Crysis warhead je zakon za testiranje nove konfe 
Tako je! ![]()
Sent from my D6603 using Tapatalk
e pa taj film necete da gledate hehehe
bice AC Unity, GTA 5, Tomb Raider, Witcher 3, Metro Redux, Project Cars, Far Cry 4, The Evil Within, i bem li ga mozda jos neka… Napravicu tabelu sa poredjenjima i rezultatima za svaku, pa eto ajde da ga merimo posle 
3D Mark Fire Strike, 11 preskacem, nema svrhe, a mozda ga oprobam reda radi…
AIDA 64 test
Rendering test u Cinema4D, rendering + encoding u Adobe AfterEffects…
Temperature i slicna merenja, itd itd itd itd
Stvarno si partibrejker ccc … neces komjuniti da slusas,razocarani smo 
mislim da vam je dovoljno ovo sto cu uraditi, Crysis ne igra vise niko 
jedina stvar koju moram da izmajmunisem je da nadjem 1 ili 2mm debele plasticne podloske za Corsair backplate jer fabricki backplate ne lezi lepo, pa mu trebaju dodatne podloske kako bi se lepo pritegao. E sad jel to bre ima kod nas po gvozdjarama ili ne? Ako ne napravicu ih od onih kapica koje pokrivaju HDMI kabal hehehhee, isecem 2 kapice i dobijem 4 podloske jednake debljine, izbusim samo potrebnu rupu za sraf i voziiiii
Au covece, pa ti od tih silnih testiranja neces ni stici da igras igre. 
I na kraju posle milion testova ce da upali pee ass four i da igra nesto

pa bre prvih nedelju dana sluzi za ustimavanje sistema i raznorazna testiranja, koriscenje usledjuje tek posle 
Mogo bi da probaš i neoptimizovano đubre Zbetmena da vidiš može li konfa da kompenzuje imbeclnost developera 
mog’o bi, planirao sam
Nisam to znao. Nisam obratio paznju posto sam i zaboravio sta sve tacno ima na Gaming 5
Ali se secam pre par meseci kada sam hteo da menjam da sam potrosio brdo vremena piljeci i istrazujuci koju da uzmem i Gaming % se nametnula kao logicno resenje. Bio je to najbolji odnos cena kvalitet.
Ali eto, resio si sve muke. Ova nova koja ti dolazi ima lepo da ti radi. A rekoh ti za AS
a vala ako ne radi snimam klip kako je sekirom na pola secem, pa onda svaki deo na jos 16 :P. Mada ova bi trebalo da radi, do sada me GB nije nikad izdao…
A pazi sad, imao sam od njih od HIGH END do LOW END ploce, u glavnom najvise MID level ploca. Ono sto sam provalio je da HIGH END ploce bespotrebno dolaze sa brdo dodatnih “ficersa” koje nikad doslovno ne upotrebis, a platis ih debelo, skoro kao dve dobre mid level ploce. Dalje, sto se samih performansi tice, ponasaju se isto i MID i HIGH segment, cak i pod OC-em. LOW entry modeli su vec osakaceni debelo sto se tice samih opcija u biosu, tu bas dosta fali, ali zato su inace tu gde jesu, em idu losije i manje istrajne komponente na njima em osakate i opcije… Tako da ono neki sweet spot je oduvek bio MID level, ne samo za ploce, maltene za sve, sto bi rekli best bang for the buck…
A uzeh i ono vodeno hladjenje, pa da vidimo sta ce biti sa njime
sto se ASRock-a tice, razocaran sam u startu a polagao sam debele nade u njih, i cena je vise nego ok za ono sto nudi sama ploca, to me bas odusevilo, kad ono prcenzi
U pravu si ovo za mid i high end ploce al kad imas para i volis komplonente ne da ti djavo mira nikako i moras da uzmes neku skuplju i bolju iako ti vecina malih stvari koja ona donosi ne treba al jednostavno vuce te nesto ka njoj 
heheh ima i toga, samo se potrudis da preovlada razum posle… Sem ako ti bas specificno ne treba nesto od toga sto nudi. Meni je za neku plocu trebao eSATA port jer nikako nisu imale manje verzije, na konto toga dade grdne pare vise… Da bih to kad kad koristio, ali jbg koristio sam…
Ima i jos nesto, kod jacih verzija, bas zbog dodatih stvari zna ploca da se sumanuto greje vise, meni se jedna DQ6 ploca grejala kao blentava, dok nije crkla, u vreme 35 serije intel cipova. Mislim da sam imao X38-DQ6, dobijem posle drugu, P45-DS3 valjda ili kako se zvala… Posto 3x serije vise nije bilo, i jos kesa pride :P, ta je radila kao LED LEDENI, a performanse mi bile iste, tu sam naucio to da je isti pistolj heheheh
na obe ploce sam ima Q6600 cpu, OC na 3.6Ghz za svaki dan (stock je 2.4 ghz, znaci nije mali oc), ama u skor za skorom isto se ponasale
Po meni ne treba ici dalje od Asusa i Gigabyte. Tu nema greske. Sto se tice tih dodataka to je tacno. Bas kada sam ja gledao tu Gaming5 bilo je dve verzije.
Jedna je bila oko 130$ druga oko 160$ razlika bukvalno nikakva. Neke gluposti koje meni nisu znacila. Tipa dugme za paljenje na ploci! Ma bole me cosak!
To samo geto metode, srafcigerom spojis power pinove ![]()
Sve zavisi na sta naleti covek, meni Gigabyte UD crkla jedna, dok 2 MSI military class 4 nisu(doduse druga je friska, mesec dana)
Da, potpuno i nepravedno sam zaboravio MS koji je postao zaista dobar brend. Valjda mi malo matoriji jos pamtimo kada je MS bilo ono sto uzmes kada nemas para za nesto bolje 
@Garrus Swagarian, znas sta meni nije jasno kod tvoje ploce, svidja mi se ploca sve to stoji, ali zasto su na vec takav proizvod stavili samo 6 faza za napon? E to ne kapiram, 8 je neki standard vec za tu klasu, dosta stabilnije drzi napon. Ono sa 12 je vec preterivanje i samo je dovoljno za extremni OC
Gaming 5 model vec ima 8 i po meni je kvalitetnija ploca, sad bem li ga, ako neces da OC-ujes prolazis bez frke kako god
Bas to, 8 je minimum ako hoces da icemu valja za OC ja nemam kod mene 8 pa zato taljigam maksimum do 4.4Ghz i to nekad radi danim pa pukne.
Ali sigurica mi je na 4.3Ghz
Kum ima isti proc za nijansu bolju plocu ista firma Gigabyte samo ima 8 i drzi bez frke na 4.5Ghz
Znaci ultra!
12 je do jaja da se ne lazemo, samo sto je to za 4.9GHz+ i LN2 hladjenje, a to nema svrhe za 24/7, zapravo marginalne su razlike izmedju 8 i 12, samo na vecim voltazama vec pokazuju razlike, na normalnim do 1.35V bas marginalno…
Mene najvise kopka kako ce da radi ovaj Corsair H100i, imao neko iskustva? Znam da se kuleri deru kada su pojacani preko 1800rpm, ali to nema sane da radim, limitiracu ih ja da idu na idle 1000-1100 a u load da su max do 1600, to mogu da podnesem zvucno :P, sve preko je vec dranje