Eeee, omekšao si
E ima da predjem tog bosa iz prve, pa makar me ubio 100x…
(lies of me)
edit: nisam ga ubio…
Ali je fantastican Souls klon, do te mere da bi mogao da prodje kao Fromsoft igra najopustenije. Nivo detalja do koga su uspeli da rekonstruisu Souls mehanike je poput najboljeg kineskog copy mastera, gde nisi vise siguran koji je original a sta kopija - sa sve unikatnim vizuelnim stilom jednog Bloodborne-a. Ko su bre ovi Neowiz momci, u portfoliju imaju prethodno samo neke low budget indie igre?! Ovo je poduhvat i skok od hiljadu milja za taj studio. Evo gledam - pa da, ludi koreanci. Samo oni mogu da naprave ovako nesto uvrnuto, autenticno azijatski, igrivo i skill based.
edit 2: pala prokletinja iz nekog cetvrtog pokusaja. u stvari je dosta lak kada udjes u ritam - mora da se igra samo strpljivo i metodicno.
Da igra je fenomenalna. Svet i ideja mi se jako svidja. Kome padne na pamet da odradi Pinokio souls igru…
Nego, kako si ga ubio? Koliko se oslanjas na perfect parry mehaniku? Ili samo dodge? Svi kazu da je perfect parry najbitnija stvar u borbi, ali da je tesko ubosti tajming. Ja ga lagano izmlatim u prvoj fazi i onda kada otkine sebi glavu i krene sa njom da mlatara tu sam nemocan.
A ja kao sve da završim Starfield da počnem ovo
Ja sam presao demo pre 2 meseca i ceo ovaj pocetni deo mi je poznat iz pomenutog demo-a. Cak su prva 3 bosa bila u demo-u (velik demo) pa sada repriziram da se tako izrazim . Zveknuo sam prvog bosa relativno lako, danas nastavljam… fenomenalab level dizajn. Podseca me na Pariz nocu
@ph1beropt eh, nema tu nekog konkretnog saveta - radi ovo ili ono, sve je stvar osecaja. Druga faza je naravno mnogo teza, tako da savetujem da prvu probas da predjes bez iskoriscenog potiona jer su napadi pokreti spori i predvidljivi.
Ja generalno dosta trcim, iako mi je strentght build i imam malo stamine - kljucno je da u svakom momentu budes izvan rangea i da se priblizis za udarac samo kod “otvaranja”, pazi u drugoj fazi jer ima sweeping/unblockable udaraca odmah nakon fake-otvaranja.
Poenta je u strpljenju i da se ne zaleces. To je tesko psiholoski jer zelis da ga udaras in your face i vezes bar 2-3 udarca. Health bar mu se topi zavodljivo brzo, ali je ipak opasan. Uz strpljenje mozes da nadomestis nedostatak skilla, dobro poznavanje patterna bosa, los tajming, nedostatak strategije - jedna malo duza borba traje mnogo krace nego 20 ponavljanja. To nije skill, vise psihologija, da se ne zaleces kada osetis da imas prednost, jer to bos zna i hoce da te navuce. Ovo je manje vise basics svake souls borbe, uz ucenje patterna napada bosa.
Nisam ni jednom koristio parry - window je cini mi se izdasan, ali mi je roll ipak laksi. Par puta sam odradio normalan blok, sve ostalo roll i - bezanija izvan dometa.
Nisam još uzeo da igram….ali koliko vidim block je ovde poprilično beskoristan. Primas damage i košta stamine.
Ima block mehanika da se enemiju trosi oruzje svaki put kada savrseno blokiras, i na kraju se slomi. Mada ne znam tacko koliko je u praksi korisno.
Parry se trudim da korostim jer brze stugerujem protivnika, onda hold RT pa tap RB i bam bam
Videćemo, čekam da mi sitgne paket. Ali sam negde video da je dodge daleko bolja opcija i naravno parry…mada ja sam u Bloodborne uzeo plat bez parry-ja…kontam i ovde će tako, jedino ako je baš must have.
Takodje. Bio sam dosta neiskusan u souls svetu kad sam igrao bloodborne, nisam znao ni da postoji perfect parry. slucajno sam nabo jednom ili dva puta secam se na onom bossu na krovu, gledam i kontam sta se desava, reko aj da ga udarim , i skontam crit. reko leptijebem sta je ovo bilo ?
Pao prvi boss!! Lets fucking gooooo!
Edit: parry parry PARRY. Odradio više puta, uništio mu glavni weapon. Fora je ne samo na brzinu stisnuti RB, nego nekih pola sekunde drzati.
OK, samo sam počeo da vidim da li će da mi leži. Za sad sam vrlo zadovoljan kontrolama, kamerom i fluidnim gejmplejom. Nisam uopšte otvarao invetar i ulazio u detalje, ima vremena. Lock radi lepo, mada mi se desio i unlock kada mislim da nisam ništa pritisnuo. Svakako, lepo iznenađenje.
Odlican review emugalaxy-a
Ne svidja mi se ovo sto cujem da postaje nenormalno teska od polovine… nekako sam navikao da u souls igrama dovoljno ojacam kasnije.
Fyi igra ima game breaking bug trenutno. Developeri savetuju kao temporary fix da u drugom chapteru ne otkljucavate zakljucana vrata pre boss fajta. Uskoro ce update koji to popravlja
Taj famozni prvi boss, jel to Parade Master? Ja ga odvalio iz treceg pokusaja. Sta ja znam, dodgujes, udaras, malo levom gvozdenom da mu se pojavi beli okvir, drzis heavy attack, staggerujes, crit i vec je maltene na 25% hp-a. easy peasy, idemo dalje.
Sad kad ja upadnem u tu igru, da vam čiča objasni kako se igra Ko je taj prvi boss? Gde je? Daj da ga pogledam u oči s moja dva oka bre!
Sad kad instaliram igru i pređem je sa zero damage
I obrišem je 15 min kasnije kad mi se neki minion pokaki u život.
Pod zero damage mislim na to koliko sam ja štete napravio u igri
Svidja mi se igra. Ovo je najblizi Bloodborne a da nije Bloodborne. Za sada je kul, ima nekih novih mehanika, kao fabled arts, pa onda taj bulidup za stagger, u sustini ne znam sta radim, ali sam zapamtio taj redosled koji valjda ima neki mini RNG, kad se to pojavi iskoristim i deljem. Mozda ce mi biti jasnije kasnije