Nba

Ovo je tacno imali su ih i na kraju nista.To malo sto im je falilo je u stvari MNOGO a nama se cini blizu su malo je to ali ipak je to dosta.
Realno gledano oni kad su iole ozbiljni dobijaju bilo koga sa 30% snage

Kao i obicno nisi u pravu , realno nisu vise oni odavno nesto sad dominantniji u odnosu na evropsku kosarku , mozda su bili pre 20 godina ali vise ne.
I oni mozda imaju nekoliko vrhunskih igraca koji mogu da naprave razliku , ovi ostalo ono…a sa druge strane i u Evropi se igra jedna veoma ozbiljna kosarka i ima tu itekako vrhunskih igraca

E nego zanima me , jel ima mozda ovde neko ko prati Brazilsku fudbalsku ligu ?

Da malo prodiskutujemo o parovima za sutra ?

^
Ma ne nisu dominantni :smiley: :smiley: :smiley:

Imaju nekoliko vrhunskih igraca :smiley: hahaha Pa oni mogu da naprave 10 ekipa i sa svakom bi osvojili svetsko prventsvo.
Ja bas nesto razmisljam sad kad krene svetsko prvenstvo njihov trener osecam da ne zna koga da stavi u prvih 5 tu svako moze sve pozicije da pokriva i svako svakog da menja.

Imaces prilike u to da se uveris za par meseci kad pocne svetsko prvenstvo :wink:

Pa mozda veliki izbor igraca imaju , ali opet i to je zemlja sa 300 miliona stanovnika , pa sigurno da imaju veci izbor igraca od neke zemlje sa 2 , 5 ili 10 miliona ljudi , uostalom kosarka se igra 5 na 5 , uostalom imaju i Spanci kvalitet da osvoje turnir , imaju recimo i Francuzi , Grci , Litvanci , takodje Brazilci bi mogli da budu potencijalno iznenadjenje , Argentina jos uvek nije za staro gvozdje, svakako ima ekipa koje bi mogle da osvoje turnir.

Kad amerima budu radili doping testove na bilo kom prvenstvu, onda možemo razgovarati o basketu. #yawn

Sent from my Nokia 3310 using golub pismonoša.

Ako stvarno mislis da neko ima sanse protiv amera u punom sastavu onda nzm sta da ti kazem svaka ti cast :smiley:

E jeste ima i toga , mada opste je poznato da su skoro svi u NBA na ko zna cemu , recimo slusao sam o tome da su jos pocetkom 80-ih igraci igrali na anabolicima, kokainu, “fri-bejsu” , sad je to verovatno otislo jos na ko zna koji nivo , sad vec vrlo moguce da koriste i taj "nano’ doping , poslednju rec tehnologije.

Mada nije to samo slucaj u NBA , recimo u ostalim americkim sportovima je to prisutno pogotovo u NFL-u i bejzbolu , doduse radi se to i van Amerike samo sto nije jos to tako izrazeno , tj nije jos uvek doseglo taj neki nivo tako da kazem.

A zasto ne bi imali , jer su ih Spanci nadigrali i nesretno izgubili tu utakmicu , jer su i Litvanci takodje igrali sa njima egal utakmicu svih 40 minuta ?
Uostalom cak i onda kad smo ih mi pobedili u Indijanapolisu , imali su jedan veoma mocan tim , mozda je tu falilo nekoliko igraca, ali recimo imali su tu jednog Redzija Milera, Pola Pirsa, najboljeg skakaca i defanzivca liga u to vreme Bena Valasa, Dzermejna O’Nila (mozda i ponajbolju 4-orku u to vreme u ligi dok je igrao za Indijanu ), Majkla Finlija , isto vrhunskog igraca u to vreme , znaci bilo je tu jedno 8,9 all-star igraca , pa recimo i u Atini onda , isto recimo bili su im tu Ajverson, Dankan, Amari Stodemajer, Consi Bilaps , onda na klupi Lebron, Melo Entoni i Vejd (doduse bili su jos klinci tada) …itd , pa opet maltene drao ih je ko je stigao , pa i u Japanu onda desila im se Grcka , mada i onda u Londonu da im nije bilo Durenta i onih njegovih “nemogucih” suteva , proveli bi se slicno kao u Atini.

Doduse tacno je da su oni jaki i da u svaki mec ulaze kao favoriti , ali daleko od toga da su oni sad neki vanzemaljci protiv kojih je nemoguce igrati.

Ameri se sprdali i igrali sa 20% snage zato je i bio egal a i oni se nisu ni mucili boli ih uvo znali su da osvajaju lagano.
Budi realan mogu sa njima neke ekipe da igraju egal ali oni su svetlosni godinu ispred svih ostalih.Pa da igra USA vs Rest of the world oni bi ih opet razvalili lagano a kamoli ovako kako se igra daj ne budi smesan molim te.
Zamisli samo petorku:Paul,James,Durant,George,Howard :wink:

Ma da da, sprdali su se oni uvek , kako da ne , eto i Partizan bi osvojio Evroligu ove godine ali eto sprdali smo se :S

Ma jesu svetlosnu godinu su ispred svih , prosto ne moraju ni da dolaze u kontakt sa loptom , prosto telepatijom dobijaju protivnike :S
Kakve sve budalastine ovde necu procitati :S

Omg ._.

Sa dosta toga što je reko Fabrizio bih se složio, ali ne sa svim. Nikada ne mogu da shvatim to kovanje evrolige u zvezde. Pa ljudi moji pričamo o ligi u kojima su faktori igrači koji ne mogu da izbore mesto u 15 igrača u 30 timova NBAja. Dorsey, Semuels, Marcus Williams, Rudy Fernandez, Sergio Rodriques, Luke Babbitt, Viktor Khryapa, Steph Lasme itd itd. Neki od njih godinama dobijaju pozivnice za summer league pojedinih timova i to im je krov mogućnosti, ne izbore mesto u konačnom rosteru.
Segment iz evrope koji mi je svetlosnim godinama ispred NBAja je suđenje. Nba je jedina profesionalna liga u nekom sportu za koju ja znam gde postoje različiti kriterijumi pravila.
Rookie faulovi, flopovi, no callovi, faulovi za superzvezde i veštačko vraćanje gostujućeg tima u život sa odlukama su mi nešto od čega mi se poslednjih godina gadi liga. All star tek da ne komentarišem.
Ako je nešto faul onda je faul za svakoga.
Ovo za tehniku i lepotu igre se u potpunosti slažem sa Fabriziom, pa tog istog LeBrona su upravo ameri zbog njegovih driblinga, “CRAB STEP” driblinga i konstantnih koraka prozvali HIS TRAVELNESS.
Lično Kobeja ne volim, a LeBrona još manje ali meni Kobe ima lepšu tehniku, Manu tek o tome da ne pričam, ali mi nikada Kobe ne može biti bolji igrač od Lebrona zato što

Imamo polufinalne parove. Majami - Bruklin ; Indijana - Vasington; San Antonio - Portland; Oklahoma - LA Klipersi; Videcemo, ne bih da prognoziram, jer sam do sada bio polovican, ali bice zanimljive utakmice.

Realno gledano ocekuje se da budu polufinala indiana-miami i oklahoma-san antonio ali sve je moguce u NBA.Ja navijam za miami al se plasim ovog bruklina jer je miami sve 4 tekme izgubio od njih u regularnom delu ali verujem da kralj vodi svoju ekipu do kraja :slight_smile:

Ima Miami jos jednu brzinu koju ne pale za vrijeme regularne sezone, tu su na cruise control. Brooklin im ne lezi, ali mislim da nece uzeti vise od dve utakmice Miamiju, ako i toliko. Indijana se bas muci, ali mozda se sada krenu buditi.
Zapad necu komentarisati, tamo svaka ekipa ima legitimne sanse za finale konferencije, pa cemo morati da pogledamo sta ce biti.

Inace, veceras SAS oducio Dallas od kosarke, eto jednog klasicnog primjera ekipe koja ima jos jednu brzinu koju koristi samo kada treba.

U pravu si za miami verujem da ce proci iako im ne lezi bruklin.Samo kad pogledam proslu sezonu kad je miami u regularnom delu dominirao i kad je napravio onaj drugi najveci niz pobeda ikad od 27 tekmi a u playoff-u su se mucili samo tako.Izvukli su povuku ove godine cini mi se odigrali su neke slabije tekme sad ce zato u playoffu sve biti super nadam se.Ali koliko se indiana mucila sa atlantom bruka jedva ih dobise.
A jesi gledao bruklin-toronto kakva dobra tekma je bila zao mi bas toronta za njih sam navijao.imali su i napad za pobedu ali nista ne uradise jbg lowry popi bananu.

A na zapadu bi voleo vise nego ista da klipersi oderu oklahomu ali tesko da ce to biti.

Dwayne Wade je odigrao deset utakmica u zadnjih 55 dana, odmoran je i svijez, vjerovatno ce im trebati samo djelom serije.

Toronto je imao svoju sansu, ali se vidi da ih je ovde dovela tvrda igra, i trudom su dobijali protivnike. Ali su sada pokazali veliku slabost Brooklina-Derron Williams. Vjerovatno zvijezda najlaznijeg sjaja, nepouzdan je kada treba, tada bjezi od lopte i odgovornosti. Ako JJ i The Truth stanu, nemaju sta da traze na terenu. Ne znam koliko si gledao njihove meceve, ali u toku regularne sezone Mirza Teletovic je bio velik faktor-koliko u napadu, toliko i u odbrani. LeBron mu lezi fizicki, Mirza je takodje visok i jak, i uz to je pokretljiv i agilan. Vidicemo sta ce biti sada, ipak je playoff.

Kad krene Mirza da sipa sa parkinga :smiley: Navijacu za ‘‘slabije’’ timove , je*** tim za koji navijam vec nekih 15-takgodina (lejkersi) je u problemima i nadam se sledece sezone nekom dobrom treneru i nekim igracima na leto , pa u playoff.

Ume Mirza samo tako…inače, ne bi me nimalo iznenadilo da Majami i Bruklin igraju “majstoricu”.

@Karan: 100% si u pravu kada je Derron Williams u pitanju.

Kako god bilo, imam osjećaj da veterani Mamuza iz Teksasa osvajaju a volio bih da se bore za prsten protiv Indijane

Indijana ako bude igrala kao protiv atlante ima vasington da ih opere