Piraterija VS. originali

Pirati, da ne kazem naravno…

Razlog nema se para, ne bukvalno vec na ovu nemastinu, luksuz je dati 7 soma na nesto sto ce te smoriti za 15-ak dana ista stvar kao i cigare, samo sto za cigare nema pirata :smiley:
Niko ne zeli da radi ilegalno naravno, ali takav je standard, da kod nas igra kosta trecinu, cetvrtinu plate
Da na igru ode 15 ti ili 20 ti deo plate kao u normalnim zemljama, niko ne bi kukao
Zato pirati dok ne dodje bolje vreme

ma on line je ono sto uvek te zanima imaj 3 do 4 originala one naj i uzivaj sa nehakovanom konzolom ,sve ostalo je stalno neka frka ja imam 2 konzole jednu nehakovanu sa 3 originala koje su one poznate i imam hakovanu koju i ne koristim pored ove i onda shvatis da nemas vremena da prelazis igre nego da si onlin sa drugarima ,doduse ja sa bratom cepam i preko mreze ove dobre posto imam 2 konzole .

Originali polovni nisu mnogo skupi a možeš nekad i neku klasik igru novu kupiti nisu mnogo skupe i uživaš bar je meni veća draž preći igru kada si kupio original i hoćeš iz nje maksimum da izvučeš.Ja mjesečno nabavim po jednu igru i meni je dovoljno jer igram do nekih 10 sati sedmično.Toliko od mene

Kad bi odnos plate/cene igara kod nas bile kao na zapadu, odnosno kad bi igre ovde kostale 5-10 puta manje onda bi ih imalo smisla kupovati. Ovako je u pitanju obicna pljacka, za koju hvala mudrim ljudima tipa c4eva ima leka hehehe :smiley:

meh, kad bi imao prosecnu platu kao na zapadu, isto bi sve bilo toliko skupo kao tamo, i opet bi cepao pirate :slight_smile: mozda bi kupio po koji original ali i daje bi se igrao sa piratima veruj mi :slight_smile:

Pa kad pogledas standard u Srbiji danas, po cenama smo se opasno priblizili zapadu, samo su plate kod nas ostale iste… sa izuzetkom nekih stvari - cene energenata i zivotno-poslovno prostora, koji je na zapadu skuplji, dok je gorivo recimo ovde bezobrazno skuplje…

U svakom slucaju, opet bih pre bio voljan da razumem patnje i kreativni rad programera platim 50-ak evra sa platom od 1000-2000 evra nego sa platom od 200, veruj mi :slight_smile:

euro dizel ti je 136 din dok je u evropi 1.40e. nije skuplje. u grckoj je u prodavnicama sve duplo skuplje nego kod nas, a u kaficima tri puta skuplje. tako da, veruj mi, mozda se jesmo priblizili nekim zemljama ali jos uvek su cene manje

Evo i ja da dodam da u Grckoj i jesu i nisu takve cene, tj. ako kupujes u lidlu njihovom hiper marketu cenu su slicne nama pa cak i neke stvari dosta nize, gorivo je 1.75e ,a sto se kafica tice ista prica ima i luksuznih koji deru po dzepu ali kada izvidis situaciju recimo toceno pivo 0.5l moze da se nadje za 1.85e sto mu dodje isto kao kod nas.
Koknretno pricam o Krfu jer sam tamo bio ove godine.
Jeste da smo malo skrenuo off topic ali morao sam da dodam :slight_smile:
Inace sto se mene tice i da imam 2.000e platu opet bi furao pirate jednostavno takav je nas mentalitet, cast izuzecima.
Dakle finger up pirateriji.

a sto im je LIDL, grk kad bi dosao u tempo ili kod rodica, ne bi izasao tri dana iz njega

Slazem se da LIDL nije veliki hiper market ali ima sve sto je potrebno, naravno da je tempo veci ali postoje na krfu metro i jos neki drugi grcki hiper marketi koji deluju ogromno u koje nazalost nisam zalazio tako da ne mogu da tvrdim.
Inace LIDL je nemacki market koji je zastupljen sirom sveta pa sam morao njega obici jer ga toliko hvale, a verujem da ako su im cene takve tamo onda su i u ostalim drzavama gde su sve zastupljeni.
U svakom slucaju Srbija je Srbija unikad i nikada je ne bih menjao pa makar cene bile i 10 puta vece nego bilo gde.

p.s. Akiris srecan put :wink:

Piraterija, naravno/ Haters gonna hate :stuck_out_tongue:

E gde nadje bas Grcku koja je na ivici finansijskog kolapsa :slight_smile: na Tenerifima je ** pivo u kaficu 70 evro centi**, jes da je free zona al sto ne bi moglo i kod nas :slight_smile:

Ne bi sigurno ovo radio, koja bi bila poenta onda zajebavanja sa agbx-om i rezanja, stalnog fleshovanja…kad bi mogao da odvojis od plate od 2000 evra 50-ak evra na igru

nije to to ako se malo ne namucis da odigras neku igru, ovako das 50e i njah.
najlepse je zabranjeno voce

Ja licno bi isto da imam placu 2000€ radje cepao samo originale,na PS3 vec 4 godine cepam samo originale i puno se lepse osecam kad mi kuci dodje igra(mirise po novom :emoticon-0100-smile) i onako s gustima je otvorim i prolistam knjizicu,nego kad narezem igru na DVD.

Da imam toliko para da mogu da bez problema odvajam za igre naravno da bi to bili samo originali. Mnogo bolji osecaj kada na polici vidis 50 igara u kutijama poredjanih nego ovako.

Pa naravno da lepsi osecaj original, ja imam za PC AC:2, jedan od retkih originala, i igru sam presao na PC-u barem 4 puta, a na kutiji ja mislim 2 puta. A onaj manual sam procitao milion puta. :stuck_out_tongue: Ne znam, ja licno da imam platu (neku malo bolju, iako nemam doduse nikakvu trenutno), kupovao bih originale zato sto je taj osecaj kao sto kazete, kad se otvori mirise na novo, nista bolje, i plus, platio si igru, pa i da je krs ne vidjeni ima da je predjes. :smiley: Sve u svemu, mislim da je glavni razlog za pirateriju nedostatak novca, i u tome bi se svako slozio sa mnom, da svi imamo para da damo 70e (Koliko je ovde kod nas u Srbiji) za igru, svi bi kupovali.

Da mogu da priustim da kupujem svaku igru koja mi se igra definitivno bih kupovao. Ovako kupujem samo ako igra BAS zasluzi(za PC imam npr. GTA IV, Mass Effect, Orange Box, za kutiju BC2, EFLC i PGR4). Inace, dvoumim se izmedju kupovine Gears of War 3 i Forza Motorsport 4, ali sve vise naginjem ka Forzi jer je izgleda problematicna kao pirat, a i uz original se dobijaju kodovi za benchmark staze i za Car Soccer :slight_smile:

Ja imam u planu jos u ovoj godini kupiti BC3,MW3 i Uncharted 3 za PS3.

Ako ćemo realno, čak i ljudi koji imaju para (ovde ili napolju) retko kupuju igre po punoj ceni (60 $/eur), osim ako nije nešto must have u tom trenutku (i ne mogu da nađu jefitnije), a i tih momenata ima možda 2-3 puta godišnje, kada ne može čovek da se strpi. Ako se sačeka mesec/dva od izlaska, igra već dođe na 30tak eura a posle 4 meseca je već oko 20tak. Evo, Forza 4 se može naći već za <40eur. Naravno, za naše uslove to je i dalje preskupo ali sa malo strpljenja i pretraživanja može se za ok novce igrati i na originalima.