Konverzija Xbox Live Gold-a u Xbox Game Pass Ultimate (Turska regija)

Uf, kakav generacijski skok :grin:

2 Likes

@djomla43 gledaj legendu sta napravi :grinning:

Ogroman! Odradjivao je posao, s obzirom da su uglavnom klinci drndali, ali sad bih malo i ja da se zanimam sa njima. :sweat_smile:

1 Like

Brate, ja sam sirotinja, cepam mesečno :grin::grin::grin::grin:

Sada sam pokusao pretplatu na GP za Tursku, dobijam gresku da se region ne poklapa. Sve sam radio sa konzole.
Je li propustam nesto, je li se radi sa racunara sa vpn ili jednostavno nece prihvatiti karticu?

Natjerao si me da kupim neĆĄto da provjerim. :grin:

Elem, moja kartica uredno prolazi, Visa na turskom storu, direktno na USA nalog.

Neơto su mijenjali danas a ơta saznaćemo vjerovatno uskoro.

P.S. @Akiris je danas uzeo GPU na turskom storu sa konzole, tako da je do tebe neĆĄto vjerovatno.

1 Like

Ako imas kodove odradi vpn+telefon i reseno.

2 Likes

Cisto da ne dodje do zabune. Imao sam game pass na subscriptionu na argentini koji je istekao juce. Posto visa jelte, vise ne prolazi, mrzelo me da se cimam sa prelaskom na tursku, reko uzecu negde preko sajta mesec dana GP. Uzeo na Enebi za 3 eura. Medjutim, ne znam dal svaki code radi tako ili konkretno ovaj koji sam uzeo, code kad se aktivira trazi payment method kako bi nakon isteka nastavio da naplacuje dalji GP. pa mi to nije radilo. Pa sam ipak na kraju morao da prebacim region na turski, ali redeem i dalje nije radio jer navodno imam “aktivnu pretplatu na drugom regionu”. Morao da uradim cancel subscription (preko konzole), opet uradio redeem i konacno dosao do update payment method. Tu sam onda uneo istu karticu, adresu sam stavio neki kebab shop u istanbulu i proslo. Tako da, nisam ja platio gamepass preko turske nego sam uradio redeem samo. videcemo za mesec dana oce li proci uplata ili nece.

2 Likes

Čim je proơla prihvatili su je. Izbacio bi ti sistem greơku da nije proơla. Ja nisam recimo uspio nikad dodati karticu na USA nalog ni sa sajta ni sa konzole, uvijek izbacuje greơku.

Ja sam uspeo da dodam ovu karticu i na USA nalog, ali nisam uspeo da kupim nijednu igru. Zato DLC, you name it, ill buy it :smiley:
Tacno se secam da kupovina nije radila, i tu se pisalo o tome da to ne prolazi. I cini mi se da sam igrao forzu cetvorku i iskocilo mi na popustu Lego ekspanzija bila nesto 7$, reko aj da probam. Klik i “you got it”.

Sad mi se nesto cini da je i @robotnjik prijavio slicno.

100 ljudi 100 ćudi, 100 ĆŸena

Htio sam napisati da je store bangaviji od windowsa ali onda se sjetim da im je isti tvorac pa se posloĆŸiĆĄe kockice same.

Doduơe zbog tih bangavosti smo i kupovali jedno vrijeme k’o pijani @robotnjik iz Zaliva. :grin:

Tako da ima to sve svoje. :slight_smile:

1 Like

Evo napravio sam nalog samo da javim da nije bas toliko sigurna ova metoda, trenutno sam zaglavljen na reedemu ovih live kodova. Uzeo sam ih sa cdkeys i probao da aktiviram na starom nalogu, samo samo koristio vpn i promenio regiju, nije uspelo. Posle toga sam napravio nov nalog, stavio sve moguce na Tursku, i uspeo sam da aktiviram 1 od 3 koda, druga dva izbacuju gresku. Koliko ja vidim moguce su dve opcije, prva je da su mi poslali pogresan kod, u sta nisam bas uveren jer kod prolazi ukucavanje i izbaci gresku tek kad treba da se potvrdi, a druga je da MS-ov sistem flaguje kodove koji su pokusani na pogresnom nalogu, sto bi objasnilo zasto mi je prosao zadnji kod koji nisam pokusavao na starom nalogu.

1 Like

Ja sebi i na jos 2 druga naloga (drugarima) sam ovo uradio bukvalno step by step nikad nije bio nikakav problem. Cak sta vise jedan od drugara je kupovao kodove na Enebi, a ne na CDKeys-u i to je proslo ok.

Ja sam kupio na Eneba i sve bez problema radi. Pisao sam par postova iznad.

Isto tako sam pokuĆĄavao na jednom nalogu (stari Micorosft nalog) pa onda na drugom koji sam napravio namenski za Tursku. Ne verujem da flaguju kodove, moĆŸda je do VPN-a.

Pa probao sam nord i urban na kompu, a hulavi vpn.lat na telefonu, sa nijednim nije uspelo. Kad je najskoriie neko odavde akttivirao turske kodove ?

Ja sam u ponedeljak aktivirao tuski Gold 12 meseci i Global Ultimate 1 mesec. Naravno, odradio mi je konverziju u GPU tako da imam sad 13 meseci GPU.

Turski nalog, Hola VPN preko telefona (mobilni internet).

1 Like

A kakva su vam iskustva sa cdkeys podrskom, sta mogu da ocekujem od njih

Ja stvarno nikad nisam imao problem sa kupovinom kod njih. Jedino sto se oni odmah ograde kad kupujes nesto da ne moze da se aktivira u Srbiji pa to moze da bude problem da ti kazu rekli smo da ne moze itd itd.

Evo posle dva dana cimanja sad sve prolazi, i godisnji live kodovi, i gpu kod za aktivaciju, izgleda je bilo “samo” do vpna, iako sam probao 4 razlicita. Da potvrdim takodje da su svi koraci obavezni, kao menjanje regije na profilu, i sa ispravnim vpnom nece da prihvati ako se regije ne poklapaju.

2 Likes

Znaci ja koliko sam razumeo, kupim prvo ovaj Xbox Live Gold 12 months Xbox Live Key TURKEY, i onda valjda Xbox Game Pass Ultimate – 3 Month Subscription (Xbox One/ Windows 10) Xbox Live Key TURKEY?

1 Like