Na cemu se igrate LCD tv-CRT tv- Monitor?

CRT ima valjda VGA prikljucak pa koristi vesela trojica>vga kablo…

Ljudi,ja da se pohvalim,dok nisam bio prisutan na forumu,kupio sam 42’’ Full HD TV.Moj glas ide sa lcd monitora na lcd tv…:slight_smile:

Ja sam uzeo Samsungov full hd monitor od 24 incha i nemam nikakvih primedbi:)

Lcd- Sony Bravia.-sve preporuke iako je moj osrednji model S Serije

LCD TV,kad sam probao na CRT TV nije se nista lepo videlo.

E pozdrav svima, evo uzeo sam i ja x box od pre nedelju dana mozda, i igram ga na Samsung HD ready plazmi, i onako, cini mi se dobra slika ali na drugo nisam probao niti sam kod drugoga video tako da ne mogu da uporedjujem.

Jedino sto me zanima je, kako na mom hd ready tv na kome teram rez, kad pustim komp na njega, 1024x768 mogu da pustim 1080p i da on to prihvati. I to bude poprilicno lepsa slika ali pomalo kao da oce da bude manje frejmova ili nesto da stuca malo slika, ne nesto primetno ali drugacije nego na 720p… Znaci interesuje me, posto box imam tek par dana, na koju foru on na mom HD ready Samsungu(PS42A410C1) od 42’’ pusta 1080p…

Evo sad sam proverio, znaci njegova rez je 1024x768 http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/plasma-tv/PS42A410C1XXM/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec a pusta 1080p sa kutije…

HD ready je ONLY 720p!!! Znači na takvom TV-u ne može 1080p, možda 1080i, ali to je već druga priča… A što se tiče x-kutije…stavi je na 720p i bez brige…lepše i bolje od toga ti i ne treba…

Njegova plazma prihvata 1080p i daje max sliku koju moze.Slicno i ja radim.

TV prihvati 1080p, ali se potom odradi downskaling na 720p, i kao takvu je TV prikazuje! Fizički je nemoguće na 720 linija prikazati 1080!

To sam i mislio samo pogresno napisao.TV daje najbolju sliku koju moze.

Ljudi nikako da shvate
Da bi dobili najbolju sliku od xbox-a
HD READY TV koji ima 720p rezoluciju i xbox cijih je 99 posto igara(ako ne i sto posto) uradjeno u 720p rezoluciji, sto znaci na svakom full hd tvu ce igre sa xboxa izgledati losije nego na hd ready tvu jer 720p rezoluciju mora da razvuce na 1080p pri cemu dolazi do mutne slike i jos nekih anomalija slike(sd kanali izgledaju bolje na crt tvu nego na hd ready tvovima jer je rezolucija na hd tvovima veca)

ja sam preko hdmi-a povezao box i lcd tv od 22"(samsung MW225)
slika je bila, ma blago je reci katastrofa
posle sam opet vratio na hdtv od 32" ali xbox drzim na 720p

Sony 3 preko lg 42" full hd a box preko baravie 32" hd redy, i slazem se sa onim sto je rekao bodibiber, meni box igre mnogo brolje izgledaj sa sony 32" na 720p nego na lg 42" na 1080p

Pokusao sam da preko HDMI kabla (prosecan HDMI kabl placen oko 10-13 evra) xbox spojim sa Samsung plasma tv-om PS-42c62h, tv prepozna da je HDMI slot povezan ali nigde slike sa xbox-a!!

Jel mi neko ko je vise upucen u temu moze reci sta mi je ciniti i da li ovaj tv uopste moze da gura xbox?
Ili da batalim HDMI kabl i kupim onaj za VGA pa da povezem na taj nacin?

http://www.eurosfc.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1515

banalnost, al’ ajd da probam…jesil’ pritiskao dugme source na daljincu dovoljan broj puta, kako bi se pojavila slika sa HDMI ulaza?

Jesam, prvo idu dva av kanala i na kraju hdmi i tu samo bude sve plavo, kada iskljucim kabl tek onda kaze da nije povezan a akd je povezan onda nista… bas cudno, tv ima jedan hdmi ulaz e sad da li je tv u pitanju ili konzola ne bih znao…

Hm to izgleda kao da nije ispravan kabl ili HDMI izlaz na konzoli (ili cak HDMI ulaz na TVu).

I ja treba da kupim HDMI kabl da bih povezao HDMI digitalni tjuner za kablovsku, sad se plasim da i meni ne bude isto tako jer imam potpuno isti TV. Jel imas mogucnost kod nekoga da probas kabl?

Kabl je ispravan 100% probao sam kod burazera on ima neki Philips LCD i radi bas lepo… Nego meni sve ovo mirise na to da tv ne moze da podrzi ovu rezoluciju ili sta vec… a citao sam u prospektu od tv-a da je HDMI ulaz predvidjen za konzole i pise npr. xbox360, PS…

@padawan- kako ti igras svoj xbox360 na ovom tv-u? scart ili av?

a i vec razmisljam da nabavim VGA kabl za xbox, ali ne znam kakva ce biti grafika…

pa koje rezolucije ti je taj tvoj lcd tv??

Rezolucija koja je u prospektu 1024 x 768…

evo linka: EURO SFC GROUP, - racunari, mp3 plejeri, hi-fi, audio i video oprema, bela tehnika