PC Master Race vol. 1

Ha jbte danas naletim na phenom ii x4 945 s garancijom 2 i pol godune jos.Poslao sam mu odmah mail dali je prodan.Dali bi taj pric radio na mojoj mbo

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

Moze, rekao ti jezd0 kazem ti i ja, socketi odgovaraju, pise lepo na sajtu plocu am2+ for amd phenom cpu i a na stranici procesora pise da radi na tom socketu.

Ali kazu da je am3 socket

Evo ti je lepo stranica gde je izlistan svaki procesor koji podrzava tvoja ploca: http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V2.html#/?div=CPUSupport

Ako hoces da ti Rome 2 radi koliko tolko prihvatljivo trebace ti ozbiljniji procesor od ovih koje si naveo. Za ostalih 99% naslova ce odraditi posao. Sledece godine pak svi ti procesori postaju proslost. Ipak u odnosu na taj sempron koji imas, vidno ces osetiti dobitak u performansama ukoliko ga ukombinujes sa nekom pristojnom grafikom, ali nemoj da ocekujes cuda.

Edit:
I zaboravih da kazem, ovaj Phenom 945 ce ti biti ogranicen na HT 2.0 na tvojoj ploci.

Pa ovaj ii945 je jako dobar procesor glrdam da igraju gotovo sve igre te je u recama dobio pristojne ocijene.Bitno mi je da ide na plocu.Vidim i ja da pise x945 san sam htio provjeriti.
@Limanac sto to znaci Ogranicen na HT 2.0

Dobar je bio pre dve tri godine, ali za igru kao sto je Rome 2, King Arthur 2 i jos po neki biser, veruj mi da nije. Taj Phenom je realno losiji od Q6600 koji koristim u staroj masini a koji je klokovan na 3.6 i u kombinaciji sa 560 GTX TI Rome 2 nije igriv na nekoim pristojnim detaljima osim ako ti ne smeta da ti igra radi izmedju 17 i 25 fps. Za ostale igre koje nisu toliko zavisne od procesora ce odraditi posao.

Ok hvala.Sto znaci taj limit na HT2.0

HT ili ti Hyper Transport je magistrala kojom procesor komunicira sa NorthBridge-om. Brzina te magistrale u slucaju HT 2.0 je 1 GHz dok je kod HT 3.0 ona 2.6 GHz. U praksi ovo najvise uticaja ima na performanse integrisanih grafickih cipova i kod serverskih ploca koje koriste vise procesora, tako da to nije nista strasno sto se gaminga tice. Proveri sto se tvoje ploce tice, nisam siguran ali mislim da i AM2+ koristi HT3.0 dok je AM2 HT2.0 cipset, a i neki Nvidijini AM2+ cipsetovi su bili ograniceni na HT2.0 ukoliko me secanje dobro sluzi, ali ovo ne mogu da garantuje.

Eh jbga moja ploca pdrzava Am2+/Am3.Pogledat cu
Edit:Evo sto pise:
• HyperTransport 3.0 supporting speed up to 1000MT/s

• AM2 CPU supports HyperTransport 1.0/2.0 (Optional)

Nasao sam neku konfiguraciju koju bi kupio, pa mi treba mali savjet.
i3 [email protected]
geforce 7600 gt x 2
320 GB
4 GB DDR3

Posto mi je ovo prvi desktop racunar, razmisljam se da je uzmem, naravno vrlo brzo bi uzeo neku jacu graficku, a onda bih dodao i jos 4-8GB RAM memorije, i onda neki novi procesor. Potrebe mi nisu nesto visoke, vise mi je bitno da ce sve starije da radi bez sjeckanja, a za najnovije AAA igre tu ce biti next gen konzola

next gen konzolu i ja uzimam obavezno :slight_smile: a ovaj komp je sasvim OK :wink:

Ja jedan iMAC 27" ili macbook pro retina, ne treba mi PC za igranje igara :slight_smile: Finansijska situacija me koci.

Koliko kosta ta konfiguracija?
Moja preporuka je zameni grafu i uzmi Asus GTX 650 Ti, 8GB DDR3 (po mogucstvu 2133), jedan SSD za sistem (80-120GB je sasvim dovoljno) a za procesor ne bih nista komentarisao jer nisam upucen u te iX serije, kako tacno koja radi.

Kofiguracija kosta oko 220e, razmisljao sam da prvo jos dokupim graficku, a onda kasnije dodam jos RAM i novi procesor. Problem je sto je ovo najpovoljnija ponuda sa i3 procesorom, svi nabijaju neke nenormalne cjene

Nije to puno para po meni ja bih uzeo ali da moras uzeti jacu graficku malo i jedno 4gb rama i miran si moces i AAA nalsove da teras.

Btw ako mozes da skines na 200e jos bolje i imas li kakvu garanciju na delove?

Imam jednu kombinaciju za 250e
I3 ivy bridge (clock rate oko 3GHz)
Integrisana grafika HD2500
320 GB
4GB RAM

Nov sa garancijom na djelove od godinu do dve.

Druga solucija:
I3 sandy 3.3 GHz
Dve gravicke nvidia geforce 210
320GB
4GB RAM
Maticna Gigabayte GA-Z68P DS3

E sad ne znam samo kakvu integrisanu ima ovaj i3, cekam sada odgovor. Ovaj je 210e, 6 mjeseci pisane garancije.

U svakom slucaju znam da cu morati da dokupim RAM i grafiku brzo, ali ovo mi je cisto da pocnem

Gde nadje tu graficku leba ti to ni u muzeju nema :smiley:

Vidio sam, ne pitaj nista :smiley:
Ma ovo samo gledam ko ima sklopljeno nesto, nemam vremena da sam narucujem djelove i sklapam. Kakva je ova geforce 210?

i ta grafika je tuga
Pogledaj ovu masinu za 250e
http://www.kupujemprodajem.com/Gamer-FM2-4x3-4GHz-Ati-hd-6790-4GB-8329869-oglas.htm?filter_id=22147120