Ako je isti socket, uvek moze da zameni procesor kada postane usko grlo uz istu doplatu. Mada bih ja ipak isao na 8-core varijantu. Mozda bi valjalo sacekati Zen procesore sa kojima ce se AMD mozda vratiti u igru nakon Buldozer fejla.
Ako se PC bude vodio kao primarna platforma za razvoj igara na*ebali smo. Oplesce nas po dzepu jer komponente nece drzate ni 2 godine.
Kupujem komponente preko firme, od firme gde sam kupio vec 7 racunara i nekoliko laptopova, pa ce mi i cena biti bolja nadam se. Trazicu cenovnik za koji dan pa cu videti kako stoje stvari.
Kada bih uzeo i7 6700 da li bi on usko grlo predstavljao na gtx 1080 kroz godinu dve?
Masterrace je neverovatno opasna stvar po dzep (zato sam i batalio pc) nisam ni ovaj sklopio a vec gledam sta bih radio kroz par meseci. Mota mi se po glavi da sad uzmem gtx 1060 6gb i kroz koji mesec da skupim pare i uz prodaju 1060 kupim 1080. Ali otom potom
Postoji i ta opcija. Kaby Lake je kompatibilan sa sadašnjim čipsetovima. Cannon Lake je takođe najavljen za 1151 socket, ali to ne garantuje kompatibilnost sa današnjim pločama, što lako možemo videti prelaskom sa Sandy Bridge-a na Haswell koji je zadržao broj pinova na socketu ali ne i kompatibilnost sa starim čipsetom, prvenstveno zbog memoriskog kontrolera.
Druga loša strana je gde i kome prodati sam procesor, a pri tome izvući realne pare.
Ako bude čekao AMD i Zen, ima da se načeka još godinu dana.
Pc gaming je skupa rabota, tako je uvek bilo i uvek će biti.Nemoj previše da se opterećuješ tim stvarima i previše razmišljaš unapred. Kroz dve godine GTX 1080 će možda predstavljati usko grlo.
Konfiguracija koju sam ti predložio će terati igre sasvim zadovoljavajuće u naredne dve tri godine, a posle toga ko zna šta će biti.
Ja nesto kontam… Dao sam od pocetka godine preko 250e za igre, jos 2x toliko i extra konfiguracija…
Way to go nut job…
Poslednjih par god se isplati ulagati u pc.
Sporo se sada razvijaju igre zato sto se prave prvenstveno za konzole. Tako da sada konfiguracija od 500-700€ traje duze.
Ja sam prosle godine u 11 mesecu, samo u jednu noc kupio-preorderovao za XO igre u vrednosti 700$ . To ti je tako kada dodjes doma iz nocnog zivota…i krenes kopati-kupovati po Live-u
Holy Shit!!
Imao sam i ja epizode iz provoda i za nocni provod , ali ovo je next level respect bro!!
Respect…
Ja sam onda cicija teski Al’ jbg, kad skontam, isplativiji mi je PC sto put…
P.S. @Stefan92, jesi barem … dobio nesto od doticne?
Da je vredelo vredelo je priznajem verovatno bih opet isto uradio jes da sam ostao bez konzola i love , ali jbg to je zivot idemo dalje
Ja sam ostavio djevojku radi Fallout 4 Zamisli mog razocarenja kad sam vidio radi cega sam je ostavio hahaha
Dobro jbg. nije los bas toliko F4 nemoj tako , ali nije bio ono sta smo zeleli ja sam bio ubedjen da ce pokidati , i was wrong!
Danas saljem komponente koje cu uzeti coveku da se dogovorimo oko cene, pa ih uzimam kroz koji dan. Odleteo sam od budzeta nenormalno.
i5 6600k ili i7 6700
Gtx 1060 6GB ili Gtx 1070
Videcu za maticnu neku sa Z170 cipom sta ima u ponudi, ako ne idem sa matcnom sto mi je limanac preporucio
Elem, da li uzeti 1070 ili 1060 + SSD? SSD me jakoo privlaci
Pricipijalno sam uvek za bolju graficku, ali bez SSD-a u modernoj konfiguraciji bas ne ide. Ipak ako nema nikakve sanse da ustedis na necemu drugom… onda ipak 1070. Jbg, gaming konfiguracija je u pitanju.
Prijedlog: Uzmi SSHD.
Drasticna razlika u odnosu na standardni HDD, 3x jeftinije od SSD-a.
Kako sam poceo uzecu i ssd i 1070…i kukacu da sam trebao 1080…
Vidim ja da će to biti konfiguracija od 1000+. Razmisli dobro da li ti je zaista potrebna 1070. Svakako je bolje uzeti što bolju grafičku, ali treba odrediti znatnu sredinu koja pruža najbolje za uložen novac. Kao što Padawan reče, SSD u današnjim konfiguracijama je neophodan, makar kao boot drive. A ako nećeš da štediš uzmi M2 PCIE SSD da stvarno iskoristiš potencijal nove ploče. SSD podiže i performanse u nekim igrama u proseku i do 10fps
SSD mozes i posle uzeti, ja sam dosta kasnije uzeo SSD od 120gb i odlicno me sluzi.
Ako neces igre da ubacujes na SSD, nego samo da koristis OS i sve programe 120gb je vise nego dovoljno. Sa svim programima i ostalim glupostima sam zauzeo 50%.
Nemoj da se previse mucis oko brzina i cega god vec, i naj osnovniji SSD naspram HDD-a je razlika nebo i zemlja.
E sad ako hoces I igre na njega da nabacujes i da skracujes load times onda ces morati i to malo skuplje da placas. Ako mene pitas, mislim da je nepotrebno posto ako igras bilo koju Multiplayer igru moraces da cekas ostale kojima sporo ocitava ( to sam osetio kada sam igrao sa ljudima preko crossplatform igara ).
Za gaming konfu, ja bih isao na sto jacu graficku. SVE ostalo je sekundarno pa cak i SSD. Ako imas para, uzmi i 1080. Overkill ne postoji u ovom slucaju, jer ce ti trebati svaki GPU atom za predstojece igre! Moje zlatno pravilo: 40-50% celokupnog budzeta konfiguracije treba da bude graficka (ali ne preko jer ces nailaziti na bottleneckove). Pa sad zavisi koliki ti je budzet.
Budzet je koliko mi se dune. Samo ne zelim ni da preterujem bas. Nogu uzeti i 1080 sli, ali koji ce mi to djavo. Generalno gledam da uzmem nesto sto ce trajati 4-5 godina