman do kupovine prođe dovoljno i vremena da ispoliraju igru.
Plus kod digitalnih kupovina si vlasnik samo privremene licence za pristup sadržaju koji ti je na nalogu, ako odluče da iz bilo kog razloga ukinu pristup PSN-u, možeš reći zbogom svim kupovinama.
Znam, znam, mala šansa, nije se desilo nikome, ali jedan zez sa njihove ili tvoje strane i ćao celom library-ju.
Ništa bez ps5 pro
E pa pogodi sta, na ovoj planeti imas maksimalno jedno 80/90 (u dobru ruku) godina zivota, tako da ti je zivotna-licenca poprilicno limitirana u odnosu na buduce postojanje univerzuma
Get it? Za sve sto radimo na svetu kupujemo “samo vreme”. Vreme kad cemo nesto imati ili posedivati, a to je opet vrlo subjektivno za svakog od nas. Zar ne?
A sve je nebitno kad tako pogledas. Sve su to subjektivni tripovi ko sta voli dok je cena apsolutna.
Prosek je da puknes za share oko 10e kupi-prodaj varijanta. Neces posle imati sta da stavis na policu, ali ostace ti za neki OLED TV, novu konzolu, opremanje BDSM dungeona… najnoviji iphone Pro Max…
Nekom je draze da metne 7-8 praznih kutija sa sarenim omotom na policu, neko ce imati day one gaming celu generaciju za iste pare. Neko igra Diablo ili Fifu celu generaciju pa nije ni vazno… Collector ce da redja figure iz setova od 300e. Neko je savrseno srecan sa mobilnim f2p i sve mu je bacanje para. Neko ne moze da zivi bez 5 AAA igara mesecno. Takav sam ja bio nekada, sada mi je backlog kao zivi pesak.
Na kraju dana, svi imaju isti gaming experience u Spajdermenu 2, nebitno kako su dosli do igre, nebitno na cemu igraju… sve je 98% isto. Budite dobri i zdravi, ostalo je manje vazno.
Mislim da si se skoncentrisao na pogrešan deo tog citata i da je sve otišlo nepotrebno u filozofiju.
Kad kupuješ digitalno, zavisiš od Sony-jeve dobre volje i svoje internet konekcije. Ukoliko izgubiš i jedno od ta dva, ne možeš da instaliraš novu igru, niti da je skineš ponovo kad ti se bude igrala. Kad kupuješ fizička izdanja, možeš da igraš kad god i gde god i Sony ima manje kontrole nad tvojim pristupom.
Na kraju krajeva, lepo je imati izbore, pa kome šta odgovara.
Ma samo pogledaj sta se desava u svetu. Caskom ti proglase drzavu za “losu” (naravno oni losi to urade) u sklopu toga ide masinerija sankcija itd…
Onda Sony resi da ti sve ugasi i mozes samo da gledas svoju konzolu i digitalne primerke samo da sanjas.
Meni licno odgovaraju digitalne igrice zato sto se nikada ne vracam na onu koju predjem. Ali je tesko jajarenje to digitalno. Platio si a nije tvoje.
Trenutka kada Sony bude ugasio svoje servere, moci ces da koristis emulaciju , koja ce cak biti “zgodnija” i pristupacnija, a fizicko izdanje ti tada ni za sta nece koristiti. Kao sto rekoh, kupujes samo vreme kada ces nesto igrati.
Au ljudi kao da čitam forum studenata filozofije
Pa zato sto su napravili filozofiju od jebenih igrica…
Prvo napravi nalog za neku konzolu… pa pazi koji ces region… pa napravi nalog za igricu…
Pa zajebi sistem i kupi neki kredit preko VPN u Tanzaniji da bi kupio igricu u Argentini a nalog na US preko Madagaskara…
Serem im se u sve vise…
Gde je neatalo ono prikacim konzolu koju god za TV ubacim CD ili ketridz i rokam pun gas…
Ovo sada je sviranje k…c!
Druze…
PS2 igre su nekada bile Region Locked, sto je 10x gora restrikcija od ovoga sto sada imamo.
Preskocio sam PS2 ja sam iz vremena SegaMegaDrive2
Uskoro
Zamisli kad izadje a ti kupio slim wukong edišn
$90 poskupljenje. Koliko li misle cenu za Pro da bubnu ako je model star četiri godine $600?