PC Master Race vol. 1

Ide ta x2 do sledeceg mjeseca, onda cu da kupim neku zvijer

Starinska neka :smiley: U svakom slucaju nek’ ti prioritet bude graficka pa ram. Na kraju uzmi procesor posto ce on doci najskuplji, ovako mozes uzeti grafu + ram za cenu procesora i zamenis te antikvitete. Pogledao sam malo po forumima i kazu da je za gaming odlican i5-3570k, za 180e ne moze bolje. Da ja sklapam komp definitivno bih uzeo neki i5, gtx 650 ti i 8gb 2133 ram i 1 ssd hdd da nema loading screenova.

Pa i mislio sam neki i5 da uzmem, ali necu da dajem odmah puno para, nego cu polako da dodajem. Jos sam zaboravio, uz ovu 210 graficku ide i integrisana uz i3, samo moram da vidim koja tacno. Vjerovatno hd 2000, sumnjam da je hd 2500. Za sada mi ne treba zvijer, to kontam da cu imati za nekih sest mjeseci kad dokupim sve sta mi treba

Vidim da je ova tema trenutno aktuelna pa reko ajd i ja da pitam:
Da li bih na mojoj mašini trebao nešto da menjam/dodam etc?
ASRock B75 Pro3-M
i5-3570
Sapphire 7870 2GB
Transcend 8GB RAM 1600Mhz

Sent from my LG G Pro using Tapatalk 4

Samo obavezno ti boost verzija 650 a sto se tice ssd-a ja bih pre ulozio pare u nesto drugo jer mi nije bitno dal ce mi se pc upaliti za 10s ili 30s a i nema trenutno ni jedna igrica koja toliko dugo ucitava pa da ne mogu da cekam pa mi treba ssd.

Ne vidim zasto bi ista menjao kad jos uvek mozes sve igre na max sa tim.

Nisam ni rekao da ne mogu, već sam čisto informativno pitao hehe :slight_smile:

Pa ako bas imas para i hoces da budzis mozes ali ja bih sacekao neko vreme jer je pc sasvim ok

Ja sam kontao da mi je trenutno RAM najslabija karika, ali nije da mi se nešto žuri da menjam/budžim… (ko što rekoh pitao sam čisto ovako da vidim na čemu sam, da li da planiram neke promene)

Imam sada i ekstra ponudu
i5 750
4GB DDR3
Ati radeon hd 5670
MS-7658 medion maticna
250GB HDD

Ajde ako ima neko iskusan da se javi cim prije, lik je prodaje za nekih 240e

Svakako bolje od one prosle konfiguracije. Graficka i procesor nisu u rangu onima sto sam ti napisao ali posluzice ti taman za igre :slight_smile: Ja imam losiju graficku pa teram vecinu novijih igara na medium-high u 1080p.

Jedini problem koji sam vidio je da ako bi uzeo ovu konfiguraciju, morao bi da mjenjam maticnu zajedno sa procesorom. E sad, ovde imam i graficku ukljucenu, pa je to veliki plus

Onaj drugi je
i3 2100
320 HDD
4GB DDR3 integrisana graficka

Jeftiniji za nekih 20-30e, ali ne moram da uzimao novu maticnu kada bi uzimao jaci procesor

Ovo je ok za te pare

Koliko ce moci da izvuce ovaj procesor? Msm za koliko cu ga otprilike morati mjenjati?

Ne bih da te plašim, ali sa izlaskom next gen konzola sve igre na pc-u će tražiti 8-core za ajd da kažem recommended. Pogledaj samo Watch Dogs :slight_smile:

Za next gen se uzdam u konzolu, ne u komp :slight_smile:
Ovo mi je da odigram sve ono sto sam propustio do sada, da presetam preko backlog-a

To jeste, ali on rece da ce novije igrati na next genu. Ako se predomisli, moj savet je da saceka dok jace komponente ne postanu standard onda ce za pristupacniju cenu biti mnogo vise izbora. Pa i AMD sad izbacuje neku R9-290X ili kako vec da bi koliko toliko parirali gtx titanu za koliko/toliko nizu cenu.

Ako ćeš nove igre na next genu onda ok, ta konfiguracija će sve igre do sad da gura. Samo dokupi i neki HDD, ja bez terabajta ne mogu, pitaj samo Vladu koliko ima HDD-ova :smiley:

Taj procesor je i dalje odlican iako je izasao pre 4 godine uz dobru grafiku moze mnogo toga :slight_smile: On ce izgurati 7870 i izvuci max iz nje a uz neki lep OC gurace i hd 7950 ili gtx 670

Odlicno, zovem covjeka i govorim da pakuje i salje. Hvala na savjetima!

Procesor ti je super, graficka ti treba najbolja koju mozes da kupis.