Koji mobilni da kupim?

Ja sam izdrazao 5 dana na nexus 4 i rekao neeee, za 24h sam bio razocaran androidom. naaahhh
Nije mi jasno da li je taj uredjaj(iPhone) toliko prilagodjen po svemu da mami ljude ili je do nas, zakljucak iOS rocks :slight_smile:

Ja sam na ~ pogledaj dole ~ :smiley:

Android smara, u pravu ste… Manje mi je kočio Symbian Nokia telefon nego ovaj mob. :expressionless: Šteka li šteka…

Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2

Pa normalno da ce da koci, kada koristite Sljamsungov crap master Touchwiz interfejs. Pre deset dana sam imao prilike da se uverim kako radi i S3 i mogu reci da je moj dve godine star S+ duplo brzi…

A tek sto je S3 ruzan, nema mu ravnog…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Pa nema “ravnijeg” sigurno…

Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2

I ljudi ne znam zasto poredite i donosite zakljucke da je iOS bolji koji se optimizuje za 3-4 telefona i Android koji je prisutan na stotinu telefona, zamisli koliko bi vremena trebalo da Sljamsung optimizuje sve te telefone. Normalno da ce IP bolje da radi.

Imao sam prilike da isprobam i Nexus 4 i mogu reci da je telefon bombona…

Ako Motorola zakaze, verovatno cu njega uzeti kad mi istekne ugovor…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Svako ima ono sto voli jbg.Ako si dugo vremena na iOS-u naravno da ce ti biti grozan ako sto je meni iOS grozan.

Juce sam uzeo Note 2 i imam samo reci hvale za telefon.Veoma brz,precizan,olovka prepoznaje svaki rukopis i to veoma tacno (ovo me je najvise brinulo).

Od 2 GB rama imam slobodno oko 1.1GB od 16 GB memorije 11.Touchwiz je ok jos se navikavam i na njega i na Jelly Bean jer sam presao sa Gingerbread-a.

Sve u svemu odlican telefon, a ja prezadovoljan.

Koliko je pametno uzeti Samsung Galaxy Mini 2 (s6500) polovan malo koriscen za 70e?

To zavisi od nekoliko faktora koji se odnose na tebe.A to su:

1.Jel ti odgovara telefon? (velicina specifikacije idt itd)

2.Koliko je dobro telefon ocuvan?

3.Da li ti je tako nesto trenutno potrebno ili mozes da sacekas jos malo i uzmes nesto bolje?

Ne bi bilo lose da pre svega procitas ovo:

Na ?ta obratiti pa?nju prilikom kupovine Android telefona | Srbodroid

Pa to i pricam, samo sto ja nikad nisam rekao da je iOS los kao sto drugi govore da je Android los. Rekao sam samo da mi se neke stvari ne svidjaju…

Jel vidis koliko je Sljamsung crap master. Ja sa 390mb memorije koje sistem ima na raspolaganju uvek imam oko trecinu slobodne. A tebi zauzeto pola, pa ti vidi.

Predlazem ja tebi da ti tu odmah instaliras ili Nova Launcher ili neki CyanogenMod ROM, telefon leti, a tek baterija, traje duplo duze, sto zbog novijeg kernela, sto zbog manje crap-a…

Stvar je u tome sto mi se jednostavno ne daju velike pare za telefon, ovako cu kupiti osrednji ali dovoljan android za male pare. Specifikacije su dobre, telefon je malo koriscen. Dimenzije su ok.

Auu, znao sam da je lose, ali bas toliko lose?! Kad god sam cackao neki android kod kolega nije mi se svideo, al’ zar famozni S3 takve probleme da ima?

Nego, jel probao neko neki windows telefon? Mozda to nije losa alternativa ako android ne dolazi u obzir (ko meni)… npr ova Nokia Lumia 920 se meni svidja. Samo mi taj intefejs deluje bas cudno. Zanimljivo, ali mnogo cudno.

Dobro, nije BAS toliko lose, ali sam malo razocaran. Ja sam bio prinudjen da predjem jer sam nesto zeznuo 4S sad nemam caller ID i jos neke funkcije koje mi omogucava jb. Takodje, pojavila mi se zuckasta mrlja na ekranu i ne moze da se rekonektuje na wireless iako imam najnoviji OS ne-jb i to je bila kap koja je prelila casu. Ima i Apple svojih “quirks” itekako. Na stranu sve to telefon mi je zakljucan an mrezu pa moram da menjam kartice za otkljucavanje sa svakim iOS-om a to me vise smara. Otkljucavanje je 100e, sto mi se ne isplati.

To sam se i ja nadao da ce izvuci S3 hardver ali ne vredi. Sto bi rekli, it’s a cultural thing. Ono sto iOS korisnici ne bi trpeli jer su prosto navikli na neke standarde, Android korisnici trpe i traze jos (S4 najbrze prodavan android ikada).

Nemoj da uzimas windows ni slucajno, ja imam Lumiu 820 kao sluzbeni i vrlo brzo sam batalio. Imas moje pocetne utiske na forumu u posebnoj temi. Na stranu sve, aplikacija ima jako malo i lose su napisane. Zaboravi na izobilje istore-a i glatkocu upotrebe, OS je mnogo tromiji. Jednostavno sve posle iOS-a ce biti sa konja na magarca. Realno osim IP5 nemoj nista drugo gledati.

Juce sam uzeo Note 2 i imam samo reci hvale za telefon.Veoma brz,precizan,olovka prepoznaje svaki rukopis i to veoma tacno (ovo me je najvise brinulo).

Od 2 GB rama imam slobodno oko 1.1GB od 16 GB memorije 11.Touchwiz je ok jos se navikavam i na njega i na Jelly Bean jer sam presao sa Gingerbread-a.

Sve u svemu odlican telefon, a ja prezadovoljan.

Vidis ispada po tome da OS pojede 900mb i to znaci da definitivno 1GB za novije Androide nije dovoljno. Izem ti telefon kad moram stalno da proveravm zauzece i da trpim slajd sou a imam 5 instaliranih aplikacija pored bloatware-a koji dolazi preinstaliran.

Inace ja sam se igrao sa Note 2 telefonima u poslednjih par dana i za 380e mogu da kazem - zver od telefona ali prevelik za normalno koriscenje. JEdino ako imas 2 metra i sake ko lopate. Takodje tek ce Note 3 sa Full HD ekrane zadovoljiti moje apetite navikle na retinu.

iOS nema problema sa memorijom, jer apsolutno klizi na 512mb bez ikakve potrebe da gasis pozadinske procese i proveravas zauzece. Uvek sam se smejao “androidasima” sto stalno to proveravaju, gase procese, resetuju telefon, ali sada je to postala moja stvarnost.

Jednu stvar ljudi zaboravljaju a to je memorijski protok koji je kod IP5 sto bi na sajtovima rekli “out of this world” a rad sa memorijom je ocigledno daleko bitniji od gigaherza i tako ce biti jos nekoliko generacija hendseta. Cak i 4S unistava S3 po ovom pitanju. Zaboravite na bencmarke tvrdim da je 4S MUNJA u svakodnevnom koriscenju i best buy telefon sada za oko 250-300e.

Ja sam izdrazao 5 dana na nexus 4 i rekao neeee

Mirko uvek sam hteo da te pitam - sta je tebe TACNO toliko odbilo od Nexusa tj Androida?

Mislim da je juce izasao cydia substrate za android koji omogucuje winterboard na androidu i da se custom teme mogu koristiti, naravno bez ROOT nista.

@padawan mislim da i velicina uredjaja, velicina ekrana igra ulogu jos uspori rad pa moras da gasis procese, ja kod nexus 4 nisam imao ovih problema jer je on bukvalno zver i brz kao metak. Ekran na 4.7" je bukvalno drugaciji nego sto korisnici apple-a naviknu, velicina uredjaja zbog ekrana problem, treba posebna torbica i posebne pantalone da se nose. Nisam navodio pixele kao primer ali razlika postoji i to vidna bez lupe.

Nije Android los nego proizvodjaci telefona treba da ga lepo optimiziraju za konkretan uredjaj a ne da prave telefone ko kese i samo stavljaju do pola optimiziran android.

Error Tapatalk 2

Pa tebi je bio brz ko metak jer N4 ima 2GB. Na 1GB, Android se povremeno stvarno vuce, jedino resenje verovatno da instaliras neki light ROM sto mene smara. Fascinantno je da Androidu treba 4x vise memorije nego iOS-u a i tada je pitanje da li radi toliko glatko.

Nisam siguran kako mislis da velicina ekrana utice na usporavanje? Sto se tice nosenja S3 sa 4.8" bas lepo sklizne u moj prilicno uzak dzep od farmerki. Oni koji se sportskije oblace nece imati nikakav problem.

Velicina ima prednosti i mane… Lepo je gledati HD video, gaming je bolji takodje jer ti prsti ne prekrivaju pola ekrana. Ali meni je to meh jer ionako nosim VITU cesto sa sobom.

Bilo koji android se preporodi sa custom romom, bukvalno drugi telefon sto se tice brzine… Lako je appleu da optimizuje sve kako treba kada sve radi ista firma, kao sto rece Mirko glavni problem kod androida je sto svi prave telefone i svi prckaju po softveru ubacuju svoje gluposti u rom, samsung po najvise pa onda htc pa sony… Ja licno preferiram stock google rom tj aosp ili aokp sa blagim modifikacijama i telefon kao metak radi…

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

I ja bih najvise voleo AOSP kad bi moglo, ali nije ga bas lako portovati za svaki telefon…

No CyanogenMod je zasnovan na AOSP-u, tako da ti dodje na isto, a nema bloatware-a…

Da napomenem da otkada sam presao na CM, a to je bilo 2-3 meseca posto sam kupio telefon, ne secam se kad sam zadnji put zavirivao u RAM memoriju…radi kao sat, a plus je dobra stvar sto ce uskoro biti dostupan i kernel 3.4…

Realno kad bi na Note 2 stavio CM, mislim da bi bilo zauzeto oko 300mb ram memorije, ostalo bi bilo slobodno…

Verovatno bi bilo tako ali pod garancijom je naredne 2 godine.Trenutno odlicno radi i prezadovoljan sam.E sad da li mi je slobodno 1.1 Gb ili 1.4 Gb posto ukupna memorija je 1.7GB mi i nije bas od nekog znacaja.

Pa i meni je pod garancijom, pa sta :smiley:

No kako zelis :slight_smile:

Ovaj deo mi je bio najzanjimljiviji.hahaha :smiley: :smiley: :smiley:

Ja imam LG L9 preko pola godine. Trenutna cena mu je oko 300€, a na njemu je još uvek ICS, iako je izašao i update na JB.
Za svo ovo vreme NI JEDNOM nije zabagovao, zakočio i sl. Ekrani se skroluju glatko i fino, ekran je 4,7" IPS i milina je gledati u njega.
Nemam nešto puno aplikacija, a gašenje procesa, kao i stanje memorije nikada nisam ni radio jer nije bilo potrebe.
Klik na poruke, imenik, phone i odziv je manji od sekunde, dok mu za ulazak u aplikacije treba do 2 sekunde.
Meni bolje ne treba.