PayPal počeće ove godine da radi i u Srbiji

Isto tako je radio i moneybookers pa sam zvao banku da mi kazu cifru da uradim confirm jer web ne prikazuje tacnu sumu.

za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2

A sta si im rekao… broj racuna i da ti procitaju transakciju vezanu za Pay Pal?

Full info:

PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!

B92 - Tehnopolis - Vesti - PayPal stigao u Srbiju

Ja odradio sve, verifikovao i karticu, Credit Agricole visa electron kartica, sms-om stize obavetsenje i o kodu gde je placeno i tacan iznos, apsolutno sve… Inace kartica je vezana za dinarski racun, vrsi se konverzija uvek po srednjem kursu kada se vrsi placanje

nece svaka banka da kaze gde je uplaceno, tj nema ni na izvodu

btw, radim u banci pa ako vas zanima oko tih ****da pitajte, a ne da bijete glavu :stuck_out_tongue:

Ja cu morati u Intesu po izvod jer nemam nista drugo osim tog internet deviznog racuna. Jel neko zna da li moze da se dobije online servis ako imas samo tu internet karticu tj. samo taj devizni racun? Ne bih da otvaram u dve banke dinarski racun (znam da neke banke traze da imas dinarski da bi dobio online servis).

Inace to sto nemamo full uslugu (sto ne mozemo da primamo pare od drugih na nas PayPal racun). Kolega iz firme koji radi u internet departmentu kaze da to nije slucaj samo sa nama. Da je vecina zemalja prosla kroz to pa posle godinu ili dve ukljuce sve opcije. U svakom slucaju i kao sto sam rekao… bar smo napravili jedan veeeeeeliki korak.

Pogotovo mi je interesantan e Bay. Tamo moze dobrih stvarcica da se nabavi pa cak i ispod 50 eura.

proveri sa njima, mada 99% banaka ti daje online bankarstvo samo u paketu, ako imas i dinarski racun i devizni kod njih

edit:

e da, vidi mozes da trazis da ti ukljuce io SMS servis za primljen a i za poslat novac, tako da bi trebalo da ti stigne obavestenje gde si platio… pise ti mesto placanja npr evo sada za paypal pisalo PP*1234CODE____123456 i code je ovo prvo… tako pise uvek gde god da placas, tipa platis na nekoj pumpi gorivo pise npr OMV AUTOPUT1

Hvala za info. Videcu u banci da li mogu samo to da mi ukljuce.

Ja sam u banca intesa trenutno imam samo dinarski račun , ako je neko radio pay pal preko te banke neka javi šta treba sve,dali mora i devizni da se otvara ?

Ja imam pored standardnih racuna i jos jedan devizni za koga je vezana “Internet kartica” Inteza je banka. I sasvaim normalno radi sve preko nje. Ali to vam nije problem, niti nesto kosta otvaranje ni odrzavanje i gasenje deviznog racuna.

U intesa online bankingu imaš taj pregled transakcija a poslednje promene su u “Nedospele obaveze” gde je detaljno naveden iznos i naziv transakcije. Kada im tražiš online da ti otvore, istog dana je aktivno a imaju i iOS, Android appove.

Da li negde moze da se vidi kod kojih banaka u Srbiji je to moguce ili to nema veze sa PP, moze bilo koja banka?

tzv internet kartice, mogu biti vezane i za dinarski i za devizni racun, svejedno je sta uplacujes konverzija ide po srednjem kursu na mestu uplate, tipa uplatili ste 1000 din na karticu, odete na neki UK sajt nesto kosta 5 funti, izvrsice se konverzija dinar u funtu po srednjem kursu i naplatice se provizija, zavisi kako gde ali cini mi se da ide od 1 do 1.5% (ovo banka naplacuje)

Nema veze banka. Potreban ti je validan racun i debitna ili kreditna kartica a koja je banka… Moze i National Bank of Mesopotamia.

Sada sam preko SMS-a proverio stanje na mojoj internet kartici. Pise da je zaduzeno 1.59 eura i neki ID broj (ID transakcije) ali ne verujem da ce mi tu stici i taj verifikacijski broj za PP. Moram videti da otvorim online banking i u Intesi.

nije tacna suma za verifikaciju, uvecana je, ja sam blokirao moneybookers tako, pa sam zvao banku :slight_smile:

dopuna:
Moja greska ovde ima sifra sada sam video kako funkcionise :slight_smile:

Kanda cu i ja danas do Intese da otvaram tekuci i odmah podnesem zahtev za online banking jer drugacije ne mogu videti taj PP verifikacijski kod za karticu.

pozovi ih bre i reci da ti pogledaju rezervaciju na kartici gde je, i reci ce ti tacno mesto sa tim kodom, ostavio sam ti gore kako je stiglo, mesto placanja je kod u stvari

Ok jasno mi je to bilo sto si mi rekao ali sam mislo cisto i za ubuduce da imam sve to na raspolaganju.

to da bolje da imas za kasnije :slight_smile:

odi otvori devizni racun za dz i ubaci neke pare kartica se ceka malo vise. Sto se tice odmah kartice tu je erste ali ne svidjaju mi se uslovi za poklon karticu.