PC Master Race vol. 2

@Lordish Gledaj da kupis karticu koja ima vise od 3GB Video RAM-a. Mislim da postoje neke 6gb GTX 1060 kartice.

Ja imam GTX 780 sa 3gb VRAM-a, ide fino 1080p ali vec moram da spustam neke detalje i da pravim kompromise ako hocu 1080p 60fps.

Ove novije kartice 10 serija tera odlicno sve naslove na 1080p preko 60 fps-a stalno, razmisljam se i ja da zamenim GPU u skorije vreme za neku 1060-1070 preko 3gb VRAM-a.

1 Like

Eh, ostvaruje se ono o cemu sam pricao, ljudi masovno gube interesovanje za XO zbog nedostatka ekskluziva. S druge strane, XO nudi neke stvari koje nema na PC-ju, sharing i udobnost konzole, uz dosta nizu cenu… ali dzabe.

Nije samo rijec o nedostatku eksluziva, vec o limitaciji same konzole da isporuci 30fps u vecini igara. Hell, nisam toliko ni protiv 900p, ali kad ti igra radi na ~27fps onda znas koliko je sati. A 90% igara radi upravo tako, ispod zdravog razuma…

Surovo , ali istinito…

Koliko god ja voleo console gaming, odvlaci me od sebe. Jednostavno ne mogu da pronadjem razlog zasto bih ostao na Xbox One konzoli…
Kao klinac sam Segu igrao, posle toga presao na PS1…odlicna konzola…preskocio sam ps2/xbox 1 generaciju i birao izmedju x360 i PCa…odlucih se za PC ali ubrzo nakon toga kuoim x360 i zanemarim komp…x360 je jednostavno najbolja konzola svih vremena. Terala je sve naslove od 2005 do 2013…u sasvim solidnom frame rateu…
Ova nova generacija konzola je complete bullshit. Okej, za relativno male pare (250e) mi dobijemo igracu masinu koja je sposobna da pokrene recimo battlefield 1 u ne stabilnih 60 fps. Igre su preskupe. Recimo pazarimo xbox…uz njega jos 5-6 igara i eto nama sasvim solidan gaming racunar koji moze mnogo vise od te konzole da uradi.
Do sada su ljudi kupovali konzole i zbog ekskluziva…ali ni toga nema vise…eto xbox one ekskluzive nam dolaze i na win10… ps ima ps now servise gde igramo ps3 igre na kompu…
Jednostavno nema razloga zasto ostati na konzoli (ovoj generaciji a verovatno i sledecoj)

Znas sta je problem? Sto se u ovoj generaciji mere pikseli i frejmovi, za razliku od proslih generacija. I svemu se trazi zamerka, ali svemu. Ne radi u 60fps konstantno(i to beta)? Okej na 360 je radila u nestabilnih 30 pa je sve bolelo uvo sve redom, jer nije bilo digital foundry-ja u ovoj meri. Niko se nije bunio. Sada radi u 60, sa lepsom grafikom, za smesne pare, ali to nije dovoljno :slight_smile:
Uvek ima razloga za nezadovoljstvo.
Sve je stvar percepcije, kako gledas na nesto, a na ovom forumu u poslednje vreme nista ne valja i sve se gleda negativno. Ali bas nista, svemu se trazi zamerka. Nema razloga za XO? Pa nemoj da ga kupis, simple as that. Igraj na pc slobodno… Nije ovo licno za tebe nego generalno, jer citam vec zadnjih par nedelja, sve je crno i nista ne valja.

2 Likes

“Trazi zamjerka”? Na jebenih ~27fps i toliko puta da se sama igra crash-uje, neko “trazi zamjerku”?

Nikola sine, to fanboy prica iz tebe. Treba gledati realne cinjenice, a ne opravdavati vlastitu kupovinu pricom o ljubicicama i cvijecu.

“Stvar percepcije”? Stvar percepcije je da si ti, ja, i jos mnogo ljudi pojeli ***** kad smo uzeli konzolu koja nece trajati jednu trecinu prosle generacije. PC je sada postao od najskupljeg do najjeftinijeg rijesenja, uz svu 4K pricu.

Jos kad mi neko kaze “pesimizam i negativnost”, pa u pm… Ti imas samo XO, ja obe konzole, pa OPET ne pokusavam opravdat cinjenice. Treba gledat realno.

A realnost je to da ti ta ogromna kutija, velicine kucista PC-a, ne moze potjerat ni stabilnih 30fps na sub full HD rezoluciji. This goes for Ps4.

Marko, predji onda na Playstation. Imas ekskluzive i gamesharing pa ni igre nisu preskupe. Posto vidim da adresiras problem kao “console gaming”. I mislim da ces drugacije gledati na stvari kada se pojavi Scorpio. Vec vidim tvoj PC u oglasima :slight_smile:

Sto se tice “trazenja zamerki” tako mozemo sve argumente da relativizujemo. S druge strane, i svemu mozemo da nadjemo zamerke. Treba se ponekada i opustiti jer nije sve u tehnikalijama, kada smo bili klinci nikada nismo gledali FPS i ostalo. I get that. Ali s druge strane ne valja ni stajati u mestu jer tehnologija munjevito napreduje. Sta raditi u tom slucaju… f. if I know. To je vec neki Zen koji nisam masterovao.

Ne pricam sad o xo nego o obe konzole branim. Meni su samo igre bitne, i to je sve :slight_smile:
Zato sam ono napisao.

Gde si ti bio kada je izbio prvi console wars, Mega Drive vs Super Nintendo?

Tu se gledalo u sve moguce: od rezolucija, kvalitet i sprajt animacija, specijalnih cipova koje daju svoje efekte ( 3d cipovi i mode 7 gluposti ), zvucni cipovi ( koji ima bolji zvuk ), cije su ekskluzive bile bolje i do onih marketing bull-shitova o blast processing-u i da ne pricamo o Bit-ovima kada su krenuli to da trpaju kao da je nesto preterano ( sega 32x, i atari jaguar su se lozili sa time ).

Ovo merkanje i poredjenje i frejmovi i rezolucije su nista novo. Bili su i ostali jos od kad su konzole i igre pocele, cela ta trka za boljim i novijim se vrti jos od ranih dana i ne verujem da ce se promeniti.

Ako gledamo realno za PC dobijas mnogo vise u smislu modova, veci backwards compatibility, jeftinije igre instant update-ovi ( nema cert proces ) i uvek bolje performanse, ali negativna strana je sto moraz da das vise novca unapred. Ali kada se saberes konzole te kostaju ako ne i isto kao i taj PC kada uracunas cene igara i online pretplatu samo sto placas dosta manje na pocetku ( samo sto ta cifra se odkotrlja veoma brzo kada krenu da se uzimaju igre ).

I dalje me cudi kako ljudi zaborave da generacije konzola su u proseku oko 4-5 godina. PS3 i X360 su se vukli skoro deceniju i svi sada misle da ce sledeca isto toliko trajati.

A ja sam nadrkan sto mi je jucer pao F4 jedno 5x :smiley:

Razumijemo se :slight_smile:

1 Like

Ok, ajd da pitam nešto vezano za ovu temu, a ne ovu priču oko Console vs PC.

Instalirao sam ovaj prokleti Windows 10, i sranje nema zvuka, ali uopšte. Probao sam sve da sredim, menjao kablove, drivere i svakakve gluposti koje su navodili po internetu, i opet ništa. Ali hej, makar mi rade sluške na prednjem panelu.

Takođe, odjednom mi ne radi nijedna Windows 10 aplikacija vezana za Store. Znači, ni Store, ni Xbox, ništa od toga ne radi.

Zaboravio sam koliko mrzim ovu zajebanciju oko podešavanja nove instalacije Windowsa.

Jel si uradio upgrade ili čistu instalaciju? Zato što sam potpuno iste probleme imao kada sam upgradeovao, a rešio sam ih tek sa formatom i novom instalacijom.

Format i nova instalacija.

Instaliraj ga jos 1 ako te ne mrzi pa vidi da li i dalje imas problen

Ma daj bre, nije valjda to jedino rešenje? Mada, ako ništa drugo ne preostane, uradiću i to. Ali je smešno i to što zvuk radi na: prednjem panelu i preko hdmi, samo ne na zadnjem panelu…

To mi stvarno nije jasno. Ja kad nisam imao, nisam imao :laughing:

Jebiga, takve sam sreće. Konačno nabavim neki normalniji pc, kad ono razne gluposti i problemi :smiley:

Kakav god PC imas, imaces problema uvek :laughing:

Nažalost. Makar mi radi Dark Souls 3 u 60fps :smiley: Sad samo da smislim šta ću za zvuk i za taj store.