Disk ti je licenca, tako da je odgovor DA, disk mora da ti bude u drajvu da bi igrao igru.
Kad igra košta po par dolara, i za tih par dolara se ne moraš pomicat iz fotelje, digitala je must.
A jel pokrece konstantno igru sa disc-a ako je instalirana na hdd ili je cisto da on vidi da imas disc, pa je pokrece sa hdd-a? Jer kontam da se konzola vise greje i da je bucnija ako konstantno vrti disc u sistemu, sto je donekle logicno pa me zato interesuje. 
Očita ti disk nekih par sekundi, nakon čega ti igru učitava sa HDD-a.
To što se grijalo, grijalo se. Nova arhitektura čipova, efikasnije hlađenje. Ne zamaraj glavu sa tim.
Mislim da se konzola ne greje više nego inače i da nije bučnija, ali se na taj način sigurno troši laser čitača, u tome je jedina razlika između digitalnih i disc igara.
Grije se za par stepeni više jer drajv radi, logično. Ali i to više ne pravi nikakvu razliku. Nismo u eri RROD-a i BLOD-a. 90nm čip u 2005/06 vs današnji, 3x manji i efikasniji.
Posle instalacije igre, disk se koristi samo za verifikaciju licenci i posle toga disk stoji samo… To je jedina uloga diska, jedino kada moze da se ocekuje buka harda i citaca u isto vreme je tokom instalacije igre i to je sve…
Ja ni ne znam radi li na XO, nikad ga pokrenuo nisam 
Ja sam pokrenuo tacno po jednu igru na obe konzole - Killzone na PS4 i Overwatch na XO. Radi laser kao sat 
Ja sam na prvom PS4 dobio vec tvornicki sheban laser. Pre nego bi ubacio disk uvek bi ga morao obavezno ocistiti, jer ga u suprotnom ne bi laser ocitao, a diskovi glanc novi , takodjer kada bi izvadio disk bi imao kao neke “ogrebetine” po sebi, koje bi trebao isto brisati. Ali zato sada na Pro sam imao srece, radi laser kako treba, ubaci igraj, izbaci niti traga na disku.
Nije tema prikladna, al hajd… Sjećas se ogrebotina koje je Xenon pravio? Plakao sam od muke.
Digitala je zakon.
[quote=“Lordish, post:1934, topic:9276”]
Sjećas se ogrebotina koje je Xenon pravio?
[/quote]Ne znam, posto nisam imao Xenon…
Diskovi su meni jedino dobri za kolekciju, exkluzive volim imati na disku, a multi digitalne.
Horizon ZD…OMG kakva igra…Kako sam se zaje*ao da će ovo biti fail
Isprobao sada remote play na laptopu i ovo uopste nije lose. Znaci hipoticki mogu da odem 200 km dalje i okacim se na ps4 koji mi je u rest modu 
U praksi ocekuj da verovatno neces uspeti da se konektujes, a i ako uspes da ce raditi lose i uz dosta artefakata i nece raditi guest accountovi. Ali bolje ista nego nista.
Koju igru uzeti na snizenju. I do sp mi je i do mp. 21.5 funti destiny the collection; 25 funti cod iw; division za 15 funti.
Jel se igra destiny mp, jel jos popularan?
Aloy je gay tako da batali sto pre ![]()
Ok drug hvala puno. Kupujem onda destiny sigurno
Nadam se da ovo nije nikakav SPOILER,jer sam negde na 60% igre