Da pitam samo. Dizao sam sistem a nigde ne mogu da nadjem. Sta treba u imgburn da se upise u sectors in LO.
Cale mi je trenutno u Becu i vraca se u cetvrtak,pa bih ja hteo da mi uzme xbox 360 slim(250gb) zato sto je uzasno jeftino,i jos par igara.To bih me izaslo nekih 300e.Koliko bi onda na carini trebao da platim?
1913760
Imam par igara koje sam narezao ali dok sam ih “pustao” kroz abgx (tad) nisam imao namjesteno u podesavanju ono za SplitVid ! Zanima me da li mogu sad kako preko abgx ubaciti taj SpltVid na narezani cd ili da bacim cd-ove pa da ih opet skidam, narezujem…
nemoras skidati opet igru nego od tih diskova sto sada imas napravi image na racunaru a onda nadji na netu te fajlove koji ti trebaju pa pecuj igru. lakse je nego ponovo skidati igru e sada jedino je pitanje na koje ja neznam odgovor je to oceli tako raditi? trebalo bi da hoce ali me nemoj drzati za rec. sacekaj da se javi jos neko ali nemoj bacati jos diskove mozda ce moci da posluze svrsi.
Ili jos bolje nastavi tako kako i jeste, i ovako ces popiti ban, a dvd+dl su relativno skupi.
Hvala duschane. Sta ti dodje Dr. House (uvjek pun sarkazma i jedan i drugi) xD KornjacaNS vidjecu sta jos da radim al sam vidio nesta na IMGBurn-u da ima opcija “burned cd” tamo gdje se bira iso pa cu malo prostudirat to
:D.
Btw, cisto moje razmisljanje je da ,ako taj abgx zaista necemu sluzi osim da mu tvorci dobijaju besplatan hotfile nalog, skines novi image file. Koliko se secam za rip originala u image file potreban je neki poseban postupak (valjda to moze samo preko xbox-ovog dvd-a sa nekim programom ili tako nesto, nisam se previse udubljivao u to) kako bi dobio identicnu kopiju. E sad, nekako mi nema smisla da ti mozes da napravis identican image file obicnim postupkom (jel bi onda logicno i originalni dvd mogao isto tako prebaciti u image), nadam se da sam napisao razumljivo ovo prethodno.
Opet postoji i druga stvar, sto mi uopste nije jasno zbog cega se original dvd ne moze prebaciti obicnim make image postupkom nego mora drugacije, jer ako tvoj dvd moze da nareze podatke na disk, onda isto moze i da ih procita, te napravi identican disk. Na kraju krajeva probaj da napravis image od vec narezanog diska i propusti ga kroz abgx. Ako se crc check-ovi poklapaju znaci da je image identican onome narezanome, a ako ne, eeeeeee…
vazi. Probacu tako pa kako bude… tnx
Pozdrav svima, predstavljanje ćemo ostaviti za neki drugi put, sada imam jedno pitanje:
Kupio sam xbox 360 elite danas i imam problem (samo jedan, iskreno očekivao sam da ih bude više). Planirao sam da igram na svom monitoru koji koristim na pc-ju već godinu dana i zadovoljan sam inače (assus 22"), i kupio sam VGA kabal i veoma se neprijatno iznenadio kvalitetom slike, znao sam da kvalitet kabla utiče na kvalitet slike, ali ovde nije u pitanju kvalitet nego činjenica da u svakoj rezoluciji osim najniže prikaz je očajan, slova imaju senke, u većim rezolucijama i više senki. Na TV-u (nekom krš CRT-u) nemam tih problema ali je TV mali i zamara mi oči.
Sumnjam na kabal, ali bi mi značilo mišljenje nekoga iskusnijeg, unapred hvala.
Inače, svaka čast za forum, pratim ga već par meseci i uspeo sam da nađem odgovore na većinu pitanja bez da vas gnjavim =)
Cisto sumnjam da je kabl, cak i oni najskrnaviji kineski imaju oko sebe oklop. Pre ce biti da ti monitor lose skalira sliku (posto si i sam rekao da je u najnizoj rez dobra slika). Pokusaj u najvecoj rezoluciji koju tvoj monitor moze da podrzi.
Isto tako probaj na kompjuteru da podesis neku nizu rezoluciju pa vidi da li ces imati iste efekte. Ako slika sa kompa bude dobra onda je izgleda kablo. A ne bi bilo lose ni da nam uslikas kako izgleda ta skrnava slika, posto se kod loseg kabla javljaju duhovi, ali senke ne bas.
Pa ne bih rekao da je slika dobra u najnižoj rezoluciji ali tu se najmanje premete te senke. Npr. u najnižoj rezoluciji to se vidi samo kod texta, ili nišana (gears of war 2) Dok u većoj rezoluciji sve ima blagu senku, možda bi to neko i nazvao duhovima, ne znam, Uslikao bih ali nemam aparat ovde.
Na kompu je sve kristalno čisto sada sam probavao. Da dočaram malo, ako je text crno na belom, vidim dva poslednja slova u reči, a treće se nazire…
kabal je no name, i bio je u pakovanju kao ostale xbox acesorije.
E ondak je do kabla ako se tako slova razlivaju. Tj akoizgledaju kao kad bi farbom napisao neki tekst i onda uzeo neku plocu i povuko u stranu po svezoj farbi. Otprilike tako.
Pa da, tako sam i mislio pa reko da čujem nekoga ko zna bolje. jel možda ima neko ideju gde u NS ili online da nađem kabal koji je proveno dobar. Video sam da je bilo u prodaji u gamesu nekih Speedlinkovih i još nekih markiranih. Hvala.
Pokušaj kod proverenih članova na ovom forumu (PekiSa, Prenex, Akiris), šalju kurirskim službama, brzo i pošteno! Cena je negde oko 25€.
Jel se zna, jel krenuo banwave?
Људи, скоро сам узео свој први xBox 360 Elite па сам тако и нов на форуму :)… Имам проблем при инсталацији игре, наиме, када је скинем, пропустим кроз abgx и инсталирам преко имг бурна. Е сад, када све то лепо урадим, игра шљака у фулу, значи могу да је играм и све, али не могу да је инсталирам на хард, јер кад год убацим диск, одем у games library, и одаберем опцију инстал он крене нормално са инсталацијом и када дође до 50% xBox ми избаци: Can’t read this disk. It may be scratched or dirty. Clean the disk with soft cloth and try again. Е сад проблем је у томе што ми се то није десило само 1, већ за обе игре које сам нарезао, и то баш увек ми прекине инсталацију на 50%, и кад очистим диск не вреди, а чисто сумњам да је изгребан, јер инсталирам чим нарежем, не знам да ли је проблем до конзоле, или нешто лепо не нарежем…
do rezaca je problem najverovatnije. svrati kod nekog ortaka i tamo narezi sledecu igru, pa probaj pa javi
Ljudi jel tesko oraditi JTAG i da li neko iz bg-a radi to i koja cena moze biti ?
pa treba ti sema koju mozes da nadjes na netu kako zalemiti potrebne kablove na maticnu plocu, ukioliko nesto zajebes ode box. posle toga treba iscitati NAND memoriju koja ako je jasper ploca je abnormalno velika za iscitavanje putem LPT kabla (printer kabel) i samo iscitavanje na prilicno jakoj masini traje 24+ sata, s tim sto najmanji poremecaj procesora (antivirus, skype, jdownloader…) moze da utice na gresku u iscitavanju pa ces morati ponovo, to je samo pocetak. dalje da ti ne pricam imas more tutorijala na netu, pogledaj. ja radim JTAG i to mnogo brze posto sam napravio USB kabel pa je 24+ sata smanjeno na neka tri i po maksimalno 4 sata.
prvo pogledaj Dashboard. ako je verzija 2.0.8955 ili novija ne mozes da uradis JTAG, i nemoj da mislis kako nemam pojma, da moze garant, jer ne moze. Downgrade ne postoji. ako je jasper ploca i stariji je dashboard, pogledaj nazad koji je datum proizvodnje. ako je konzola napravljena posle juna 2009. godine, bez obzira sto imas stariji dash, ne mozes uraditi Jtag zato sto je zamenjen bootloader.
Dovoljno za pocetak. ako imas neka pitanja posalji mi na pm, NAKON, sto proveris sve ovo, jer dalje pretrpavanje foruma o modu xbox-a koji je da se ne lazemo, izumro, je bespotrebno…