Kako je telegraf.rs objavio mozda ce paypal doci u srbiju, po informacijama necemo dugo cekati[SIZE=3]…
LJAJIĆ: “Pej-pal” uskoro u Srbiji!
[/SIZE][SIZE=3]- Naše procene bile su da će se to dogoditi do kraja godine, ali to će biti mnogo ranije - rekao je Ljajić. Prema nekim nepotvrđenim informacijama, to može da bude 9. april
[/SIZE]
[SIZE=3]Prema njegovim rečima, predstavnci te kompanije sami će najaviti kada tačno dolaze u Srbiju.[/SIZE]
[SIZE=3]- To je velika stvar za građane Srbije, ali šansa za privredu da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta – rekao je Ljajić.[/SIZE]
[SIZE=3]Potpredsednik kompanije “Internet group”, bloger i on-lajn strateg Dragan Varagić pre dva dana je na svom blogu preneo vesti sa sajta Magdalena festivala kreativnih komunikacija iz Slovenije, prema kojem bi “Pej-pal” trebalo da u nekom obliku u Srbiji proradi do 9. aprila.[/SIZE]
[SIZE=3]
Ha, nadam se da ce Pay pal zaziveti u Srbiji. Vec koliko godina slusamo i citamo ovakve vesti i nista se nije desavalo.
Mislim da je i krajnje vreme da proradi.
Od toga skoro nece biti nista. Mora toliko mnogo stvari da se promeni. Ako imate devizni racun probajte da vam neko uplati 1e na njega. Nije moguce. Samo ako neko ima ovlascenje na taj isti racun i za zadatu valutu. Da ne nabrajam dalje, glupo je.
A i sve kada to promene opet moje pitanje svima jeste a sta cete to kupovati i narucivati?
Stvarno me zanima. Posto prvo brdo firmi i zemalja nece da salje za Srbistan nista, drugo ovde te onda doceka nasa carina i upropasti dan!
carina do 100 eura nema vise, a i moze da se izbegne uvek… napisu ti na carinskoj deklaraciji prilikom slanja im to naglasis, da je vrednost robe 20 dolara ili eura, i da je kao polovno ili poklon i carine nema, i da ti racun recimo posalju odvojeno na drugu adresu… uvek mozes da se snadjes ako hoces i umes
I koliko sam shvatio na igre ne ide carina, stizale su mi igre skuplje od 50 evra (što je granica carinjenja za firme) sa sve vrednostima na paketu i ni pečat nije lupljen. I ko što je navedeno, nećemo odmah imati “full” paypal, verovatno prvo samo plaćanje, a tek posle primanje novca.
A da li si nekada kupio nesto online kad tako pricas? Sta to treba da se promeni, kad je zakon vec donet, mozda su ostale jos neke sitne izmene da se urade.
Ja sam kupovao sa DealExtreme nekoliko puta i bez problema je sve stizalo i u Srbistan kako kazes
Znam likove koji godinama kupuju sa DX.com i nikakvih problema nije bilo, eventualno se desi da roba kasni po koju nedelju vise…