[quote=“Marko96, post:1084, topic:9714, full:true”]
Budzet je koliko mi se dune.[/quote]
Pa koji djavo onda pitas? Uzimaj 1080 + SSD
[quote=“Marko96, post:1084, topic:9714, full:true”]
Budzet je koliko mi se dune.[/quote]
Pa koji djavo onda pitas? Uzimaj 1080 + SSD
Pa što ne reče da imaš unlimited bužet, da ti napravimo konfiguraciju da osigurači iskaču Šalu na stranu, iz tvojih ranijih postova sam shvatio da prelaziš na PC gaming zbog jeftinijih igara i ostalih prednosti… 1080 ti zaista nije potrebna osim ako ne planiraš 4K gaming ili imaš superbrz panel na monitoru.
Najmudrija i najpovoljnija varijanta je da kupiš kvalitetne osnovne komponente (ploču, procesor, ram i napajanje) koji će ti izgurati period od 4-5 godina i da grafičku zameniš nakon dve tri godine.
Pa ne zelim da preterujem bas. Glupo mi je da uzmem neki overkill za 1080p ako ne moram.
1060/70 je sasvim dovoljno. Poslao sam coveku par procesora i5 6600/6600k, i7 6700, grsficke gtx 60/70, maticnu sto si mi gore preporucio i rekao mu da mj preporuci neku sa z170 cipsetom. Pa cu videti sta cu
Ovo sto ti @Limanac81 predlaze je najbolja opcija. Ne samo da moze bit overkill, vec ce i cijene padati kroz koju godinu… Uzmi za primjer 980 i njezin danasnji ekvivalent 1060. 3x jeftinija kartica, isti performans. U manje od godinu dana…
i5 6600k ili i7?
Performanse su slicne. I to kad je i5 OC na 4.6, ali nekako bih radje uzeo i7 jer kod stock clocka je duzi vek trajanja manje se greje i sl.
I7 naravno, jer planiraš mašinu koja će trajati narednih 5 godina. Ukoliko planiraš 6600K, nema smisla da uzimaš B150 ploču koju sam ti preporučio.
Moj savet, najbolje ti je da se držiš prvobitnog budžeta od 700e a ostale pare uložiš u neke druge stvari.
Znam treba mi z170 cipset. Zato i ne zelim da se bakcem sa k verzijama.
Onda uzmi običan I7 6700 i 1060 sa 6 gb. Izaci ce te oko 800e i bićeš miran
Monitor ti je takodje prilicno bitna stavka i moze dosta da utice na gaming.
Imam dobar monitor (bar je meni dobar)
LG FlatronW2243S
U poslednjih nekoliko godina, na trzistu monitora pojavilo se dosta novih tehnologija koje omogucavaju drasticno bolji prikaz od obicnog 1080p TN panela. Ja imam neki Dell-ov koji ima svakako bolji (mada za gaming, i ne toliko) IPS panel, i vec neko vreme razmisljam o apgrejdu.
Pa eto, ne moras odmah, ali razmisli za neko dogledno vreme, bilo sta da odaberes od ovoga, donece ti mnogo bolji ugodjaj u igranju…
Jos je rano sa mojim hardwerom da idem na 2k. Fps volim vise nego leba da jedem
Monitor je dosta star, kupljen pre 6-7 godina ali i dalje radi kako treba. Ne bih ga jos menjao. Mozda tamo na prolece da ga zamenim zbog vece dijagonale, ali otom potom.
@padawan Kako se krecu cene monitora?
Secam se pre par god je bio lik koji je do besvesti ispitivao ljude u vezi komponenata, best buy itd…
Ljudi se ubili od objasnjavanja i analiza, a on na kraju rekao ‘‘ma bas me briga, kupio sam nesto deseto, jer to ide preko racuna caletove firme i bole me uvo’’.
Very high troll level.
Nadam se Marko da ti nisi taj. Kako se krecu cene monitora? Pa pogledaj brate na sajtu win win-a, tehnomanije, kupujem prodajem…
Dokaz da nisam takav, ali uzecu u obzir i ono sto mi covek preporuci naravno
RX 480 sam ubacio na spisak da vidim koja bi mu cena bila. Ali sam i dalje za team green
Edit: 1000i post
Team green ce ti povecati i cenu za G Sync monitor, imaj i to u vidu, jer su Freesync monitori povoljniji. Nemam pojma koliko kostaju, ali nisu jeftini (racunaj par stotina evra, pa navise). Takodje, 144 hz donose vrlo osetljiv apgrejd u vidu glatkih pokreta a ako ti je fps birniji od rezolucije onda razmisljaj u tom pravcu.
Na zalost, nema naznaka da ce se situacija na trzistu displeja malo smiriti, pored mnostva novih tehnologija, tek nam dolaze OLED i HDR u prihvatljiv cenovni opseg…
Nesto bas mjerkam ovu konfiguraciju, cijena je pristupacna, nekih 670e:
Matična ploča: ASUS H110M-K
Procesor: INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
RAM memorija: HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15
Grafička kartica: GTX 1060 3GB
Hard disk: TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3
PSU: EVGA 500W
Kućište: MS RANGER
Kako vam se cini?
Mada, radje bi pricekao pa stavio i7 da bude future proof…
Super je, nema sta, dobro izbalansirane komponente. Ne znam samo kolikonces koristiti pored konzola…
Bas zato se jos razmisljam… Da se rijesim jedne konzole, mogao bi staviti bolji CPU, dodati jos RAM-a i sl… Jos sam prednarucio Skyrim za XO
Well, kill me now…
Prodas xo. Nema vajde od konzole…ajde zbog ekskluziva…al sve to i na win10 imas i uzmes 16 GB rama i i7
Nesto slicno i razmisljam… Ionako sve sto me zanima na XO ima i na PC-u.