Pa to je lako pitanje , realno PS4 ce otici u penziju kada PS5 bude mogao da se pazari po nekoj normalnoj i prihvatljivoj ceni ili mozda bolje receno kad bude uopste i mogao da se nadje.
Mislim da je trenutno najpovoljnije opcija za PS5 je kod Istvana za 650 evra sto je realno i dalje bas mnogo i nepristupacno vecini koja bi zelela da ga kupi a slicna je situacija i globalno tako da PS5 nema ni priblizno toliku bazu korisnika da bi im se isplatilo da batale PS4 , a sad kada ce se situacija malo popraviti i stabilizovati ono niko ne moze da tvrdi (trebalo je vec dosad ali eto …) ali nadajmo se da ce situacija postati povoljnija i stabilnija u naredne mozda 2 godine.
Pritom nema skoro ni igara uopste.
Recimo sve i da moze da se nadje za 499$ sad ja ga ne bi uzimao jos, sacekao bi neku narednu verziju, neku verziju sa vecim kapacitetom hard diska (mislim da je sramota da ima manji hard disk od PS4), eventualno neku manje kabastu slim verziju ili mozda neku kul isaranu limited edition verziju konzole, ali opet dzaba i to ako ima dok ne bude malo vise igara za tu konzolu.
Tako da sto se mene tice Sony bi morao mnogo vise da se potrudi od ovog da bi ja sad kupovinu nove konzole stavio kao prioritet a verujem i da mnogi jos razmisljaju slicno.
Eto nadajmo se da dok izadju prave next-gen igre i igre kao sto su novi Mass Effect, Assassin’s Creed Red, Spider-Man 2, Wolverine, Rise of Ronin, Uncharted 5, GTA VI, novi Star Wars Jedi , Wukong, itd da ce se situacija popraviti (a te igre bi trebalo da se pojave u neke naredne 2 godine).
Pa jel sam rekao nesto pogresno mozda, mislim da ja nisam u pravu situacija bi vec bila drugacija i povoljnija do sad.
Inace popis krece sad od 1. Oktobra, mislim da krajem ove ili pocetkom sledece nedelje treba da odem da potpisem ugovor sa njima, dobijem lokaciju koju cu da popisujem i da uzmem laptop od njih (koji posle treba da vratim kad zavrsim potpis).
Ako me secanje dobro sluzi Jack 2 je bio pakao. Mislim da sam odustao pre 15ak godina od igre. Razlog je nedostatak chakpointa i prinudjenost da igras level od pocetka kada izgubis. To je u drugoj polovini igre bio ogroman teret.
Jel moze neko da mi da valjano objasnjenje zasto J&D i Sly Cooper bolje izgledaju na 720p nego na 2160p? Ostrija i svetlija slika, jace boje na 720p u odnosu na mracnu i tamnu sliku na 2160p. Znaci govorim iskljucivo o ovim ps2 (ps4) i ps3 remaster igrama koje igram na ps5.