i5 2500k
Od njega ti jaci ne treba…kad ga OC ne postoji graficka koja moze da ga nadjaca…nije usko grlo ni u jednom slucaju
@Demon
Ako uzimas uzmi samo i5 ali pucaj na neki noviji. To je nesto sto ce ti trajati.
Daj vise para za dobar proc i plocu. GRafiku uzmi kao sto si sam rekao neku da preguras godinu ili dve. Tu najvise mozes da ustedis posto su graficke najskuplje. Ali ako uzmes dobru osnovu tj ploca i proc onda mozes to da nadogradjujes i menjas grafike narednih minimum 5god. To ti garantujem.
Uzeo sam i5 2500K jos 2012. jos sve gura ludilo. Klokuje se najbolje. Ali ti ja ipak ne bih to sada preporucio da uzimas polovno. Nece to crci, sve je to dobro ali je ipak pored svega stara tehnologija. Ima tu jos faktora i specifikacija sem sirove snage Ghz. Pogotovo sto je to stari cipset koji ne postoji vec 3-4god. Nove ploce i cipset ce podrzavati duze nove grafike u smislu bolje iskoriscenja na duze staze.
Ukratko ustini sada na graf. napravi dobru platformu za buducnost. A to je minimum neki i5 K AMD nije ono sto zelis. Jos jedna stvar o kojoj treba da razmisljas SSD ko jednom proba sve ispod toga je golo g…o Neverovatan uzitak
Ja bi ti isto preporucio da uzmes nesto novije od procesora, takodjer i5 ali malo noviju generaciju , posto ti je i5 2500K stvarno matori procesor. Ne mora to sada biti neki najnoviji 6600K ili 4670K(stara zver) ma da bi bilo dobro , ali ako nemas para jbg. Moj savet bi ti bio bar i5 4460K, cini mi se da ti je u istom cenovnom rangu sa 2500K, a dve generacije ispred.
Nisam baš u toku, šta fali AMD? Imao sam AMD u dva PC do sad i nisam imao nekih problema, ali je to bilo davno.
Ako bi uzeo neki i5 bi morao da nađem neku novu matičnu. Neki predlog po tom pitanju?
Takođe, pogledao sam po oglasima, ali sam naišao samo na i5 4460, bez K. Ima li neke razlike?
K ti je za overklok.
AMD zaostaje poslednju… Skoro pa deceniju… Ali ja eto imam 8350 i fino se drzi. Potajno se nadam toj 8-core PC optimizaciji.
Ma radi AMD ali stvarno zaostaje. Intel je definitivno dosta ispred. Mnogo duze ce biti aktuelan. Evo najbolji primer je taj i5 2500K koji ti preporucuju. Proc je tehnologija iz 2011god. On radi odlicno i sada. Tesko ces iz AMD pandama tog vremena da danas izvuces isto.
Imas VW i imas BMW… VW je odlican auto i radi itd. Ali BMW ipak ide bolje
Jedno pitanjce.
Počeo je da mi se čuje jedan od kulera na napajanju.
Da li mogu da odradim nešto “od kuće” pa da ne moram u servis?
Mozes, za pocetak ga ocisti dobro, ako imas kompresor to bi bilo odlicno.
Posle vidi kako izgleda ako mozes lao da mu pristupis i skines. Kupi jedan lepi narkomanski spric i iglu malo ulja i probaj da pristupis lagerima. Onda malo vrti da se rasiri. Samo pazi, nemoj mnogo ulja. Ako raspes puno onda se na to lepi prasina i bude jos gore nego sto je bilo.
Samo da napomenem neka ulje bude sto redje.
Jeste da sam novi pc dobio pre oko 2 meseca ali nisam pisao na forumu o tome pa ću samo specifikacije napisati
Intel i5 (zaboravio sam brojeve one ali znam da je najnovija generacija)
Nvidia GTX960 msi
16GB RAM
A za ploču jedino znam da je Asus (ostaviću screenshot)
E ds,BF1 se vrti na 70fps😃
Lepo, samo to sto ne znas kako se zove je najbitnije ali ako radi na 70fps to je to
Potrebna mi je konfiguracija do 600-700e. Bez kucista i hdd-a to imam a ssd ne planiram da ubacujem, bar ne za sad.
I opet se vise isplati nego konzola, kupis 8 - 10 igara, to ti je tih 600-700evra, konzole su jeftine ali su igre zato skupe.
Batalim konzolu. Hocu da prodam u paketu sa gomilom igara pa cu vec imati para za pola konfiguracije. Em sto igre bolje rade i izgledaju na malo jacim racunarima em sto su jeftinije (a neke i dzaba if you know what i mean)
Cim prodam konzolu odmah prelazim na PC. Samo ne znam na kakav.
3 posta iznad ja dajem savet deamonu sta da kupi, trebam sebi ne znam sta . Elem, vidim da je MarkoGts gore napisao da je najbitnije uzeti dobru maticnu i dobar procesor. Zbog cega je bitna dobra maticna ploca? Nadjem neku za 5000 i za 15000 imaju isti socket za procesor koji meni treba, sta meni ta od 15000 nudi vise? Dao bih sto manje npr na maticnu da mogu sto bolju graficku da izvucem.
Da li moze neko da mi ispise neku konfiguraciju za budzet od 600-700 bez kucista i hdda koji vec imam.
EDIT: Interesuje me da li konfiguraciju u tom cenovnom rangu moze da tera 1080p/60+ fps sa najjacim podesavanjima?
Sastavljeno od komponenti nađenih na kupujem prodajem. Eventualno ako hoćeš, što je i moj savet, uzmi GTX1060 sa 6 GB rama i to ti je taman tih 700e.
Druga opcija je da uzmes I7 kako bi bio miran na duže staze i kroz dve tri godine samo zameniš grafičku.
Sa ovom pločom, tj ovim čipsetom zaboravi na overclockovanje. Ako planiraš overclock, za to ti je potreban skuplji Z170 čipset, ali i otključan procesor.
Što se poslednjeg pitanja tiče sve zavisi šta podrazumevaš pod najjačim podešavanjima. Najača podešavalja podrazumevaju ULTRA settings sa uključenim jakim filterima i namenjena su vlasnicima kartica od 500+e.
Ova konfiguracija koju sam ti napisao teraće većinu današnjih naslova (uključujući i Deus EX Mankind Devided) u Very High sa određenim kompromisom u filterima. Sad hoćeš li uvek imati konstantnih 60fps zavisi, ali sve u svemu igre će izgledati lepše i raditi tečnije u odnosu na ono što nam nudi trenutna iteracija konzola. Kad probaš npr DOOM i uporediš sa istim na PS4, videćeš jasnu razliku u gameplayu.
Doom radi u 80-90 fps na mom 3 godine starom pc-u. Ali razlika je vise do inputa jer i na ps4 radi u 60 fps.
Frame time ja na PS4 prilično jadan, čim se na ekranu pojavi više od jednog protivnika, kao i sinhronizacija slike. A šta tek reći za Deus Ex…
@Limanac81 Hvala puno. E sad interesuje me sledece, posto procesor ne moze biti OC, da li ce on predstavljati usko grlo kroz par godina kada budem kupio jacu graficku karticu pa cu morati i njega da manjem ili ce on i dalje terati kako treba?
I jos jedno pitanje sto se tice hladjenja. Trenutno imam jedan ventilator preko procesora stavljen, da li ce mi to biti neophodno na ovom i5? Ako da, da li mogu da skinem odavde pa da ga stavim tamo?
Nije lako davati takve prognoze. Još pre par godina sam prognozirao da će AMD-ovi osmojezgarni procesori doći do izražaja pojavnom osmojezgarnih konzola i DX12, pa se to nikada nije dogodilo.
Ovaj procesor koji sam ti predložio već sad predstavlja usko grlo, ali samo sa ekstremno jakim grafičkim kartama i sa extremnim grafičkim podešavanjima. Što se tiče klasičnog gaminga i pod predpostavkom da će se developeri i dalje voditi konzolama kao primarnom platformom 6600 bi trebalo da obavlja posao. Ali opet sve zavisi od optimizacije.
Ono gde će ovaj procesor predstavljati usko grlo je svakako VR kao budućnost gaminga, kao i ozbiljnija optimizacija igara za DX12.
Ukoliko ovaj procesor i postane usko grlo, to se neće desiti zbog nemogućnosti da ga overklokuješ, već zbog malog broja threadova koji može da obradi. Zato sam ti i preporučio da ako razmišljaš u tom pravcu uzmeš 80 evra skuplji I7 6700.
Što se hlađenja tiče, ovo je 65W procesor, fabrički stock cooler će odrađivati posao, nema potrebe za nekim dodatni hlađenjem.