Koji mobilni da kupim?

Ma dobro za kameru me boli uvo, nego mi je frka za taj ekran, i još sad čitam kada se stavi horizontalno da teško reaguje touchscreen, al’ na to su se žalili pre par meseci, valjda su to ispravili :confused:

evo moja android era se zavrsava. posle koriscenja s3 neka dobra cetiri meseca, ne mogu da kazem da nisam zadovoljan android sistemom. ali za mene je iOS mama. jednostavno vise mi lezi i gotovo. dobio sam dobru cenu za s3, i ponudu za belu simfree peticu za 390e. tako da samo cekam da dodju da pokupe trojku i vracam se na iPhone

@akiris: tesko je bilo boriti se sa Androidom, bio sam na mukama da se naviknem i na kraju odustao, reko iphone je za mene ne mogu posle 3-4 godine da idem na android ne leze mi, imao sam jos jedan android skoro i prodao sam ga bratu.
Mogu da kazem da ti je to OK cena za iphone 5 simfree, ako je prefektan onda je cist pogodak.

Ovo je najgori mobitel koji sam imao do sada - “Sent From My Xperia ion”. Još uvijek 4.0.4, prepun bugova, trzanja i nepodržanih aplikacija…

Na papiru i u praksi je bolji SP, ali gledam po netu da bukvalno svako ko je kupio SP ima problema sa ekranom, nekad reaguje a nekad ne reaguje touchscreen.

Sreća pa su tu bezbroj ROM-ova kojima može da se digne verzija androida :slight_smile: Mada moram reći, više mi se sviđa menu od ICS 4.0.3 nego Jelly Bean 4.2.2.

I ja se premisljam da se vratim na iphone,ako ip5s nema nekih vecih pomaka sem sto ce odmah doci sa iOS7 vraticu se na ip5…

Sent via S4 I9505 using Tapatalk 2

Ja bih volio uzeti iphone 5 par dana samo da vidim kakav je. Sad sam na Nexus 4 i prezadovoljan sam. Rijesio sam problem baterije s battery guru od qualcomm-a (ko kod ima 4.0+ i snapdragon cpu neka sine s marketa dzaba je). Odlican program i primjeti se bas razlika u trajanju baterije

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

jednom kad ujes u iOS svet ,neces izlaziti iz njega vise,a moze i sasvim obrnuto biti :slight_smile:

inace ta aplikacija za bateriju moze i na s4?Imam ovu verziju bolju sa snapdragon CPU-om pa da pitam jer je za sve ili samo nexus telefone?

Ako ti je snapdragon 600 chipset onda mozes - oficijalni, dok za exynos ima neki apk na divljaka koji valjda radi ali nisam eksperimentisovao s njim.

Probaj - dobra stvar skroz! Kad udjes u glavni meni vidjeces razne aplikacije koje konstantno rade tipa gmail, maps, whatsapp…tap na njima pa odaberi opciju koju oces (kod mene je sve pogaseno osim whatsapp-a)

Edit : vidim da ti je I9505 - mozes bez problema! Trebao si ganjati I9500…radio sam test s oba i osjeti se razlika (mala ako ako se geek osjetis)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Ja sam imao iphone 4 do septembra prosle god i onda uzeo s3, pre 10ak dana sam ga prodao i sad imam s4 i prezadovoljan sam android sistemom, ne bih se vracao na iOS nikako, a s4 svakome preporucujem stvarno fantastican telefon!

Послато са GT-I9505 користећи Тапаталк 4 Бета

Po meni ako covek i kupuje Android tel. jedina valjana opcija je Nexus. Ako ikada budem imao tu nesrecu da moram da se odreknem iOS-a onda bih gledao neki Nexus. Ovi ostali su sramni, ne izbacuju update-e nikako. Ja hocu da mi telefon ima uvek poslednji update, barem 3 god. Ovako imamo situacije da ljudi uzmu na 2god ugovor i telefon koji je inace najskuplji model. A onda ne prodje ni pola ugovora a telefon izgubi svu podrsku :swear:
Razumem ja i njih, kada bi izbacivali redovno nove update-e niko ne bi kupio ni jedan Samsung dalje od SII. Realno svi su isti, ubace samo malo jaci procesor koji ne sluzi nicemu i veci ekran. I vauuuu potpuno nov i revulucionaran model.
Jedino se evo Sony malo vise trudi, super mi je ovaj novi sto je otporan na prasinu i vodu.

Pa iphone ubedljivo najmanje napreduje od svih telefona… Izbace s model identican kao prosli a 300e skuplji… Iphone 5 uopste ne moze da se meri sa telefonima kao sto su htc one i galaxy s4, uopsteno apple mnogo kasni sto se tehnologije tice i onda kad stave nesto sto drugi imaju godinama to je revolucionarno, npr 3g nije mogao ni da snima a telefoni stariji od njega po 5 6 godina su mogli, i onda kao uuu 3gs moze cak i da snima ali blic se jos nije izmislio… Jedino sto su telefoni stvarno kvalitetni sto se dizajna tice, sve ostalo cisto ime. Ja primecujem veliku razliku izmedju s3 i s4, a bas me zanima kakva ce razlika biti izmedju 5ice i 5s, osim u ceni i tako kao procesor i neka nova aplikacija, cak je i interfejs identican od prvog modela.

Послато са GT-I9505 користећи Тапаталк 4 Бета

@Branex
iphone uvek kosta u dolar isto. Samo svake dve godine izadje nov model. Daleko od toga da je apple inovator u pogledu bilo cega. Ali njihova najveca prednost jeste odlicna optimizacija. Nema potrebe za nekim surovim brzinama procesora kada nicemu ne sluze. Sem da se fanatici hvale kako imaju koji mhz vise nego pre. A kada se podvuce crta iphone 3gs sa 600mhz radi lepse i brze od sve i jednog androida na 1.2 ili 1.5 ghz dualcore itd… Ja verujem da se primeti razlika izmedju S3 i S4 sem sto je ovaj noviji i skuplji ima vise mhz-a i verovatno secka malo manje od S2 ali jos uvek secka, frustrira, treba mu hard reset na svakih 6 meseci da bi bio upotrebljiv. I najcrnje od svega jos radi losije od nekog iphona 4. Takodje zasto bi neko menjao interfejs kada je funkcionalan i odlicno radi.
A daleko od toga da se ja lozim nesto kao na iphone pa slepo branim. Ja svakodnevno koristim iphone i HTC. Nije me briga ko ce propasti ili prodati vise telefona, nemam njihove akcije. Dok nesto valja koristim, kada smori ili izadje nesto bolje idem dalje i ne vezujem se za gluposti kao sto je marka uredjaja ili nesto slicno.

uvijek kada bih birao izmedju androida i ios-a uvijek bi uzeo ios,jednostavno mnogo vise app i igara,a uz to sve igre rade bez trzanja,a i tu su njegove exc.Po meni mnogo bolji uredjaj od svih androida,a software mu je cudo

ja cekam da vidim ovaj ip5s ,a verujem da nece biti nekog veceg pomaka pa cu uzeti vrv opet peticu samo ovaj put belu jer se crni ljusti mnogo,u sustini i beli isto tako ali posto mu je aluminijum beli to se i ne vidi :slight_smile:

imat ces vise modela iphone-a jeftini,srednji i skupi ims leak fotografija jeftinijeg razlika ce vjerojatno biti u dijagonali ekrana

bese septembra najavljuju?Uzeo bi bilo koji samo da je 4.5+ inch-a [do 5]

ma brate i to ti je mnogo moj je 4.7 jeste on elegantan i upada u oci kad ga izvadis ali opet kad ga metnes na uho kao da imas crijep

Nije razlika u velicini ekrana, nego i u samim materijalima. Nece biti srednje klase, samo ‘jeftiniji iPhone’ kako su oni rekli. Bas me interesuje ako bude plastican po uzoru na Samsung, kakav ce utisak da odaje u odnosu na S2, ili S3