PC Master Race vol. 2

Koju konfiguraciju si na kraju uzeo?

Matična: h110m-a
Grafička: GTX950 GAMING 2G
Memorija: 2X4GB DDR4 2133 HyperX
Procesor: i3 6100

Za moje potrebe sasvim dovoljno.

Heh, PC gaming at its best.

Meni isto ne radi zvuk, ali na prednjem panelu. Go figure.

Jel mnogo smaram sa ovim ubacivanjem engleskog? :smiley:

Nije na odmet ubaciti malo engleskog, iovako se vokabular prosecnog srbina svodi na svega 150 reci, sto je zalosno. Ubacis 3 engleske reci u razgovor i odmah zvucis inteligentnije :smile:

PCMR at its best :smiley:

Inače, sredio sam i zvuk i store.

Zvuk: Stavio sam da zvuk ide preko HDMI, tamo ubacio HDMI na VGA adapter koji ima audio izlaz, i sad radi :smiley:

A za Store sam sve izbrisao, pa ponovo instalirao. Brže se instalirao sam Windows no ta sranja.

A za engleski, ništa ne fali, i ja često to radim, kako na forumu, tako i u razgovoru, par puta sam se zapitao kako se neka reč kaže na sprskom jer sam počeo da pričam na engleskom podsvesno :smiley:

A sad idemo dalje: Da osposobim PS3 kontroler, da instaliram programe poput Office, Photoshop, Vegas Pro i ostalih gluposti… Yay…

Ne pljujte konzole da ja ne krenem da objasnjavam…

Pu pu

Haj sad objasni :smiley:

Diskusija, na kulturnom nivou, je pozeljna. Samo ne znam da li je prikladna tema…

Nikad nisam jurio frejmove ni kad sam bio mladji, a ni sada.Uvek zakljucam igru u 30 cepam dalje.Tako sam navikao i prosto ne mogu da igram nista u 60 i jace odmah krene glava da me boli.

Masinu kad sam sklapao gledao sam u tom momentu da mogu sve High/Ultra u 1366x768 30 FPS i prezadovoljan sam.Jedino sam mislim da sam malo omasio za grafu (r9 285) ali boze moj.

Prvi argument… plug and play.
PC- kompatabilnost komponenti,izlazak skoro svake igre prati gomila patcheva, nestabilnost, izbacivanje u windows, zamrzavanje, pucanje…
Napajanje slabo, obara sistem, slabo hladjenje, pregrevanje procesora, sistem trazi upgrade, ploca nije kompatabilna, amd ne radi dobro uz odredjene igre, procesor usko grlo, overclock-uj, temperatura raste…
Drugi… ‘‘PC moze mnogo vise od konzole + igre’’.Moze. Sve sto 97% korisnika pc-ja radi na pc-ju moze da zavrsi masina od 150e. A za 60 fps, 4k hdr gaming , vr, treba komp od 1k e. I pitanje koliko ce biti aktuelan.
Treci…’‘Skupe igre za konzole’’. Share.
Mogao bih da nabrajam u nedogled…
Malo me je samo smorio xo sa politikom ‘‘sve ce izaci i na win 10’’ al nema veze…Sony stara kajla…
Scorpio ce imati snagu pc-ja skupljeg trostruko od samog scorpia.Al bice optimalizovan za igre.Pa sta ce ti onda pc od 1700e? Za office, youtube i face? C’mon…

???

Pc koji je iste snage može već sada da se kupi za 800 evra, možda i manje. A scorpio sumnjam da će koštati izmedju 250 i 300 evra.

Drugo, igre za pc su jeftinije od share-a u 90% slučajeva. Rise of the tomb raider je bio koliko, 15 dolara, share u najboljem slučaju 30. Arkham knight takodje slična cena na izlasku, nekih 20 dolara. Nba 2k17 25 dolara za pc. To je samo što mi je trenutno palo na pamet.

Ne treba ti pc 1000 evra da bi igrao 1080p60fps. A 4k ne znam zašto se spominje kada ni konzole to ne mogu da guraju.

Jedini argument koji pije vodu je taj “plug and play”.

Sto se sportova tice, treba li da spominjem da su pc verzije uglavnom ‘‘osakacene’’ dok se pravi napredak implementira jedino u ‘‘next gen’’ konzolarne verzije…Slozicemo se oko toga?
Ps4 pro ne moze nativni 4k, ali ima izuzetan sistem upscale-a koji postize gotovo isti efekat…

Jedini je pes osakaćen za pc, sve ostale igre su iste.

I opet, to je sve upscale i nema sile ni da slično izgleda naivni 4k i upscale, koliko god to oni pričali. Fali tu nekoliko miliona piskela da bi bilo isto ili slično.

Ima li IKO ovde na forumu 4k hdr capable pc? Ima li iko ps4 pro i 4k hdr tv?
Ovde ima dosta ljudi koji nisu sirotinja, pa me zanima ima li neko nesto od ta 2 setting-a…

Da prenese direktne utiske, a ne mi da nagadjamo i prenosimo iskustva ljudi sa neta… Nekoliko miliona piksela…ok, a uticu li drasticno na kvalitet? Iskusio to, video uzivo?
Da li 5x jaca konzola znaci i 5x bolju grafiku? Pa…Ne.Ajmo pc master raso Srbija, dajte utiske… ako vas ima…

1 Like

Ovo je spot on. Sto se tice 4K…

To možeš i sebi ovde da napišeš:

Jel si probao pa pišeš da nekoliko miliona piksela nema veze? Ako važi za mene važi i za tebe.

@playa
Plug and play-ok
Cene igara su duplo nize nego na XO sa sherom, a o pirateriji da ne pricamo
Sistem trazi update? A sta konzola radi?
Overclockovanje i slicno nije nikakav problem za nekog ko zna sta radi. Za ‘prosecnog’ gamera koji zna da upali racunar i igra ono sto mu je neko instalirao, jeste.
Ljudi se razlikuju, neki bi igraki 60 fps sa nizim detaljima a neki 30 sa visim. Konzola nam jednostavno neda tu opciju, dok na PCu prilagodjavamo kako nama odgovara i kako cemo mi najvise uzivati.

Elem, o ovoj temi je glupo raspravljati. Jednostavno postoji 1000 argumenata za i protiv konzole i PCa. Igramo na onome sto se nama cini isplativije i ugodnije. O ukusima se ne raspravlja.

Kada sam rekao update ustvari sam mislio na upgrade i stalnu potrebu za tim.Al ok, spustam i ja loptu. U pravu ste.Ja priznajem, da sam u mogucnosti vrlo rado bih posedovao SVE konzole i zver od pc-ja.

to zato sto si preskocio PS2 eru :wink:

A tek PS1. Igralo se tada jos na 486-icama i Cyrix procesorima. :slight_smile:

@Lordish

Da se vratimo na tvoju konfiguraciju.
Ako ne radis neki rendering itd. Nemoj da bacas pare na i7
Mogo puta dokazano da je za vecinu a pogotovo igrice to bacanje para.
Tih 100e razlike ulozi u jacu grafiku. Ili jos bolje po meni OBAVEZNO danas SSD.
Ako das 100e za i7 neces osetiti skoro nista to ti garantujem.
Ako uzmes 100e jacu grafiku jos kako ces osetiti i produziti zivot svom kompu. Na tih 100e ti garantujem 10-15+ FPS razlike.
SSD naravno lepota zivota :slight_smile:

1 Like