Niko ko je ozbiljan kontender nece onu ludu glavu
E da kad već pominjasmo Oklahomu, nikako Nikola Topić da debituje, mada mislim da on ima povredu kolena i ne znam kakve su šanse da će uopšte zaigrati ove sezone, verovatno male.
Mislim njega su isto birali na draftu sa visoke pozicije (dal je bio među prvih 10 pikova, pričalo se čak da će biti među prva 3 ali je valjda onda zbog te povrede kolena bio malo pao na draftu i bio je tamo negde oko 10. pika)i sudeći po tome verovatno imaju ozbiljna očekivanja od njega, mada i da je 100% spreman nisam baš siguran koliko je spreman da igra košarku da najvišem mogućem nivou, s obzirom da ni u Crvenoj Zvezdi se nije nešto baš naigrao, jer jbga ipak nisu sad svi Dončić ili Dražen Petrović pa da su u stanju da već sa 18 ili 19 godina igraju košarku na top nivou i prave razliku na terenu i nose svoju ekipu , mada opet sa druge strane recimo ni Tristan Vukčević se nije nešto u Partizanu naigrao niti nešto mnogo pokazao a opet pružio je neke sasvim dobre partije u Vašingtonu (i imao nekih oko 9 poena u proseku na 10-ak utakmica koliko ih je odigrao) i obično sasvim dobro odigra kada dobije priliku.
E da recimo drago mi je što Nikola Jović u Majamiju igra sve više i sve bolje u poslednje vreme , inače bilo bi zanimljivo da mu se uskoro u Majamiju priključi i onaj Nikola Đurišić iz Mege koga je takođe draftovao Majami.
E da vidim LA Lejkersi zainteresovani i za Bogdana Bogdanovića, iskreno tek to ne bi voleo da vidim i zaista se nadam da neće i on tamo završiti, mislim Bogi ove sezone vuče neku povredu, nešto se muči, dosta je utakmica propustio i nema baš neku sezonu za pamćenje, a Lejkersi već imaju Lebrona, Luku, takođe tu je i odlični Ostin Rivs koji isto ima blizu 20 poena u proseku, pa i Rui Hačimura takođe mora da dobije određeni broj lopti i šuteva, u ekipu je stigao i Dorian Fini-Smit koji će isto uzeti bar nekoliko šuteva, a tu je i mladi Dalton Niht, ruki, tipičan bek-šuter koga su birali sa relativno visoke pozicije na draftu i kome takođe žele da pruže priliku i da ga malo razigraju, tako da imaju već šutera pun q…c i već imaju previše potrošača lopti u timu i zaista ne vidim gde bi se on tu uklopio, ono bojim se da bi tamo bio marginalizovan i teško da bi se tamo naigrao i imao prostora da iskaže svoj potencijal a još teže da tamo uhvati neki kontinuitet dobrih partija , mislim da ako će recimo i ići iz Atlante da bi najbolja opcija za njega bila neki tim koji baš i nema neke šutere, recimo Orlando mislim da bi bio savršena ekipa za njega.
Brate, čovek ima 32 godine. S Partizanom osvoji sve što se naše regije tiče. Bio prvak Evrope sa Fenerbahčeom. S reprezentacijom uzeo dosta medalja. Jedino što mu je preostalo je da pokuša da uzme NBA prsten. Pa neće ga juriti sigurno s Atlantom ili Orlandom. Ako mu je cilj prsten, sumnjam da ga brine što neće imati istu minutažu kao u Atlanti. Ako ga LA želi i vidi kao deo tima za osvajanje titule, što da ne. Svakako je svoje najbolje godine proveo u ekipama koje nisu bile ni blizu da urade nešto značajnije u NBA. Možda je ATL imala neki pik tamo 2021. gde je došla do finala Istočne konferencije. Sve posle te godine je jedan običan prosek i ništa više.
Kao micić što igra u šarlotsima koji igraju čisto da budu negde na sredini tabele. Otici ce bogdan pitanje je samo gde.
Sacramento uzeo Valancijunasa. Jbt, litvanske zveri u reketu.
Milvoki poslao Midltona u Wizardse u zamenu za Kuzmu.
Izgleda da ce Dzimi Batler zavrsiti u Ratnicima.
Iskreno ne slažem se uopšte, jer mislim da Bogdanović još nije na zalasku, mislim da je sad u nekom prajmu i prošle godine je imao statistički najbolju sezonu od kad je u NBA i mislim da ukoliko ga teže povrede zaobiđu da ima bar još jedno 5 godina igranja vrhunske košarke i zato definitivno bi više voleo da ga vidim u nekoj ekipi gde će biti jedan od nosioca igre i relevantan faktor (ono makar neka druga ili treća opcija u napadu) i gde bi postizao nekih 15-20 poena u proseku (što je neki njegov realan domet) nego negde gde bi bio marginalizovan i gde bi se možda ogrebao za neki jeftin prsten kao mahač peškirima ili ekonom.
Sad ja ne kažem da on treba da ode u neku krš ekipu i da pumpa statistiku, ali primera radi mislim da bi dobar izbor za njega bile i ekipe kao što su Klivlend ili Oklahoma recimo, koje su vodeće ekipe trenutno ali opet nemaju baš neke izrazite šutere i mislim da bi im on bio fino pojačanje pred plej of ili recimo Orlando koji je isto dobra ekipa ono imaju braću Vagner, Bankera, Sagsa, Tristana da Silvu, Koldvela Poupa, itd i verovatno će igrati plej of ali eto nemaju baš nekog šutera i mislim da bi i njima on dobro došao i povećao im šanse u plej ofu , tako da ako će već ići iz Atlante (što nije sigurno) svakako da mu je bolji izbor neka ekipa gde će imati dovoljno prostora i koja baš nema neke izrazite šutere, dok bi svakako trebao da izbegava te ekipe kao što su LA Lejkersi, Majami, Golden Stejt i slične koje već imaju pun q…c šutera i potrošača lopti.
U jbt Sakramento sad baš deluje zastrašujuće u reketu, ono ima sve da pršti od visine i snage, pritom tu je još i Ukrajinac Aleks Len koji je isto ono zverina od 213 i pritom građen ko Kličko sa 125 kila mišića (iako ruku na srce dosta limitiraniji igrač od Valančijunsa a pogotovo od Sabonisa), a tu je i Kanađanin Trej Lajls koji nije možda baš toliko visok i snažan kao ovi ali je vrlo skočan a ume i spolja nešto da ubaci.
Tako da ono uz spolja Demara DeRozena, Zeka Lavina, Malina Monka, Kigena Mareja, Daga MekDermota i pomalo zaboravljenog Džae Kraudera veoma dobrog i snažnog ol round igrača mislim da Sakramento ima i više nego pristojan tim i da ne bi trebalo da se odlazak DiArona Foksa mnogo odrazi na igru i rezultate i mislim da bi i Sakramento kao i San Antonio mogao da bude potencijalna “mina” za nekog od favorita u plej ofu.
Inače Kris Midlton , isto malo mi žao što odlazi iz Milkovija gde je dugo uz Janisa bio druga zvezda tima i na neki način i on je već postao zaštitno lice franšize, tamo je praktično od početka karijere i već više od 10 godina , eto baš značajno je doprineo toj titulu Milvokija iz 2021. , trostruki je Ol Star igrač a bio je i član američke reprezentacije na SP u Kini i OI u Tokiju ali izgleda da su ga malo povrede usporile u poslednje vreme iako u poslednje vreme deluje kao da se vraća i da ponovo hvata ritam i u svakom slučaju mislim da je bolji igrač nego Kajl Kuzma, Kajl Kuzma ono vrlo solidan igrač, talentovan, vrlo skočan i atletski nadaren ali mislim da nije on za neku ozbiljnu košarku i ekipu koja pretenduje na naslov.
A Džimi Batler ono ne znam koliko mu Golden Stejt odgovara kao sredina, mislim tu je Stef Kari koji je ono neprikosnoven u ekipi, doveli su i odličnog Denisa Šrudera, tu su i odlični i sve bolji Džonatan Kuminga, Endru Vigins, doveli su i odličnog šutera Badija Hilda (koji se zasad nešto tamo slabo snalazi), naravno tu je sve vreme i Drejmond Grin, pa vrlo dobri mladi Brendin Podžiemski, tu je i Kajl Anderson, pa i mladi taletovani Brazilac Gui Santos je isto u poslednje vreme počeo malo da dobija priliku, tu je i ruki visoki Holanđanin Kvinten Post koji igra dosta dobro, tu je i Geri Pejton Junior , tako da ono rekao bi da je Golden Stejt kao ekipa već kompletirana i prosto već prepunjena i prebukirana i nešto ne vidim gde se on tu sad uklapa, pritom i dolazak takve zvezde će sigurno dosta da poremeti taj neki balans u ekipi, a i on nekako gde god je igrao navikao je da je uglavnom on glavna zvezda i da su sva svetla uprta u njega što u Golden Stejtu teško da će biti slučaj , tako da ne znam koliko im je on uopšte bio potreban i koliko su i oni potrebni njemu.
PS : sad vidim da je Denis Šruder trejdovan u Jutu, mislim realno za koji je kurac krasni uopšte i dolazio u Golden Stejt i zašto bi ga uopšte Golden Stejt i dovodio iz Bruklina da bi ga opet trejdovali za 20 dana, ono veze s mozgom nema.
Inače i Brandom Ingram je trejdovan iz Nju Orleansa u Toronto za Kelija Olinika, Bruca Brauna, Ošaija Agbađija i još neka 2 buduća pika ako se ne varam.
Brendon Ingram isto jedan odličan i vrlo raznovrstan igrač, već nekoliko godina najbolji igrač Nju Orleansa, svojevremeno ga birali LA Lejkersi kao 2. pika , bio je i Ol Star, bio i član američke reprezentacija na prošlom SP 2023. a bio je i dobitnik MIP (Most Improved Player) nagrade 2020, ove godine dosta utakmica propustio zbog povrede pa izgleda da je to razlog što su ga trejdovali, a pritom i mladi Trej Marfi (donekle sličan profil igrača) igra sve bolje i ozbiljno se nameće kao jedan od nosilaca igre , a tu su još i Si Džek Mekalum, Dežuante Marej koga su doveli iz Atlante i Portorikanac Hoze Alvarado , inače verovatno i oni kreću u neki rebilding ekipe i iskreno ne bi me uopšte iznenadilo da trejduju i Zajona Vilijamsa uskoro, jer ono realno više ne igra nego što igra (ove sezone odigrao tek 10-15 utakmica), mislim da sa onom kilažom i gabaritom ne može da izdrži taj tempo i igra 80+ utakmica u sezoni, inače sećam se da je i oko njega bio baš veliki hajp kada su ga draftovali 2019. kao 1. pika , eto od tad je već prošlo 5 godina i mislim da ipak nije im doneo ono čemu su se nadali od njega i da ne donosi tu prevagu i verovatno je vreme da ga proslede nekom (a bome štošta bi mogli da dobiju za njega) a da oni opet krenu iz početka.
Pa nema ni Viginsa. I on je trejdovan iz GSW.
Vasa Micic u Finiksu. Nurkic ide put Sarlota.
Bogdan u Clipperse, sviđa mi se
Ne volim te Kliperse, jebes ga. Na papiru solidan roster, ali opet, ne igra papir a i trener ime je zesce tanak. Ali ajde, obzirom kako igraju Klipersi, ako dobije dobru minutazu, moze da sipa Bogi.
Pa ono što se tiče Bogdana ono šta znam, mislim da su LA Klipersi neko srednje rešenje za njega, ono ne ni najbolje a ne ni najgore, mislim tu su Kavai Lenard koga je ta povreda i duža pauza malo usporila, koji je ove sezone propustio dosta utakmica i koji ne igra baš na onom nivou na kome smo navikli od njega, Džejms Harden koji igra zaista odlično i koji ove sezone deluje preporođeno (iako šuterski zna da oscilira), Norman Pauel koji je zajedno sa Kavaijem osvojio titulu u Torontu (gde je tad doduše bio tek rezervista u sa klupe ulazio) i zajedno sa njim došao u LA Kliperse koji ove sezone igra na Ol Star nivou i reklo bi se da igra u životnoj formi, takođe treba pomenuti i Ivicu Zubca koji je postao prava sila u reketu i koji na svakoj utakmici gotovo rutinski ima dabl-dabl u rukama, trenutno 3. ili 4. skakač lige a uz to ima i više nego solidnih 15+ poena po meču, tu je i solidni Derik Džons koji je došao iz Dalasa, ali ono u principu mislim da je Bogi manje-više u sličnoj situaciji kao u Atlanti i da bi trebalo da ima neku sličnu ulogu i sličan učinak kao u Atlanti prethodnih nekoliko sezona (i mislim da nekih 12 do 15-ak poena u proseku od njega nije nerealno očekivati).
Sad sigurno da je bilo tu ekipa koje bi bile bolja opcija za njega, ali isto tako moglo je i gore, u svakom slučaju mislim da su bolja opcija za njega Klipersi nego Lejkersi definitivno.
Što se tiče Nurkića, radi se o isto jednom veoma dobrom centru, vrlo snažnom koji isto ima dabl-dabl u rukama u skoro svakoj utakmici, a zna tu i tamo i da proigra a i da ubaci nešto spolja, pritom mislim da mu je mesto prvog centra u Šarlotu zagarantovano s obzirom da Šarlot i nema klasičnog centra u rosteru, pogotovo sad od kad je otišao visoki Jamajčanin Nik Ričards.
E da i Vasa Micić ode u Finiks.
Mislim na prvi pogled ne čini se da će Vasa tu dobijati previše prostora, ajde tu je Devin Buker neprikosnoven u bekovskoj liniji, Bredli Bil tipičan šuter i dosta drugačiji tip igrača od Vase a pritom i on deluje kao da je već u nekoj silaznoj putanji , a igrači kao Tajus Džons ili Grejson Alen mislim da definitivno nisu bolji igrači od Vase (iako je Grejson Alen bolji defanzivac od njega ali svakako Vasa ima bolji pregled igre i bolje plejmejkerse sposobnosti od njega) i sigurano da nisu igrači pored kojih je nemoguće dobiti priliku i izboriti se za neku minutažu , mislim Vasa uglavnom kad god dobije priliku dobro odigra, prosto da bi neko dobro odigrao mora da dobije priliku za to i mislim da ukoliko bude dobijao bar nekih 20-ak minuta po utakmici da će biti dobro a ukoliko ne bude dobijao makar tih 20-ak minuta da definitivno treba opet da potraži novu ekipu, ja mislim da bi se Vasa odlično pokazao i u NBA samo ukoliko bi uleteo u pravu ekipu a iskreno bojim se da ni Finiks nije ta ekipa , mada ajde ima za trenera Majka Budenholzera koji je više od 15 godina bio pomoćnik kod Grega Popovića u San Antoniju i mislim da mu igrači iz Evrope nisu strani i da bi trebao da prepozna te Vasine kvalitete (mislim ipak je Vasa bio MVP Evrolige što nije mala stvar i sigurno da zna da igra i poseduje kvalitet, sad koliko će to neko umeti da prepozna i da ceni je već neka druga priča).
Gradski rival Lakersa, to mi je dovoljno da za njih navijam
Šteta. Baš onaj dan pričam ženi, obzirom da je bila godišnjica smrti Brajanta, kako mi je za retko koju slavu osobu krivo kao za njega, jer sam kao dete odrastao gledajući njega. Još prvi dres, treća garnitura ona bela iz 2004. Ehhh. Pored njega mi je LAL bila gotivna ekipa. Pratio ih i u godinama kasnije, pogotovo onaj drugi pokušaj three-peat-a. Kasnije malo slabije već zbog obaveza koje idu s godinama
Slažem se za Kobija, ali opet tih 2000ih smo svi za Sakramento navijali. Sudijske odluke su dovele da sam uvek protiv njih, 90ih sam opet za Jordana navijao bez obzira koliko mi je Medzik bio drag. Tako da sumiram, nikada za Lakerse i Real Madrid, ima jos nekih klubova ali nije to sada tema😏
Okej. Slažem se. Da nije bilo te kradje, Kingsi i naš Divac i Pedja bi još tada bili šampioni. Pedja je uspeo da ostvari to sa Dalasom. Ali, i dan danas se u NBA dešavaju razna sranja…
Say no more.
Sto volim kada se razumemo😁