Playstation 4 Rezime - diskusija, info, slike, video - Vol. 2

Ako skorpio dobro krene sa prodajom onda je ovo logičan nastavak priče.Piraterija je sastavni dio brenda sony on izlaska ps1 pa na dalje

Vidjećeš poentu kad skorpio pojede ps4 pro performansama pa onda se sjete kao neki hakeri da razbiju bsd kernel i moduju softver na ps4 da se prodaje za zemlje trećeg svijeta.Argument stoji a ti gledaj kako god hoćeš na to.Nema više razloga da idemo u off

Šta sve neću pročitati ovde na forumu. Mnogo precenjujete jačina Scorpia kao faktor za kupovinu van entuzijasta. Ako nema svoje igre, većina će kupiti jeftiniju veziju, koja će verovatno biti duplo jeftinija, i neće se mnogo toga promeniti.

Piraterija kad se pojavi, ne ako, već kad, sigurno neće imati veze sa tom nekom potencijalnom prodajom Scorpia. Mislio sam da niko nije shvatio onu zajebanciju da će Sony/MS pustiti pirateriju da bi nadoknadili zaostatak u prodaji, ali izgleda da ima pojedinaca koji u to zaista veruju. Prodaja softvera je jednako bitna kao prodaja hardvera, ako ne i bitnija. Sony i MS mogu da prodaju konzole sa malom zaradom, ili čak gubitkom, dok prodajom igrara, van inicijalnog ulaganja ništa gube, već ostavaruju čist profit, ako zaista veruješ u to da im je prodaja hardvera bitnija od prodaje igara i licenci, onda ne znam šza da ti kažem.

Jedno je da se ima Hype za konzolu, ali vi ste poludeli sa tim Scorpiom ko da je zora novog doba Xboxa i da će sad odjednom postati neka prava pretnja kad nema ništa od igara trenutno, kao ni u dogledno vreme. Trenutno je veća pretnja za PS4 Switch no Scorpio, jer on, za razliku od Scorpia, ima najavljene igre. U zavisnosti od E3, Scorpio bi mogao da bude neka pretnja, ali ako opet bude mlak po pitanju novih igara van Forze, Gears i Halo, onda nema tu šta da se priča.

3 Likes

Zasto ljudi kupuju pro? I zasto su kupovali 4 koji nije imao ekskluzive skoro 2 godine kako treba, ako snaga konzole i 1080p 60 fps-a- 4K 30-60 nisu faktor? Hajde da se setimo cuvenog E3 na kome sony nije pokazao ni jednu igru za tu godinu, ali je izdominirao E3 jer upravo nije pokazao.igre koje izlaze te godine. A i imao je no man’s shit kao prezentaciju i ako ie isto to pusteno godinu ranije…Prosto da postavimo ovako, ako skorpion bude terao destiny 2 u 4K 50-60 fps-a, a pro 4K 30, sa losijjim teksturama, da li stvarno mislis da ce bas svi da ostanu i igraju igru na pro? Uvek ima onih koji ce da doplate malo, a da igraju igru u vecoj rezoluciji i vecem fps-u. U ostalom to je pro pokazao…

ps: Sta je na kraju bilo sa deep down?

3 Likes

A gde su onda ekskluzive za XO? Šta ima trenutno najavljeno? NIŠTA. Šta će imati za kraj godine? Verovatno opet Halo, Forzu, sledeće godine Gears, rinse and repeat. Šta radi Rare? Ništa. Čak i da rade nešto konkretno, to nije isti onaj Rare od pre 15 godina. Ko još radi za MS kad su ekskluzive u pitanju? Zašto bi onda iko kupovao XO? Pogotovu ako će neke, možda i većina, od igara da se pojave na PC.

To što je Sony imao spor početak je činjenica da su oboje zbrzali ovu generaciju za makar godinu dana, ali šta je tu je, sad makar ima više igara no što se može odigrati. Šta imaš na XO?

The Last Guardian, Kingdom Hearts kolekcija, Persona 5, Nier Automata, Nioh, Horizon, Gravity Rush 2 su igre koje su se pojavile u zadjih par meseci koje su na PS4, a ne na XO. Jedina igra sa spiska koja ima PC port je Nier Automata.

Na Xboxu imaš Halo Wars 2 i šta još?

Ovo nije trka, već maraton, ako si imao solidan start, ne znači da ćeš do kraja biti u prednosti. Možda Scorpio zaista bude imao nekog uticaja, ali neće sam po sebi. Džabe ti jaka konzola ako nemaš šta da igraš na njoj.

Onaj E3 jeste najavio igre koje neće skoro izaći, ali je bio jedan od najnahajpovanih momenata u istoriji E3. Šta može MS da uradi da se uporedi sa time? Ništa. Da li su zajebali neke koji su mislili da će se te igre brzo pojaviti na konzoli? Yup. Da li je to usporilo hype? Nope.

P.S. Šta je na kraju bilo sa Scalebound? Deep Down je mrtav zbog Panta Rhei enginea, koji će ostati neupotrebljen jer ne radi kako treba.

P.P.S. Mnogo mi ide na onu stvar ovaj Sony too mentalitet koji neki od vas imaju kad god neko spomene XO ili Scorpio u “lošem smislu”. I kao što se vidi iz ovog posta, mnogo može da ide na onu stvar kad neko krene u tom smeru.

Da upotpunimo ceo narativ i post:

This is a list of Xbox One games currently planned or released either at retail or via download.

There are currently 1124[a] games on this list.

Exclusive = 34
Console exclusive = 120
Multiplatform = 985

This is a list of games for the PlayStation 4. It includes PlayStation 4 games available on disc (all of which are also available digitally) and PlayStation 4 games only available to download from the PlayStation Store. It does not include PlayStation 2 games re-released for PlayStation 4.

There are currently 1552[a] games across both this page and the remainder of the list of PlayStation VR games.

Exclusive = 99
Console exclusive = 390
Timed = 27
Multiplatform = 785

1 Like

PS ekskluzive , a wii novi inovativni nacin kontrole gde deca i roditelji, baka,deka i strina mogu da se lepo zabave hitajuci palicom kuglu/lopticu. (uzrok stradanja mnogih televizora). Ps2 dizajn (odusevio me je back in the day, kao i mnoge druge) i nevidjena biblioteka igara. Smesno apsurdno je sto microsoft, koji ima para da kupi sony sa sve ekskluzivama ima 3 ekskluzive, ciji kvalitet svakom sledecom iteracijom opada. Zar nemaju nekog direktora koji ce reci “Hellooo! Novi IP, ekskluziva koja ce da upotrebi punu snagu scorpia, da oduva sve do sada vidjeno! To nam treba i to je jedini pravi put!”. A ne igre koje ce u odnosu na pro izgledati 6 % bolje. Mozda ne smeju da izbace scorpio exkluzivu zbog one-a, al jednu bi mogli. “only on scorpio”. To im je jedina sansa, al to se naravno nece dogoditi.

2 Likes

Zaboravio sam da stavim navodnike. Ali poenta stoji, ako nešto kaže za Scorpio što se može u nekom smislu protumačiti na bilo koji način koji nije pohvala kreću te priče, što se vidi već neko vreme.

Ja ovo mogu potvrditi. Dobar dio ljudi, uključujući i mene, želi da mu primarna gaming platforma izdominira u kvaliteti multiplatform igara. Nekima od nas nije samo do eksluziva.

@daemonkiller92, ala ga i ti lupaš čovječe. Moraš shvatiti ti kao i većina, ponovit ću, nekima od nas nije do eksluziva. I da je Scorpio najavljen kao slabija platforma od Pro-a, a pružala poboljšanja za postojeće igre - kao što nudi Pro, opet bi uzeo Xbox. Odgovara mi zajednica, OS, BC, to što se Sony ne može mjeriti sa MS-om u softveru. Ps4 je tu radi eksluziva. A i igre što si nabrojao… Taj žanr ne zanima svakoga. Mene prvog ništa od tog sem KH.

@Djordje1990 je mislim lijepo objasnio zašto XO ima čast da sjedi pored gaming PC-a. I to svako ne može shvatit.

Znaš zašto brate? Mnogo kukate.

2 Likes

Ja lupam? Hahaha, jedva čekam da vidim prodaju Scorpia, koja će biti identična ili gora prodaji Slima. Da vidim da li ćete onda vi ovako srati i pametovati. A sve to što si ti nabrojao kao pozitive nekima nisu bitne. Pro je već dokazao da nije hardver najbitniji, kao i istorija, ali ajde, ovaj put će biti drugačije… Right?

OS je bolji na PS4 jer je jednostavniji i nema toliko sranja na sve strane,

BC nekima nije bitan, jer, gle čuda, nisu prodali stare konzole prvom prilikom. I zašto bi uopšte igrao stare igre na novim konzolama kad skoro svakodnevno izlaze nove igre? Oh wait.

A što se tiče nabrojanih igara, ok, ne zanima te, ali šta ti možeš da nabrojiš da je izašlo za Xbox a da nije samo Halo, Gears ili Forza? Poenta je u raznovrsnosti i samom broju igara. Nije sve FPS/TPS ili Forza. Makar ima Killer Instinct da izvadi prosek, mada ni to nije za svakog.

Kad vidim neke od vaših postova, e vala ima da kukam. Mada je interesantno šta je po tebi kuknjava, a šta kritika. Al dobro, neka kukam.

Ono glavno na šta kukam jeste da tačno znaš ko će od članova na ovom forumu da bude fanatičan u svojoj podršci Xboxa, i to su uvek iste osobe. Svi znamo koji su to, i ne dao ti bog da imaš mišljenje koje se ne poklapa sa njima, odmah počinje ista priča: Ali Sony… Na internetu to zovu Sony Too likovima, ima ih nekako u istoj, ako ne i u većoj meri no onih koji kažu Nintendo Too. Interesantno je da ima najmanje likova da kažu Microsoft Too.

2 Likes

Drzak si sa tim “srati”. Lupaš. I to samo da nešto kažeš, što se vidi iz aviona. Već rekoh prije neki dan, proizvoljno pričate. A niste imali na čemu ni testirat razlike.

Eto prvo to da je OS bolji na Ps4.

A PsNow, uvijek online, je kao … bolja opcija?

Obezvrijeđujete novi komad tehnologije na tržištu. I to kakav. I to bi radili bilo da se radi o kojoj konzoli. Kao da ste ga vi dizajnirali. Koja drskost i ego u pm. I to rade oni koji kući nemaju niti Ps4 niti XO. I ti mi došao pričat… Plač.

Ako nemam ps4/xo kod kuce znaci da ne smem da imam misljenje na osnovu dostupnih informacija? I na visedecenijskom iskustvu u svetu konzola? Koliki procenat stanovnistva U SVETU ima 4k 10 bit hdr televizore? Koliki ce benefit biti na full hd i hd ready televizorima? Scorpio ekskluziva, bar jedna? NE. I zato potpuno opravdana sumorna prognoza za konzolu, zasnovana na cinjenicama. Koje su takodje samo moje misljenje. Ne treba suprotno misljenje dozivljavati kao uvredu, vec kao zdravu argumentovanu diskusiju.

Koji bi jedino argument doziveo kao validan? “Igre ce neuporedivo bolje izgledati na scorpiu u odnosu na pro. I jace ekskluzive”. A to ne moze da se desi ni u snu. Al ae da sacekamo pa da vidimo…

1 Like

Ja sam oduvek drzak i bezobrazan, u istoj meri kao i ti.

Nekima je bolji, nekima nije. Ja sam jedan od onih kojima jeste bolji, jer mi je UI na XO ružan.

PS Now niko nije spominjao, i kakav always online? Mada, zavisi od toga šta ti treba i koliko igara imaš od prošle generacije, ako si bio mahom Xbox igrač i propustio sve PS3 igre, onda Now jeste bolji od BC.

O ne, na forumu se komentariše novi uređaj na tržištu? Koje bogohuljenje. To ne bi smeo niko da radi, sve dok ga ne bude imao u ruci, odigrao 666 igara u trajanju od 666 sati, za 666 dana, pa tek onda može da komentariše da li ima ili nema igre i da li mu deluje interesantno za kupovinu. Zajebi ti tu priču. Isto kao što sam ti rekao kad si to pomenuo za igre, ne, ne moraš da odigraš igru da bi video da li ti se sviđa ili ne i da je kritikuješ.

Ali ajde, zašto onda ti bilo šta komentarišeš o Scorpio ako ga nisi držao u ruci? Po toj logici ni ti ne bi smeo ništa da kažeš, al opet, širiš mudrost na sve strane i propovedaš da neko sme ili ne sme da komentariše? Zajebi ti to.

Svako može da kaže šta hoće, i tako će biti do daljnjeg.

Dobro, nebitno je ko sta ima, svi su dobrodosli da iznesu misljenje, dokle god je ono primereno i bez vredjanja.

A ovde nije bas tako crno bela situacija, tacnije, u pravu ste obojica. Scorpio nikako ne bi trebalo potceniti, ali s druge strane, cela ta snaga je besmislena ako pokusavaju da sagrade samo stripped down PC i ozbiljno ne razmotre svoju 1rst party politiku,

Sony za to vreme, dok se Xbox batrga u sopstvenom strategijskom konundrumu, odvlaci korisnike jednog po jednog u svoj tabor i “kupuje ih” ekskluzivama. Nesto se tu mora promeniti, ubedjen sam da multiplatforme nisu kljuc konzolnog gejminga i gavni diferencijator.

Than again, mozda su sirova snaga, FIFA i CoD sve sto je potrebno.

2 Likes

Možeš ti iznjeti svoje mišljenje, ali ne mora značiti da je mjerodavno. Kao što ne bih ja mogao objašnjavat @predator šta je 4K, JER GA NEMAM KUĆI DA VIDIM BENEFITE IZ PRVE RUKE.

@daemonkiller92 O Scorpio niko od nas, pa ni DF, ne može da pametuje. Ali mogu, vraga i te kako mogu, reći da kukate i pametujete kao da ste ga vi klepali. Dosta više.

Ti kad počneš pisat, jako malo stvari je argumentovano. I one koje jesu, preuveličavas. Vrati se na temu, počeetnu temu, o Scorpio. Pričaš o boljem audio a članak nisi ni pročitao do kraja. Za te vrste BS koje pišeš nemam vremena ni živaca da čitam.

Aham, u kojoj si temi? Odakle je počeo ceo lanac i niz postova? Druga tema, druga diskusija, ali vidim da tebi to nije ni bitno. Bukvalno ste počeli priču o Scorpiu u DRUGOJ, NEPOVEZANOJ TEMI, kao odgovor na post u kome je poenta bila o Third Party uređaju za modifikaciju saveova na drugoj konzoli, bukvalno nema veze sa Scorpio, i opet, eto vas sa Scorpiom. To je “početna tema”, ne Scorpio. To je BS. Al ko da je bitno, kad nećeš ovo ni da pročitaš. Takođe, ne sviđaju ti se moji postovi? Ignoriši ih, niko te ne tera da odgovoriš. Ili, imaš u podešavanjima Mute User.

2 Likes

Ali ce ti ipak odgovoriti :grin:

1 Like

Ja kontam deamon o cemu ti govoris do nekle, ali preterujes… Prosto, ajde da pogledamo ovako, The Last Guardian, bloodborne, akiba strip 2 i stavi jos koju igru hoces, a sa druge strane stavi Destiny 2, da li zaista mislis da sve te igre mogu i da se priblize Destiny-u po broju igraca u opste samo na PS4 naravno? Da, sony ima gomilu ekskluziva, ali sve ekskluzive imaju svoje kupce, recimo igre koje si ti naveo:
“The Last Guardian, Kingdom Hearts kolekcija, Persona 5, Nier Automata, Nioh” da li imaju ili ce imati zajedno priblizan broj igraca kao Horizon?
Sto ce tice Xbox ekskluziva, Forza 7, nativ 4K 60FPS-a vs GRAN TURISMO SPORT, da li mislis da GRAN TURISMO SPORT moze i da se priblizi forzi? A pored toga i da nema ekskluziva, RDR 2 native 4K 60FPS-a samo da pokazu demo na E3 ce imati vise publiciteta od The Last Guardian, Kingdom Hearts kolekcija, Persona 5, Nier Automata, Nioh bez problema…
Sto se tice onoga sto sam ja napisao, jos mi niko nije dao odgovor zasto su ljudi kupovali PS4 koji 2 godine nije imao ekskluzivu kako treba? Prosto pitanje… Spusti malo loptu, ja kontam kao i svi ovde da ti volis japanske RPG igre, ali postoji mnogo vise ljudi koji nisu ljubitelji a ni igraci tih igara, pa do te mere da ih te igre i ne zanimaju… Ja nikada nisam voleo FF serijal, za kojim ljudi umiru… Prosto mi ne odgovara igra i to je to… Ali zato imam ortaka koji sece vene za tom igrom… Svaka roba ima svog kupca, ali ovde tip igara o kojem ti pricas, ima malu publiku, prosto Destiny 1 bez price je uspeo da sve te igre koje su ogromne, sa masivnom pricom, da ih satre i po prodaju i broju igraca… Sto je jos gore, destiny 2 ce opet proci sa velikim prodajnim ciframa… A za blood borne je iz sony-a receno da su razocarani prodajom… Tako da postoji publika, ali nije to ni priblizno velika kao sto se to cini…

Da vidimo, TLG je prodao mislim milion primeraka, Kindom Hearts kolekcija je izašla pre dve nedelje, tako da još nemamo broj prodatih kopija, Persona 5 je do juče prodala 1.5 miliona primeraka, a izašla je na zapadu pre 4 dana, Nier Automata je do sad prodao milion primeraka, Nioh je isto oko milion koliko se sećam. Sve samo na PS4. Horizon je prodao više od 2.6 miliona. Koliko ti možeš nabrojati igara da se prodaju u broju kao Horizon? To ti nije toliko merodavna mera.

I opet, ti navodiš samo hardverske mogućnosti igara, ne same igre. Pa šta ako su u 4K/60fps. Ja jednostavno pitam: A gde su igre na XO koje nisu dostupne na PS4 koje će da koriste te mogućnosti konzole? Da li ih ima? Naveo si RDR 2 koji je isto dostupan za PS4, tako da to ne računam. Znači, ajde nađi mi neku igru koja ćese pojaviti XO i PC koja će zaista koristiti te mogućnosti a da nije Forza, Halo ili Gears i da nije dostupna i na PS4. To sam rekao da mene interesuje, i niko od vas nije naveo nijednu igru, jer ih nema.

Nema ovo nikakve veze sa jednim žanrom već u RAZNOVRSNOSTI igara koje su dostupne samo na konzoli. Po tom pitanju PS4 ŠIJE Xbox. To ne možeš da porekneš. I zato mi ide na živce kad ljudi kao ti kažu da je super što SE neće praviti igre za XO. Umesto da vam smeta što ima manje igara, vi se još radujete…

Što se tiče Bloodborne, gde si ti to čuo da je Sony razočaran majke ti? Čak je suprotno. Toliko su razočarani da su sklopili ugovor sa From Software za još dve igre koje će biti samo na PS4…

https://www.reddit.com/r/bloodborne/comments/361o4m/sony_bloodborne_sales_took_us_by_surprise/

1 Like

Otišli ste malo predaleko sa tom pričom o Scorpiu, pre svega ponajviše zbog toga što su oni samo specifikacije objavili, a igre verovatno čuvaju za E3. Ja sam siguran da će biti igara, ali da li će to biti AAA HIT exkluzive ili samo drugorazredne igre poput Recore-a ostaje da se vidi.

Konkretno mislim da su specifikacije dobre, ali ostaje da vidimo na E3 šta su spremili konkretno za tu mašinu, jer da se razumemo džabe meni npr. komp od 2000€ koji može da pokrene svaku igru u 4K 60fps ako ne mogu da pokrenem Uncharted, Last of Us, God of War, Infamous itd…

Tako da ohladite malo sa tom pričom da će konzola biti ovakva ili onakva jer se na osnovu specifikacija ne može ništa zaključiti, čak ni to da će biti zver i da će gurati 4K 60fps, jer ipak za tako nešto mora imati podršku developera koji će odraditi dobru optimizaciju.

3 Likes