Onda na nedelju dana narucivanje za po 90e i trpaj
Ja isto imam problem…sa vizom karticom iz intese…verifikovao sam je…ali kad hocu nesto da kupim preko paypala izbaci poruku da nije verifikovana…
Moj problem je konkretno sa Ebay-om jer fakture nisu lepo povezane sa paypalom i stalno izbacuje gresku… sinic sam se natezao sa jednim da bi danas shvatili da oni imaju bug u sistemu, evo support poruke:
Janice Ronson
Thanks for that, after reviewing your account with our technical team, it appears that your account is affected by an issue on the site. I’ve now forwarded your information to our technical team for review so that we can resolve it as soon as possible.
Janice Ronson
Let me also share a workaround that most buyers do while the issue is being fixed. You may try to request for a new invoice from the seller via PayPal and pay for it directly. This process is still safe and secure.
ti trebas da verifikujes karticu i mail i mozes da placas.
Ma juce je navalilo milion Srba, bilo je bagova i usporavanja koliko oces
Blic Online | “Pejpal” dozvolio registraciju, kupovina skoro nemogu?a
ja bre juce platio instant sve, direktno prodavcu bez posrednika, tipa da me redirectuje na paypal… nego njemu direkt poslao pare
Direkt hoce ali prodavci preko ebay nece da daju direktno fakturu za paypal placanje, neki problem sa povezivanjem ebay i paypala je.
za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2
prokletnici
Docekali smo
Neka neko potvrdi informaciju da se ne placa carina i porez do 200$
Po pravilima i carinskim propisima se placa.
za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2
Pa kako ja narucio 2 paketa iz inostranstva (uk i usa) placena cena proizvoda i postarina, nista vise :hm
nema bre pravila, kako se carinuku/carinici digne tako naplacuju, ja sam do sada platio carinu samo 1 put, a 126 puta nisam hehehe
Jel imas para na racunu? Ne moze da verifikuje karticu ako nemas para na racunu. Treba da skine 1.5e koje sutradan vracaju.
Pa brate cenu i poštarinu samo i plaćaš onom od koga kupuješ, šta očekuješ da ti prodavac u Americi kaže koliko će se našem cariniku dići da te opali po ušima?
Niko ne zna kolika je carina za paket dok ti ne stigne na adresu… Možeš samo da pretpostaviš a i to neprecizno u dosta slučajeva.
Edit: Meni su recimo za cutter za nano SIM naplatili carinu oko 1,5 KM, čitav uređaj nije koštao ni 10 KM (5e), što je apsurd. S druge strane sve ostalo što sam naručivao u vrijednosti do 50KM (25e) nije bilo carinjeno…
e tako i meni naplatili za neki budjav kablic carinu, a porucim ceo sklop za iphone bez ekrana 180 dolara cena, sa sve racunom unutra i naznakom da kosta 180 dolara, nistaaaaaaaaaa
Evo za carinu i sl.
Prema važećim propisima, od plaćanja uvoznih dažbina oslobođena su fizička lica čije pošiljke ne prelaze vrednost od 70 evra, a stižu im od fizičkih lica iz inostranstva. Ukoliko se radi o pošiljkama koje šalje pravno lice, uvozne dažbine se neće plaćati ako vrednost te pošiljke ne prelazi 50 evra, dok će pošiljke veće vrednosti biti podležne naplati dažbina.
Uvozne dažbine na pošiljke koje fizička lica primaju iz inostranstva u poštanskom saobraćaju obračunavaju se primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto, a na ocarinjenu vrednost obračunava se pripadajuća stopa PDV-a (osam ili 20 odsto). Uprava carina naglašava da je važno da se naglasi da se za poštanske pošiljke koje podležu naplati uvoznih dažbina carinska osnovica uvećava za troškove transporta i poštarine.
Roba koja se uvozi, odnosno naručuje, može da stigne običnom pošiljkom - preko PTT službe ili brzom poštom preko firmi poput “DHL”, "Fedeks”, "UPS”. Ukoliko, međutim, pošiljka stigne brzom poštom ona se carini po stopi koja je propisana Zakonom o carinskoj tarifi, a ne primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto.
Da li pravna lica mogu i primati uplate? Ima li neko možda iskustva sa time?
za sada nam dozvolili samo slanje novca, tj da mi placamo dalje… bilo za pravna bilo za fizicka cini mi se, racunaj da ce ubrzo moci i ovo drugo
Znaci, napokon imamo dozvolu da iznosimo pare van zemlje
(previse je sarkazama za jednu zagradu)
Konačno.