PayPal počeće ove godine da radi i u Srbiji

Mozes sve da radis svaki racun ima svoj broj i moze da se veze, koliko znam paypal se vezuje prvenstveno za CC posle toga za bankovni racun

za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2

Da, ali ne može svaka kartica (trenutno) osim onih koje su za net (a ovo važi za “divljake” koji nisu iz zemalja gde je PP official) a te su u velikom broju slučajeva vezane za devizni račun. E sad, cool je stvar kada ti je PP official u zemlji, onda kontam da možeš bilo koju karticu koristiti jer je to upravo prednost celog sistema i da se ne treba bakćati sa deviznim ili dinarskim računima. Nadam se da ćemo se uskoro u sve to i sami uveriti.

Moja internet kartica nije vezana za neki račun, bar nije vezana za moj lično, jer nigdje nema mog imena, niti sam nešto potpisivao prilikom prijema (mada sam svjestan da mora biti vezana za neki račun, samo je to stvar banke a ne moja). Uzeo sam je po principu mobilnih kartica, platio sumu na licu mjesta i dobio karticu za dva minuta bez bilo kakvih peripetija i identifikacija.

@fskpzns Kod nas je svejedno za kurs, jer je konvertibilna marka vezana za kurs eura već godinama pa nemaš nikakvih ni ušteda ni gubitaka između banka/mjenjačnica.

Reko bi čovjek - Bosna, zemlja za poželit’. Far from that.

I opet moram da kažem, da dolazal PayPala neće ništa promeniti, osim što ćeš moći nekom na limundo da platiš i PayPalom …

I dalje ko ne šalje za Srbiju, neće da šalje za Srbiju, provizije na EBay su i veće nego na Limunu i Kupini, jedinu vajdu od PPa će imati ljudi programeri koji će moći da naplate svoje usluge i da na taj način malo dovuku pare u zemlju, i da naši ljudi odavde prodaju na EBay, i da naplaćuju preko PPa… ALI, sve to tek i kada se dobije full accaunt, sa mogućnošću primanja para…

Ne znam kakve ljudi iluzije gaje da će se desiti sa dolaskom PPa? Pašće cene u supermarketima? U prodavnicama tehničke robe? Neće, sigurno …

Gle sad i vas, prvo je bilo ajde kad će više PayPal u Srbiju, i sad kad ga najavili niko neće/ne treba mu. Paradoks :slight_smile:

DE GA JE SAD??? Evo 9.-i je… :smiley:

cekam ko ce prvi da napise :slight_smile:
ja sam proveravao pre par sati nema nas, mozda po US vremenu da nas ubace na spisak :slight_smile: ljudi jos tamo spavaju :slight_smile:

Nada umire poslednja :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: jos malo pa eto ga.

izgleda da je stigao

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila 2013. godine postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Prema onome što možemo videti, za sada je moguće povezivati samo platne kartice. Probali smo kartice izdate kod dveju banaka koje posluju u Srbiji (dakle srpske kartice) i obe su uredno dodate na nalog koji smo večeras otvorili.

Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi bili moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još uvek nije podržana.

B92 - Tehnopolis - Vesti - PayPal stigao u Srbiju

Stigao je! - PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!

Jeste :slight_smile:

Ovo treba proslaviti, pice za ceo forum :slight_smile:

Treba imati malo vere, a nas to narod nema, zato nam i ide tako…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

i sta ovim relativno dobijamo ?Konkretno me zanima da li je moguce uzimati sa ebay-a stvari i tih vecih sajtova koji zahtevaju PP a pritom da ne mozemo nista prodavati ?

Mozes da kupujes i da saljes pare ali ne mozes da prodajes tj. primas pare :wink:

Izuzetno mi je drago sto sam pogresio i nisam verovao da ce proraditi. Nadam se da uskoro dobijamo full uslugu. Kada uplatis lovu nema vracanja.

Kako misliš nema vraćanja?

Pa tako je i rečeno, da će u početku biti samo za plaćanje, šta tebi nije jasno pa sad dramiš?

Od nocas PayPal i kod nas. Upravo sam zavrsio pravljenje naloga. Potvrdjeno da mogu i kreditne i debitne kartice (Ja sam stavio moju internet karticu Intesa).

Napravljen je korak. Mozda nije full usluga ali to vec znamo da su rekli da nece odmah moci sve. Ako nista drugo bar smo malo blizi svetu… kad je rec o online placanju.

I ja povezah Intesu, nikakvih problema :slight_smile:

E sada posto moja vest bila istinita ja mogu da da vam dam DONATE link jer mi neki ljudi nisu verovali :slight_smile: taman da isprobaju nalog posto su sumnjicavi, nemoj da se zbunjujete tek trebam da otvorim srpski account.

Veselin Jevrosimovic je neki “faktor” za telegraf a sto se tice njega on je vlasnik comtrade grupe to je jedan razlog sto sam verovao da vest i nije toliko izmisljena. Sada ce na comtrade shop biti plati paypal-om :slight_smile:

Isto kao sa kreditnom karticom ako je pogresna transakcija mora da se vrate pare, refund mora da radi.

za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2

Jedino sto sad moras da confirm karticu a to ce ti biti naplaceno 1.5 euro (pare ce ti biti vracene nakon potvrde kartice). Mene vise zanima gde cu dobiti taj 4 digits broj koji ce mi posluziti da confrim karticu na mom accountu s obzirom da u intesi nemam drugih racuna osim to deviznog i nemam nikakvih drugih kartica osim te internet kartice :-).