Playstation 4 Rezime - diskusija, info, slike, video - Vol. 2

Godinama sam imao Gold, svaki dan sam ga igrao online po 10 sati dnevno minimum. Ne, nije neko preterano ulaganje. Kad nabavim PS4 ću uplatiti Plus godinu dana.

To što kupuješ igru kad je 60$ i preko toga Season Pass koji je pola igre je tvoj problem, pogotovu ako ne koristiš Share. Naročito za Season Pass koji uglavnom nema potrebe da se uzme odmah.

Dobra fora je to da misliš da ima šanse da se vrate na besplatan mp. To se neće desiti.

MS daje jednom u zivotu refund, ne znam kako je na steam-u. Ali i da uvedu jednom od dve godine, bilo bi super. Ali moze i kao sto je MS uveo skoro, da ako ti se ne svidi igra, mozes da je refoudujes u roku od par dana i da nisi igrao vise od 2. sata na svim profilima. Ako igra lose radi ili ti se ne svidja, pare nazad bez ikakvog smaranja sa support-om.

To što je uveo skoro MS ima i steam već par godina, kapiram da ih je to i povuklo da ubace refund.

Ne zanima me share. Nije “moj problem”, već bi tako trebalo da bude ako za igru plaćam punu cijenu. MP bi trebao biti uključen. Evo ti primjer, shift kod u Borderlands 2 i PS ne možeš ukucati bez Live-a. Kod… Kod.

Da ne idemo u off, uzmi ti lijepo neku igru od 100$+ pa mi pričaj tu priču.

Igre na Steam-u po par dolara uz besplatan MP.

Neću više hahaha

E pa nije. I tako će biti do daljnjeg. Prestani da upoređuješ PC sa konzolama kad je multiplayer u pitanju, dižeš sebi pritisak za džabe. Trebalo bi da je uključeno, a nije. A za cenu igara koju plaćaš imaš alternative da uštediš, na tebi je da ih koristiš ako hoćeš.

Nećeš da plaćaš mp? Kupi PC. It’s as simple as that. Besplatan mp na konzolama je mrtav već par godina i neće se vratiti, pogotovu kad je i Nintendo rešio da ga naplaćuje.

Na PCju je sama kupovina igre plaćanje MP-a. :smiley:
Jer onaj ko neće da igra MP uvek ima free SP. :smiley:

Povikaše seljaci, što se kaže. Životni vijek konzola se smanjuje, igre su brutalno skuplje od onih na kompu, žele da objedine sve u jedan ekosistem - bar MS.

Ne vidim razloga zašto besplatan MP ne bi bio razlog diskusije. I znam šta ćeš reći: “GoW, Halo, Forza, Bloodborne, besplatne online igre uz zahtjev pretplate”, sve to stoji. Ali daj mi opciju ako pljunem par storina dolara za jednu pišljivu partiju MP-a, jednom u godini dana. Nije problem ni uplatit Live, već je smor radi par igara.

Pitaj @jahalang0112 koji je igrao 2500h+ Destiny, što bi mu draže bilo da nije plaćao pretplatu.

Probali da stave da se plaća MP, prošlo im je, zaradili još više para. Neće se vraćati na besplatan mp. To je cela diskusija.

Da li bi voleli da je besplatno? Verovatno bi, ali dok god ljudi plaćaju neće ništa da se menja.

OK, a kako ti misliš da bi to bilo izvodljivo?

Platiš neki dodatan pass za igru da bi samo nju igrao? Ili šta? Kako bi ti to uradio?

Al glavno pitanje je zašto bi to iko tražio? Opet, ti na to gledaš kao da bi koristio samo za jednu igru, što je potpuno iracionalna misao. Ne vidim razlog zašto bi ta opcija bila bolja od toga da platiš za celu godinu a igraš sve igre online naspram jedne. A da ne spominjem ostale “perkove” Plusa i Golda u vidu igara, popusta, itd.

Šta kako bi ja uradio? Pa jebem ti iracionalnost, platim igru 90$, ima da mi kebab svaku večer šalju :smiley:

2 Likes

Izlisno je zaliti se, jer nece sigurno da povuku pretplate kao siguran izvor zarade u skorije vreme, ukoliko ne budu primorani migracijom ogromnog procenta igraca na PC. 60$ godisnje priliva se od vise desetina miliona pretplatnika. Cak i za Sony i MS, to je ogroman novac. Kada amortizuju troskove za odrzavanje servisa, igre koje plate izdavacima, i dalje im verovatno ostaju milijarde. U 2015 Playstation Plus usera je bilo 21 milion, danas je ta cifra sigurno mnogo veca.

Pa i nije se nesto povecala za godinu i po. :S

Ipak… velika cifra.

Nama je ta cifra 60$ kad treba da se iskešira velika, ali je za ostatak sveta (ili bar veći deo) to smešna cifra.
Pa bre ljudi u Kanadi daju 350$ za sat. :smiley:

2 Likes

Sat je dosta vredniji od pretplate na multiplejer koja bi u startu trebalo da je besplatna i kada istekne posle godinu dana ima 0$ vrednost, ukljucujuci i “besplatne” igre koje vise ne mozes da igras. Da ne pricam da smartwatch ima jos funkcija pored vremena, za klasican sat prakticno placas samo skup nakit jer vreme imas i na telefonu, i placas da pokazes nekome kako imas love za skup sat.

Btw, i mi se snadjemo. Kupis na G2A za 40e i podelis na 2. Dodje ti znaci 20e ili 1.6e mesecno. Samo procenat onih koji rade share je zanemarljiv u odnosu na one koji kupuju regularno.

Jel ima ovde neko ps4 slim?Zelim da ga uzmem uskoro ali sam procitao par komentara da se pregrijava pa ako neko ima ako moze da potvrdi je li ovo tacno ili ne.

Nema pregrejanja… A gde si to procitao da se pregreva?

Gledao sam neke reviewe i unboxinge po youtube i pisalo je dole ljudi po komentarima da im se desavalo da se pregreje posle pola sata igranja. Ali pogledao sam jos par reviewa od IGN i slicnih i kazu da je tisi i “cooler” od prve verzije.

Zagreje se nekada dosta, ali sta ti tacno znaci “pregreva”? Nema nikakvih negativnih implikacija veceg zagrevanja osim malo vece buke koje proizvodi konzola jer vrti ventilatore na vecem broju obrtaja. Bitno je da sve radi, i da se ne pojavljuju neki kvaroi uli dugotrajna ostecenja kao posledica.