Ako bude imala 6GB to ce biti strava.
Nego kako tebi radi Crysis 3 to mene zanima
Ako bude imala 6GB to ce biti strava.
Nego kako tebi radi Crysis 3 to mene zanima
Za Crysis 3 nemam pojma, nisam imao vremena da je odigram. Ali drug mi kaze da mu radi odlicno, ali ne znam sta je on stavio na MSAA i tako neke stvari koje bas uticu na frejmove.
Ne znam, ali ta karta je super. Gledao sam nesto po netu i ljude koji igraju s njom na 3 monitora i kazu da je za to kao stvorena. Sa njenih 3gb memorije koja je najbitnija na vecim rezolucijama bas dobro cepa.
Vidim pomenuo si za OC procesora, iskreno to nemam pojma. Jedino znam da mi se nista ne menja sa OC-jem i bez. To sam bas pokusao, al ja sam gledao max frejmove, mozda ako se promeni za koji frejm, al to je sve preko 60 tako da mi je em nebitno em stvarno ne bih primetio dal se razlikuje za par frejma. Ali mozda je fora da poveca te minimum frejmove, samo ni to ne mogu da vidim jer meni frejmovi stoje lokovani na 60.
E da, i to nisam pomenuo, ja onaj V-sync mrzim. Mnogo mi nekako ima input lag, nekako mi sve cudno kad to ukljucim, pogotovo u fps-ovima. A to je odlicna stvar za limitiranje frejmova da se ne forsira kartica bez potrebe ako je monitor 60hz tj prikazuje 60 frejma. Ali ja uzmem neki program tipa Bandicam, mislim da i Fraps ima isto, pa ima opcija da se limitiraju frejmovi, i valjda to odradjuje posao.
Ne znam sto u vise igara ne stavljaju opciju da sami odredimo max frejmove, npr u COD-u to postoji, sto je odlicno.
Pehovima nikad kraja - pojavilo se neko pistanej iz kucista, presekao sam se. Ipak, izgleda da nije nista strasno. Ne mogu bas da utvrdim da li je do graficke ili do napajanja ali jako iritira. Kucajte coil whine 7970 na jutjubu. Zuji samo pri najvecem opterecenju, kad vuce najvise struje.
Probao sam da klokujem CPU i to preko drajvera. Apsolutno niko to ne preporucuje, nego svi daju savete iskljucivo za klokovanje iz biosa za CPU. Klokovao sam na 4.4Ghz preko AMD Overdrive-a i digao core na 1000 za gpu i 1400 za memoriju na grafickoj. Crysis radi bolje, definitivno.
Sto se tice Crysisa - to se mora probati jer ostale igre nisu bas pravi test, ko sto rekoh, Tomb Raider leti na Ultra, ne sumnjam i sve ostale. Ali Crysis 3 ti nece stajati lockovan na 60, to ti garantujem, jer to ne moze ni TITAN.
Vsync i ja mrzim, mada je u nekim situacijama vrlo pozeljan jer je tearing nepodnosljiv kada igram na TV-u. Sada moram da ga ukljucim jer se ne cuje coil whine kada je ukljucen
yeah… coil whine is a known issue with the Tahiti core on the Xt… some 7950s and 7970s and even their brand new $1000 7990 suffer it as well (they all use the Tahiti gpu). Toms just got into the coil whine issue with the new 7990 (it was apparently significant on the card they got).
No video card company will take a refund for coil whine… but from what i’ve read on the issue turning on Vsync eliminates it completely.
coil whine is caused by certain ceramic parts harmonizing with the frequency of the electricity running through them… and is sorta random… as in there is no promise any one special hd 7870xt/7950/7970/7990 card not suffering it. Its a low reported problem largely due to the fact that typically the cooling devices on those cards are loud enough to drown it out, and on the cards which have quiet enough cooling to hear it, it’s a seemingly random issue.
http://www.tomshardware.com/answers/id-1663448/live-coil-whine-change-cards-7870.html
Neverovatna stvar je kako moram uvek da saznam za ova sranja tek NAKON sto kupim nesto.
Pokusaj onda sa onim programom Bandicam ili Fraps. Ja ovaj prvi koristim za snimanje, ali sam skoro otkrio da ima i taj fps lock, jer bas taj coil whine cesto dolazi na velikim frejmovima i vecem naponu na kartici. Sto se klokova tice, najvecu razliku ce ti praviti kartica. Tj to poboljsanje u frejmovima ti sigurno nije od cpu-a vec najvise od kartice. I to nije zanemarljiv broj, vec se poprilicno pojacaju performanse, a AMD karte su dosta dobre po pitanju overkloka. Inace, ja na svu srecu nemam taj coil whine, tj primetio sam ga u Heaven-u, kad je loading za benchmark i kad baci po 3000 frejma, na trenutak pocne onako piskav zvuk, mada ne nesto jako.
U svakom slucaju, kad sam nesto citao o tome, video sam da na to dosta utice i samo napajanje. Znaci moze i iz njega da se cuje, ali moze i da utice na to da se iz kartice cuje. Jer, ne znam tacno tehnicki o cemu se radi, ali se stvara neki ripple u naponu ili kako god ga zovu, pa pocne sama kartica da se cuje. I bas sam primetio da u dosta slucajeva su npr kvalitetnijim napajanjem resili to.
Crysis jeste pravi test, al nekako nije mi dosao na red. U svakom slucaju kad sam gledao otprilike kakva mi je karta i kakvi su mi rezultati u odnosu na druge, pustio sam par benchmark-a i uporedio.
Memoriju mozes na 6000mhz lagano, tj 4*1500, sve Ghz edition su takve, a to su te karte sa fabricki dignutim klokovima. Za core, ides dokle ide, ako neces da se bakces sa menjanjem voltaze koja je ipak rizicna stvar, samo povecas power limit na +20 i ides do neke granice, temperatura ti se sigurno nece drasticno povecati jer ti u sustini ne menjas voltazu koja najvise povecava temperature, ali ce ti se fps dosta povecati. Cak, na toj karti mozes i da flashujes bios, pa da ubacis onaj od Ghz edition gde radi sa povecanim klokovima, dok ovo sto ti povecavas povecava onaj dynamic boost. Ali kazem, clock mozes da pustis i do 1100/1500, i sam ces videti koja ce ti razlika biti. A ako ne menjas voltazu, neces stetiti ni karti, jer sam AMD to fabricki radi, pa imas one koje prodaju “With Boost” a i sam Ghz edition, samo da ih vise prodaju ljudima koji ne znaju kako se to radi il ih ne zanima.
Odlucio sam da se vratim na 7870XT, posto mi je bio ponudjen taj izbor.
Razmisljao sam se sta da uradim, i odlucio ovako. Prvenstveno zbog nove generacije i grafickih karata i konzola. Naime, ova karta nije nesto skupa, pa cu je prodati ukoliko se namerim da predjem na noviju.
U svakom slucaju, imacu izbor, ako ostanem na ovoj karti, verovatno cu uzeti neku novu konzolu, pa tako ne moram ni imati savrsen PC jer ko zna koliko cu vremena imati. Ukoliko ne planiram da uzmem novu konzolu, oticicu na soluciju neke flagship karte i igrati samo na PC-ju.
Ali, ko god se pita sta da uzme, kako trenutno stoje stvari, ja bih u snu izabrao 7970 jer je karta neverovatna.
Morao sam da je odnesem na reklamaciju zbog nepodnosljivog zujanja. Razmisljao sam o tome da ubodem jos jednu 7970 u Crossfire ali onda mi treba verovatno i dosta jace napajanje. Da je neverovatna, bas i nije, jer je Crysis 3 baca na kolena i to samo u 1080p na very high, nikakve fensi rezolucije, i samo FXAA. Ja sam se zesce razocarao jer bez GTX780 ili TITANA ili neke SLI/Crossfire varijante, ne mozes dobiti pravi ugodjaj u Crysisu. Ne smem ni da pomislim kako ce biti za 2-3 godine.
Opet cemo svi imati konzole, a PC ce cekati svojih sledecih 15 minuta slave.
Igranje igara na PC je skup sport kod nas, konzole su pravi izbor ne moras da radis nadogranje da bi igrao nove naslove i sve je optimizirano da nazovem korektno. PC igre ako imas slabiju masinu moras da podesavas detalje … da bi dobio osecaj i tecnost za igranje, a dobar PC za igranje je oko 1000€ i za godinu da bi ostao na tom nivou opet moras neku nadogradnju da uradis. Realno kupi se konzola ubaci se igra i igras, nemas mnogo razmisljanja, jedini problem je svakako sto moraju originali kada izadje nova generacija.
Meni PC vise nije zanimljiv za igranje igara izuzev za strategije i to je to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, to je bila standardna prica tokom protekle generacije, i verovatno ce opet biti tako kad zazive xbone i ps4. To mi je bila poenta, manje vise.
Ali sigurno si i sam primetio da je poslednjih godinu-dve pc opet postao popularan. Posto su konzole sad toliko slabe, ljudi se vracaju pc-u ko pokajnici, u nadi da ce tu dobiti svoj graficki fiks. Cak sam i ja odigrao Tomb Raidera na svom laptopu, sto bi pre koju godinu bilo nezamislivo.
I samo sam se podsetio koliko to moze da bude cimanje, iskreno jedva cekam da izadje ps4…
Pa sad, zbog par igara se ja licno ne tripujem. Sto se kartica tice, sve ima svoje, ali te karte sa kojima poredis su i skuplje. Uz to, cena 7970 ce verovatno malo pasti kad izadje nova generacija (bar u svetu, kod nas ce verovatno novu generaciju samo staviti da bude skuplja ). Sto se same karte tice, kad sam ja kupovao 680, koja je bila konkurencija, bila je 100 eura skuplja. Isto tako, meni licno znace one besplatne igre, ipak su to dobri naslovi, kome ne znaci lako moze da izvuce novac samo igrama, sad se dobijaju 4 igre besplatno.
A to sto svi pricaju za 2-3 godine, slazem se da ta karta nece moci da gura sve opcije ukljucene, ali max u vecini stvari ce gurati sigurno.
Jeste da konzole pokrecu sve, ali i PC radi to isto, s tim da se mora nesto smanjiti kroz vreme, ukoliko neces da dajes pare na najnovije, ali opet je ta grafika dobra kad se uporedi sa konzolama koje ce ostati takve kakve jesu.
Nemam pojma, u svakom slucaju ja sam zadovoljan za sad, kad budu izasle konzole odlucicu da li da kupim konzolu ili neku flagship graficku, jer oba mi je nekako previse razbacivanje posto ko zna koliko cu i stici da igram na jednom, a kamo li i na PC-ju i na konzoli.
Amd smanjio cenu 7990 karte za skoro trecinu da bi se sto bolje nosila sa titanom i gtx 690 dok ne izbace novu seriju.Cena su smakli na 700$ a trenutno na newegg-u powercoler-ov model sa 3 fan-a je na snizenju i moze se kupiti za “samo” 630$ sto je stvarno DZ s obzirom kakvu kartu dobijete i plus 8 igara
PowerColor AX7990 6GBD5-2DHJ Radeon HD 7990 6GB 384-bit x2 GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card - Newegg.com
A u feedback vidis kako je grafika preforsirana i da lako moze da rikne, koliko je platis mora da bide napravljena mnogo bolje. Ne vredi davati ovoliko novca za ovu grafiku ako ce se samo igre igrati na njoj, mislim da je ovo za ozbiljnije stvari, kupite xbox one ili ps4 pa igraj igre ko covek.
I svaka druga grafika ce da rikne pa sta a i to se desava jednom od sto ljudi a uostalom tu je garancija pa uzmes novu kad rikne ne razumem o cemu pricas.Ova grafika vredi svake pare pogotovu sad kad je na snizenju za tih 630$ bukvalno je DZ.I za igre je odlicna narednih nekolko leta ce sve gurati na max.A zapitaj se zasto daju 8 igriccaa uz ovu karticu ako ona nije za dobra za gaming nego je za ozbiljan rad.
Ne shvatas da je potreban i kvalitet necega, kupis igras mesec dana pa ti rikne onda je zamenis posle toga opet…
Ako ti je za dz i ako si u US-u onda ces lepo da je reklamiras ako ne onda ces bas lepo.
Sto se mene tice mozes i u auto da je ugradis, cisto sumnjam da ces je kupiti u skorijem vremenu.
Ja je naravno necu kupiti ali ima onih koji hoce i o tome pricam a grafika je kvalitetna i super sad ako je nekome crkla i ne radi ne znaci da nije kvalitetna i da ne valja.Ti si video feedback i 2 coveka su rekla da im je crkla ova karta i ti si odmah zakljucio da je preforsirana i da nije kvalitetna :hm
Pa kod nas nece toliko kostati i pitanje je da li ce je uvoziti uopste…
Naravno da nece kod nas ali u normalnim drzavama hoce
Evo konacno slika 780 lightning
Ja sam nasao dobaj komp za 50.000… i to u gigatronu… u pitanju je Amd Energy 9. U sustini sta rade, je to sto koriste (mozemo reci) losije brendove tako da za 50.000 dobijes:
Procesor: AMD FX-6300 6-Core 3.5 Black Edition
Maticna: MSI 760GM-P21
Graficka: AMD Radeon HD 7770 1GB DDR5 (inace ahilova peta ovog racunara)
RAM: 8Gb Kingston na 1333MHz
HDD 1Tb
Napajanje:500W spire coolbox (to se odmah menja po meni xD)
Na sve to Sound Blaster Audio kartica
Ja nazalost nemam sad pare da uzmem, ali uzimam cim budem imao uslove
Za 50000 može bolje da se sastavi, sa boljom grafičkom, pločom i napajanjem.