PC Master Race vol. 2

Taj sam ja hteo i odustao. Mnogo cimanja i para za stvarno malu razliku u odnosu na 212
Videces i sam.

bre ja gledao rezultate, do 10 stepeni razlike, to nije malo, 3-4 je malo :stuck_out_tongue:

ono gde 212 posustaje su vece frekvencije kada se OC-uje on na 1.2V jedva izlazi na kraj sa temp, tera ih do 85, a meni je to bre mnogo, sve ispod 80 i nize mogu da svarim na intelu, preko jok

Inace vodeno je polovno, malo korisceno, dobijam ga upola cene od novog i to samo ako sam zadovoljan njime, ako ne mogu da vratim

Paonda uzmi. Ali do 4.5 koliko samponetu gledao drzi slicno kao 212 preko se oseti razlika.

@studiovpc de ti vidis 6 faza :/]

edit: corav sam. Ne znam, nisam prckao cpu oc preterano, stoji na 4.0 Ghz i 1.15v

vidis ti sinko ove heatsinkove oko CPU-a? Vidis li ove “kockice”? E pa to su ti faze laicki receno imas 3 + 3

i 2 za ram, mada 2 za ram su standard svuda

Ti il si corav il nzs sta su “faze” i gde se nalaze :slight_smile:

Provalih na kraju, citao tek sto sam se probudio, nekako sam procitao 6 pinova, ja reko kakvih 6 pinova kad je 8 standard skoro.

Jes 6+2 ima.

Sad si me zaludeo dva sata gledam rivjuove ploca u tri lepe. Cekacu black friday i cyber monday pa ce se menja ploca.

Gledao Gigabyte gaming 5, MSI gaming 5, Asus Z97 A i tu tvoju. Moras detaljno da nam preneses svoja iskustva, posto mislim da cu istu da pazarim :smiley:

ma nemoj tako to je nas PCMR expert :slight_smile: hehehehe, covek se uci dok je ziv…

gaming 5 ploca i moja su IDENTICNE!!! Razlika je odsustvo Killer LAN cipa a za uzvrat ide normalan i pouzdan Intel LAN cip… eto to je sve, resto IDENTICNO!!!

a i prenecu iskustva naravno

Iskreno kad sam kupovao nisam ni gledao koliko ima faza. Procitao da ima solidan OC(mislim nije ko da cu da guram na 4.8 sa nekim vodenim hladjenjem) i kao da je kvalitet dobar, super ferrite choke-ovi, nize temperature, bla bla, nisam ni gledao koliko ih ima.

Za gigabyte mi nije jasno sto guraju killer na one gaming ploce i sto si vec primetio sto je uza od ostalih ploca.

A MSI gaming 5 ima dobre ocene i dalje se dvoumim, mada citam da pokupi bolje skorove ne testovima zbog nekih default turbo podesavanja ili sta vec.

to sto je uza ne menja nista, pa i ova UD3H mi je uza, zapravo identicna je, imao sam vec takve ploce, ali me svakako nerivra sta je bio problem da se pusti jos to parce od 2cm? Verovatno KOSTA vise…

e sad kod BK modela, 5 godina garancije bato ;), nece ona toliko ni da ostane kod mene, ali svakako znaci 5 god :slight_smile:

Cini mi se da si ti jednom rekao da si privrzen MSI brendu iz prethodnih iskustva, ja sam tako za GB, jos jednom cu sam sebe opsovati i reci konju jedan sto si jeo govna za ASRock i lepo nisi uzeo GB kao sto i uvek radis… Nekad nisam potpuno jasan sam sebi, volim da experimentisem :slight_smile:

a ovo za veci skor, imas samo podesen bios drugacije, identicno mozes i ti da podesis tu tvoju, ja sebi bios uvek podesim onako kako godinama to radim, niakd problem, nepotrebne gluposti pogasim uvek, ukljucujuci i muzicku, yeah!!! S obzirom da mi sve ide preko HDMI iz graficke pa na AV Receiver, meni muzicka nista ne znaci… A resto su stvari vezane za ECO modove i ostala power saving drndanja koja usporavaju komp, a to ti je na gaming verzijama pogaseno odmah

EDIT:

**** misa sta je ovo, sto skacu Z97 ploce na gore? Juce gledao cene na amazonu, u proseku odose cene za svaku po 15ak evra!!! Lepo mi rekose za ASUS da skocile cene kad sam gledao… Sreca pa sam sad GB uzeo po “staroj” ceni, za 10 skocila

Jeste to seksi garancija majku im poljubim…

Dzabe sad da ti pricam cene kad planiram da cekam neke teske popuste krajem godine ali:

Gigabyte gaming 5- 170 kanadjana
Gigabyte UD3H BK- 198
MSI gaming 5-201
Asus Z97 A - 204.

Sve sa porezima. Znaci plati pa se klati. 200 kanadjana bi trebalo da bude oko 140 evra.

Mislim na kraju da su im performanse bas blizu po rivjuovima, neki praise-uju onu Asus plocu, ja po rezultatima ne vidim neku prednost. MSI malcice bolje rezultate ima u igrama po nekim rivjuovima, a BK ima 5 godina garancije…

Da poludi covek od ovoga.

ma bre ja u zivotu, ali u zivotu nisam vise gledao nego sada, sto vise gledam to ne znam, na kraju sam poslusao starog sebe i rekao uzmi ono sto i uvek!!!

Samo u Black Edition-u :stuck_out_tongue:

Elem, ova Asus Z97A, butt ugly color scheme, AR je ok, aliiiiii dosta kaska u raznim rezultatima, nekako mi cudno zasto je tako ali je tako, ostale su rame uz rame, ono razlike su tipa +/- 2% nema odstupanja veceg nigde, ja sam ipak za neku duzu garanciju, ovo sa gaming cudesima me ne privlaci toliko jer sem te sminke isto je kao i ostalo

Nema sta da ludis. Vec sam pominjao kada ste kupovali graficke. Ti testoviti ne znace nista! To uzmi samo kao neku generalnu vodilju.
Moras malo bolje da udjes u materiju da znas sta da gledas na ploci :smiley: inace letis iz ovog PRC drustva :slight_smile:
Ima tu nekih stvari koje se vide na ploci a ne moras ni da citas karakteristike vec ti budu neke stvari jasne.
Inace kada si vec tu gde jesi. Ne bacaj pare na staru tehnologiju! To sto imas ti je vise nego dobro.
Evo sta treba da gledas:
http://www.amazon.com/Intel-Boxed-I5-6600K-Processor-BX80662I56600K/dp/B012M8M7TY/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1439838849&sr=1-1&keywords=i5+6600k
http://www.amazon.com/ASUS-Z170-A-ATX-DDR4-Motherboards/dp/B012NH05UW/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1439838849&sr=1-2&keywords=i5+6600k
http://www.amazon.com/MSI-Z170A-GAMING-M5-Motherboards/dp/B0131GA4WI/ref=sr_1_10?s=pc&ie=UTF8&qid=1439838849&sr=1-10&keywords=i5+6600k
Na primer :wink:

Jes skylake mali korak napred, al mislim da su 4690K i 4790K i dalje mame za igre, jos ce trajati poprilicno. Bice to za nekoliko godina sigurno, ako ne izadje i nesto bolje(notice us AMD senpai, it’s not like we like Zen or anything).

Evo sad naso unigine heaven 4.0 skorove koji su bas gpu heavy, nema uticaja toliko CPU.

Moj skor 1839.

Samo nece da ocita da mi je CPU na 4.0, sto ***** li ga, al ne bi trebalo da pravi razliku. GPU 1400 Mhz, memory 1951. Znaci moj skor 6% slabiji.

Evo na primer poredjenje sa ovim sto je dobio 1960. Ima jaci core clock, okej, CPU clock ne bi trebalo da utice toliko, ili ajde nekoliko procenata.

U prevodu, ostatak je otisao na maticnu garant.

2500k je cpu decenije definitivno.Uskoro ce 5 godina otkako je izasao a intel nista znacajno nije izbacio za to vreme i ovaj cpu je i dalje medju boljima i vrh je za gaming.I trajace i bice upotrebljiv za igre sigurno jos najmanje 3-4g tako da ko ga je kupio kad se pojavio napravio je verovatno najbolji potez ikada u svom sklapanju masine i gejming vratolomijama :slight_smile:

Cekaj, ti si bese uzeo maticnu pre mesec, mesec i po? Ako je tako, sta ce ti pobogu maticna, kada si skoro uzeo novu, koja ti radi posao odlicno? Ljudi, mnogo bre preterujete. Raspalamudili ste se samo tako. :stuck_out_tongue:

SPOILED PC MASTER RACE.

Nova maticna mi dodje posle 2 meseca asistiranja, tako da mos se priusti :D. A bice od tih para vrv i Fallout 4, JEL CUJES @Lordish ???

NECEM TE IZNEVERIM!

Inace @jezd0 sasvim u pravu. Od 2500K, do 4690K i ovih skylakeova, vrlo mala unapredjenja od generacije do generacije. Budu 15ak % jaci, svaki sledeci trosi manje i to je to. Ne desava se nista revolucionarno za gejming od 2500K.

Skroz tacno, ja sam jos na 2500K najbolji procesor ikad. Nikada nisam imao ni jedan da je toliko dugo aktuelan. Zato Ii nisam menjao. Da sada spicim 300€ na sve novo. Novi i5 itd ne bih dobio veci pomak od 10-15%

Sunce ti, pa vi ga jos mrsite oko ploce :stuck_out_tongue:

Mislim da je vreme da napravimo neku izlozbu PC-a, nesto nalik izlozbi pasa svih rasa :stuck_out_tongue: :smiley:

Zanimljiv clanak,ovo je brutalno stvarno.Vreme ce pokazati ima li sta od ovoga i moze li ovo intel da sprovede :slight_smile:

IInverse Hyper Threading then, is the ability of multiple (physical) cores to run a single thread or a “big” logical core