Ikreno mislim da ne postoji bolji ekran na trzistu od retine.Mislim kako se netreba brinuti oko performansi novog iphone,ali svi znamo koliko puta su glasine vezane uz iphone bile lose tj netocne
Ono gore sa gsm arene sto sam postavio je sve tacno,mislim da ce da fail-uju sa ovim bojama(bice iphone u 5 boja -.-) i konkretno nista nece ubaciti novo sem GPU-a tako da se sve razmisljam da ovaj moj s4 jos sutra zamenim za ip5 beli i jos ce mi ostati za preorder bf4 + psn+ na godinu dana…
Kupio sam Xperia T Probao sam SP i ne sviđa mi se, ekran probija, crna nije crna nego neka tamno siva, i još touch nije dobro reagovao u horizontalnom položaju. XT je malo slabiji po performansama ali ima mnogo bolji ekran
Ma ja sam na telenoru jos od 99god dok je bio Mobtel. I oni su sramni ali su najmanji olos od tri ponudjena olosa.
Ja nikada nisam i ne nameravam da uzimam tel na ugovor posto su sramni. Gledao sam matorom da kupim tel Nokia 301 koja inace kosta svuda u gradu plafon 95E Gledao u telenoru na zeninom paketu mislim da je oko 1700-2000din mesecno na 1 god ugovora traze 7600din a kao na dve god kosta 1din :lol: Pa ko je debil da se veze 1god zbog 4000din ili na 2 god zbog 95 euro. Lopovcine, pa da je tel 500+ euro pa da razmislim. Stvarno nas deru i prave debilima za sve pare.
Gledajući njihove cene misliš da prodaju neku najnoviju tehnologiju, izbačenu na tržište pre 2-3 dana… Drugarica od moje majke uzela neki Prestigio stariji, 50-80 evra košta da se uzme polovan ali dobro očuvan, a njihova cena posle dvogodišnjeg ugovora je 240 evra + skupo prekoračenje limita.
Moje vidjenje svega toga je sledece, bolje se stisnuti 1godinu i stedeti novac, uzeti odgovarajuci telefon i posle toga kod opetera birati paket. Ja sam na MT:S-u imam paket mix net L koji kosta manje od 2000din ima 600min sve mreze, 1500sms i 1500mb, sve to prebacuje u naredni mesec ako ostane i placam 50% pretplate na ugovor od godinu dana. VIP moze da njihove smartove okaci macki o rep, telenor sa forom neograniceni internet i kada potrosis brzi protok prebacuje na EDGE i daje ti internet 128kbps ili ti maksimum kao ISDN davno prosla vremena kada se ta brzina koristila i kada je sve bilo optimizovano za nju. I onda stanes i razmislis o tri zla izaberes najmanje na vama je da odlucite koje je. VIP za njihovu mrezu izuva svaka cast ali prema drugima i nije bas nesto, telenor isto za svoju mrezu ok a za druge ne, MTS imate da birate sta vam odgovara pa uporedite sa drugim operaterima.
Zakljucak: u srbiji se nikada nece isplatiti da uzmete telefon na ugovor,prosto nece i oni moraju da se bogate na racun akcionara…
@M007P
Tuzno ali istinito. Ja zato na Telenoru nemam nikakav paket, odnosno neki start. Pretplata je 200din i posle koliko pricam toliko placam. Samo imam uplacen dodatak Klik. 150mb sto je meni generalno dovoljno.
A to sto imaju takav odnos prema nama korisnicima je bas lose. To je jedan od razloga zato apple nije sklopio dogovor jos pre dve godine sa Telenorom. Kada su im rekli sta ocekuju i kako treba da ponude uslugu. Ovi u Telenoru su rekli da ne mogu posto oni eto na tim forama super zaradjuju-deru korisnike. Na sta su ovi iz apple-a rekli “cao cigani” kada se unormalite mozemo probati ponovo.
Apple zahteva od Telenora (i od bilo kog drugog operatera) da kupi unapred 50.000 telefona a procena domacih operatera je da je to previse za nase trziste. Toliko kosta “dogovor” sa Apple-om.
A danas ima iuredjaja oko 100000 minimum, svaka dzudza ga ima tako da mislim nije problem veci je problem sto ce sabani nasi da nabiju cenu i znaju da niko nece da ga uzme. Nije mi jasno kako u CG mogu da uzmu i da prodaju 50000 uredjaja a njih ima 400000 gradjana ?
Nisi uracunao ruse koji su se nastanili u CG. Ja sam cuo da se pola CG preselilo u BGD - bar tako pricaju po BiH xD
Pored 50000 postoje i mnoge klauzule koje ne odgovaraju ni stranim operaterima a kamoli ovim nasim. To je problem a i smatra da to i nije tako strasno. Idealno bi bilo jedan apple store u BGD-u pa tamo nabavljajte sta ocete. Ja bih volio uci u apple store cisto da vidim sta se sve nudi, test ali da kupim i da dajem 30% vise od realne vrijednosti zbog jednog pokojnika i nagrizene jabuke - no thanks
Nije mi jasno kako u CG mogu da uzmu i da prodaju 50000 uredjaja a njih ima 400000 gradjana ?
Zato sto je za njih mnogo manji broj na osnovu broja pretplatnika. Apple racuna da je na 8-9 mil pretplatnika 50.000 realna cifra, operateri da nije…
A danas ima iuredjaja oko 100000
Oko 30.000 ukupno ajfonova. Mozda malo vise sada. Jedan od razloga tako malog broja uredjaja je i nedostatak zvanicne podrske… Bilo bi vise, ali je pitanje da li bi bilo dovoljno…
Moje cvrsto uverenje je da je Telenor mogao i trebalo da prihvati ponudu, ali jednostavno im je bila previse rizicna, kriza je bila u jeku…
Igrom slucaja sam saznao od nekih ljudi koji su ucestvovali u toj prici da nije bilo samo pitanje prodatih telefona. Vec mnogo jos drugoga. Pa kako to da se svima isplati samo se eto Telenoru u Srbiji ne isplati. Razmislite malo o tome. U srbiji je najveci problem alavost.
Pa ne isplati se ni MTS-u ni VIP-u… I ja sam saznao od ljudi koji su ucestvovali i po mojim informacijama postojala je dobra volja sa nase strane… U drugim Telenor kompanijama se prodaje iphone, tako da jeste pitanje lokalnog trzista, Apple je alav a ne domaci operateri. Procena je da domace trziste nema kapacitet da zadovolji njihove nebulozne prohteve.
Ti mislis da Apple tako ide po svim zemljama treceg sveta i zavodi red i “svetske standarde” kod zlih operatera. Jeste, nemaju pametnija posla. Nego ih boli uvo, mogu da diktiraju uslove koji njima odgovaraju, jer su najveci i moze im se. Imaju ubedljivo najvece margine zarade na zemaljskoj kugli.
O kakvim forama pricas, raspitaj se malo kolike su cene u okolini. Ti si izbarao da koristis prepaid koji je ubedljivo najskuplji, tako da mi i sa te strane nije bas najjasnije zasto savetujes ljude da koriste skuplju uslugu a zalis se na cene.
ps u biznisu ne postoji “alavost” nego uspeh i neuspeh koji se meri iskljucivo zaradjenim parama. Apsolutno svaka kompanija na svetu ima cilj da zaradi sto vise para i ni jedna ne radi iz dobrote duse. Ko ne voli pare ne treba da vodi biznis. Ako ti se nesto ne isplati ti to neces prihvatiti, jednostavno. Druga stvar je vestina pregovaranja i procena isplativosti.
Sto se Apple tice, velika je verovatnoca da nekome ko je zastupnik za samsung u Srbiji, smeta i Apple u Srbiji.
Aj sto iPhone nijedan operater ne nudi, zasto nema iPhone-a u iStyle-u?
iStyle je inace zvanicni prodavac Apple proizvoda u svim zemljama gde ne postoji Apple Store, i ovaj nas iStyle je jedini gde se ne moze kupiti iPhone. Drzava nam je u velikoj dubijozi i svima nama samo “mazu” oci
Citaj sta sam napisao. Ne koristim prepaid! Vec postpaid, ali nemam nikakve pakete, pricam koliko mi se hoce i na kraju meseca stigne racun platim i cao. Malo pogledaj cene, u Start paketu su minuti najjeftiniji, tarifira se po 1sec. uspostavljanje veze je najmanje itd…
Apple inace nigde ne uvodi red. Vec dodju i ponude svoje i kazu hoces neces. A ti se zapitaj kako to bas ovde nisu uspeli da uspostave saradnju. A sto se tice cena pa pogledaj ti kolike su. U Srbiji su najskuplje. I naravno da postoji alavost, to je zato sto kod nas to prolazi. Ocito da smo najvece ovce. Pa najvece zarade i marze su u Srbiji. Sve velike distribucije imaju najacu marzu ovde. Cisto da znas npr reckitt benckiser ili procter & gamble kod nas ne rade ispod 40% marze. To je samo ovde nigde drugde u celoj evropi. A i ovde nazalost vazi pravilio da ako ne mozes da zaradis 100e na ulozenih 100din nece ni da ustaju iz kreveta.