NBA mudrolije

Liči mi na ovog lika :joy:

1 Like

Ja iskreno LA Lejkerse baš nikad nisam voleo i uvek sam navijao protiv njih , iako Kobija nek mu je večna slava uvek gotivio kao igrača (verovatno najbolji igrač u post Džordan eri).

Inače ja mislim da je bolje vezivati se za same timove tj. franšize nego igrače, jer igrači su prolazni i ono najgluplje nešto navijati za neki tim zbog nekog igrača jer ono taj igrač danas je tu, sutra u nekoj drugoj ekipi, prekosutra u trećoj, itd , pogotovo danas u tom korporativnom cirkusu gde sve funkcioniše tako kako funkcioniše.

Ja ono isto menjao sam klubove za koje bi navijao, recimo naravno kao i svi navijao sam za Sakramento, pa onda dugo navijao sam za San Antonio pre svega zbog velike trojke a i njihove igre i rada, selekcije igrača i filozofije koja se razlikovala od svih ostalih timova u ligi, 90-ih sam recimo navijao za Hjuston za Olajdžuvonom, Drekslerom i Barklijem i Sijetl Supersonikse (za koje se nadam da će uskoro vaskrsnuti franšizu i da se vraćaju u NBA karavan).

Inače sad eto jedino tim za koji mogu da kažem da iskreno navijam (bez obzira na roster i ko igrao tamo) su Toronto Reptorsi.
Iako su trenutno u nekoj fazi rebuilding-a sviđa mi se politika kluba u poslednje vreme što su doveli dosta da kažem domaćih kanadskih igrača, RJ Bereta iz Njujorka koji se tu nameće kao glavni igrač, tu je i Kris Buše, tu su i dva mlada veoma dobra rukija Džamač Šid i DžaKobi Volter, ajde sad Keli Olinika su trejdovali u Nju Orleans, ali su eto doveli i AJ Lausona iz Dalasa, sad verujem da će ih biti još, takođe onda kada su 2019. osvojili onu titulu svi su nosili majice i natpise We The North, takođe još pre toga promenili su boje kluba iz ljubačistih u crveno-bele da budu u skladu sa kanadskom zastavom a ljubičastu boju ostavili kao alternativnu i rezervnu varijantu, pritom i jedina su ekipa u ligi koja ima stranog trenera, našeg Darka Radakovića, tako da kao jedini kanadski tim u ligi drago mi je da vidim da pokušavaju da grade i neguju taj lokalni imidž i i od kluba prave nešto sa čime bi ne samo stanovnici Toronta mogli da se poistovete već klub za koji bi mogla da navija i sa kojim bi mogla da se identifikuje čitava Kanada.

Takođe ja mislim da je krajnje vreme za novo proširenje lige i za par novih franšiza koje bi malo osvežile ligu (a takođe bi to i pružilo šansu nekim zaista dobrim i talentovanim igračima koji ne dobijaju dovoljno prostora i pažnje koliko zaslužuju), čuo sa da je već skoro pa izvesno da se Sijetl Supersoniksi vraćaju u NBA (jer i kad je novi vlasnik kupio franšizu i preselio je u Oklahomu opet nije kupio prava na ime i istoriju frranšize čime je jasno bio otvoren prostor za reosnivanje i povratak franšize i verovatno je i bio plan od samog početka da se ta franžiza vrati u jednom momentu a koliko mi je poznato gradi se i nova hala u Sijetlu) a koliko čujem drugi novi tim bi bio iz Las Vegasa (čak nešto čujem i da bi Lebron Džejms mogao da bude vlasnik franšize, inače Las Vegas već ima WNBA koje su šampionke WNBA lige, imaju i NFL ekipu Las Vegas Raiders-e koji su se doselili u Vegas iz Kalifornije a imaju i NHL ekipu Vegas Golden Knights, inače to je grad prestonice kocke gde se vrti ogromna lova i mislim da ne bi bilo čudo da vidimo uskoro i NBA franšizu iz Las Vegasa).

Takođe voleo bi da vidim još jedan tim iz Kanade, možda i Vankuver da se vrati jer košarka je u baš ozbiljnoj ekspanziji u Kanadi u poslednjih 10-ak godina, mislim Kanađani sad imaju koliko jedno 20-30 NBA igrača , imaju ultra jaku reprezentaciju, Toronto je bio i šampion NBA lige što je nekad sve to bilo u domenu naučne-fantastike i mislim da se situacija baš mnogo promenila u odnosu na 90-te kada su i osnovani Toronto i Vankuver i kada su se pridružili NBA ligi kao dve nove franšize i što se tiče Vankuvera mislim da bi sad odziv fanova i hajp oko toga bio daleko jači nego onda 90-ih ili početkom 2000-ih.

Inače ono što mi se isto čini potencijalno kao zanimljiva ideja je da Portoriko dobije svoj NBA tim (oni su zemlja ograničenog suvereniteta i neformalno jedna od američkih saveznih država, recimo imaju svoju zastavu, državne simbole, svoju reprezentaciju i olimpijski tim, neke svoje institucije i lokalne zakone, svoju policiju, pričaju španski a ne engleski, itd ali recimo nemaju svoju vojsku, nemaju svoju valutu već koriste dolar, nemaju svog predsednika već guvernera samo dok je predsednik SAD ujedno i predsednik Portorika, takođe mislim da više Portorikanaca živi u SAD nego u Portoriku, itd , inače njih su Amerikanci preuzeli od Španaca nakon špansko-američkog rata 1898. zajedno sa Kubom, Filipinima i pacifičkim ostrvom Guamom) , inače Portorikanci baš vole košarku i imaju košarkašku tradiciju i kulturu, imali su uvek sasvim solidnu reprezentaciju, na OI u Atni su čak tukli i Amere, takođe imaju i veoma dobru i atraktivnu ligu, gde igra puno poznatih i bivših NBA igrača, gde se igra onako lepa, brza i atraktivna košarka, gde su hale uvek pune , itd i nema sumnje da Portorikanci vole košarku i ne sumnjam da bi i tamo to naišlo na fantastičan hajp i odziv ukoliko bi i oni dobili svoju NBA franšizu.

Tajler hero sinoc osvojio prvi mesto za 3 poena :grin: gore takmicenje nisam gledao. O zakucavanjima da ne pricam. Presmesno :rofl:

1 Like

Godinama je sve to smesno. Uzas.

1 Like

Ma jasno ali ove godine mislim ubedljivo najgore

Imam NBA pretplatu i svaki drugi dan pogledam neku utakmicu, za ovo nisam imao ni najmanju želju

3 Likes

Ajoj, znaci dotle je doslo, postalo je stvarno “cirkus”.

Kad se samo setim pre 30-tak godina ustajanje, cekanje… najvazniji dogadjaj u godini :frowning:

1 Like

Jeste Ol Star postao deplasiran ono ima bar jedno 10-15 godina, ali ono što onaj Mek Meklang radi sa zakucavanjima, jebote ono nije normalno, lik je ono baš tiha jeza, a najluđe u celoj priči je što je lik moje visine (188) , s tim što je verovatno i malo niži, jer kao prvo svi igrači tamo se mere u obući i dodaju im malo visinu (tako da mislim da je pre negde 184,185),tako da verovatno i ja po njihovim merenjima bi imao možda 191,192 (iako mi je prava visina i kad sam bosonog nekih 187,188, a beše jednom kad sam se izmerio na ulici kod onog čoveka u Knezu obuven mislim da sam imao okruglo 190).

Ono moguće i najbolji dunker ikad, evo već 3 godine zaredom pobednik u takmičenju u zakucavanju, sad kao igrač i kao košarkaš očigledno je suvi prosek s obzirom da već godinama nikako da trajno iz razvojne lige pređe u NBA ali zato kao dunker mislim da mu u ovom momentu nema ravnog.

All Star vikend je odlična prilika za nas koji pratimo NBA da malo odmorimo od iste…Onog momenta kad su počeli da iznose auta i skaču preko njih, ili da se pentraju po kojekakvim merdevinama …mislim stvarno.
Poslednje dobro takmičenje u zakucavanju ostavljam za LaVina i Gordona. Ne treba kaljati onako nešto sa onim što se sada prezentuje…
A za 3 poena? Da je takmičenje kako treba polovina ovih juče nije trebala ni švićkati loptu ka košu, ali ajd…

Sve u svemu, koliko god da volim NBA, nekompetativna utakmica (kakav izraz) sa 4265 poena me apsolutno ne zanima.

4 Likes

Pa mislim ruku na srce postoji samo X načina kako skočiti i zakucati loptu u koš? Naravno da je posle x godina manje interesantno. :grin: Mislim šta tu sad može sa se izmisli. :thinking:

1 Like

LeVin je isto bio odličan dunker ali ipak ovo što radi Meklang mislim da je maltene nivo iznad, da ne spominjem Arona Gordona lika koji ima 213, mislim gde možeš lika od 213 da porediš sa likom od 185, mislim nikada ne može da izgleda zakucavanje tako lepo, atraktivno i čudesno da kažem kada zakuca neko od 210 ili 215 kao kad zakuca neko od 180 ili 190.
Recimo primera radi Marko Milić iz Slovenije je prvi preskočio auto i zakucao tamo još krajem 90-ih ja mislim ali on ima 201, pa onda i Blejk Grifin je jednom pobedio na takmičenju u zakucavanju sa time sa svojih 211, ali ovo što je uradio Meklang je dosta atraktivnije od oba, pritom on nije samo preskočio automobil već je preskočio i lika koji viri iz šibera, pokupio loptu u letu nakon što je već preskočio i automobil i njega i tek onda zakucao iza leđa i to sve sa svojih fazon 185.

Nešto si ti tu pobrkao. Gordon je visok oko 2m, tu je negde i LeVine

1 Like

Gordon je svojevremeno, negde mislim 2020 godine bio debelo pokraden. Mozda su tada rekli da ima 213 :joy:

1 Like

2 Likes

Jeste ludi Zex ludak svoje vrste ali ovde se u svemu slazem sa njime. Poslusajte.