Koji mobilni da kupim?

Ima za 450€, al’ i to će pasti :slight_smile:

Sent from my LG G Pro using Tapatalk 4

Gde ima, ja sam video za 475 jevreja?

Video sam prodaje lik na kupujem prodajem za 450…

Al’ taj lik daje 6 meseci garancije sto mi se ne svidja. Ja kupujem gde daju 2 godine…

Upravo taj lik.

Neka, sacekacu jos nekoliko meseci, mogao bih i sada da kupim, ali mi ne znaci apsolutno nista + neka se ponuda malo prosiri, time ce i cene da se smanje :slight_smile:

I ja se razmišljam da ga uzmem, al’ nemam pojma koliko bi mi to bilo pametno, imam ovaj G Pro s kojim sam generalno zadovoljan, a treba platiti i PS4 koji sam preorder-ovao, još sam se nameračio i Vita-u da uzmem, troškovi, troškovi…

Sramota da je Nexus 5 toliko skup da imam te pare uzo bi G2 koji ima mnogo bolju kameru i veći displej i 32 gb + dosta bolju bateriju ova cena od 475 evra za 16gb model nema veze sa životom !

Pa dobro kod nekoga je G2 skuplji, kod drugih je Nexus skuplji, jbg. G2 je izasao pre 2 meseca, a nexus pre nekoliko dana, znas ono, dignu cene na pocetku nenormalno da bi napaljeni ljudi kupovali. Bice to za Novu godinu jeftinije 50 eura sigurno…

Nije sramota iz prostog razloga sto je Nexus 5 s Snapdragon 800 SoC! Pogledaj malo i vidjeces da su, sada, svi high-end modeli s tom SoC i koja im je cijena. Nekad, ne bas tako davno, Nexus je bio brend koji je znacio OK telefon za malo para ali sad Nexus “puca na veliko” s cjenom od 349e. To sto “nasi” kolju s cijenom od 450e i vise je…ajmo reci preduzetnistvo ali njegova prava cijena je 349e za model od 16gb. To je vise nego realna cijena za TAKAV telefon! G2 je flagship i ne bi bilo logike da Nexus 5 koji je baziran na G2 bude bolji. Namjerno je smanjena kamera i baterije jer ko bi onda @berb uzimao uopste G2 koji je oko 100e skuplji? Razmisli malo… Vidim da nisi bas upoznat s Nexus brendom al da ga uzmes i bilo sta uradis s njim (mislim na root ili svakodnevno koristenje) vidio bi kako je mocan. Ja se svakih 15min lomim da ga narucim…

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Mora se uzeti u obzir da ljudi ne koriste cameru toliko pa preterano budzenje iste stvara vise trosak nego neku funkciju ++. Po meni dosta uredjaja nemaju potrebu za kamerama od 16mpx kada prosto 8mpx i dobra optikica sa strava hardwareom pravi perverzije, provereno.

E sada sve u svemu ta snaga ili ceo sistem na cipu nista spektakularno, ali uzecu u obzir google telefon od 16GB za 350€/$ i druge korak su ispred svih za tu cenu 100%, full podrska za android 4.4 svaka linija koda pravljena za njega sto se za G2 ne moze tako reci, no ne znaci da uredjaj nije dobar naprotiv kome sta odgovara neka koristi, spor ili bilo sta.

Nasa drzava i okolne moze se reci balkanske lopovske drzave, gde nema zdravog trzista i korektnih prodavaca,uvoznika…, postenje na poslednjem mestu a marza na prvom…

@breb u srbiji postoji pravilo da trazis ponudu sa strane, operateri su bolesni sa cenam, retko koji da ok cenu za neki uredjaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja kameru koristim jednom mesecno, tako da mogu u Nexus 5 da stave i 5mp, ja se ne bih bunio i svejedno bih ga uzeo. Razlika izmedju G2 i ostalih flagship telefona je samo u napucanoj kameri i tu i tamo nekim sitnicama, koje ne znace nista. Nexus ima najbolje komponentw u sebi, tako da nikako ne zaostaje u performansama za ostalima, a meni su performanse najbitnije…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Nezaboravi da je na G2 3000 mAh baterija a na Nexusu 5 2300 mAh displej je 5.2 a kod Nexusa 5 5.0 a tu je i 32 gb memorije dok za iste pare dobijaš Nexus 5 sa 16 gb nije samo kamera upitanju ,poredim sa cenama kod nas u Srbiji .

Jel se uopste primjeti razlika izmedju 5.2’ i 5’? Razlika je 700mAh a ko bi kupio G2 da je baterija ista? Pazi - G2 ima 2 verzija. Jedna je s 13Mpx dok je druga s 8Mpx. Kad si navalio s kamerom da ti kazem ovo pa skontaj malo - Nexus ima 8Mpx s OIS (kao i G2) ali Nexus ima nesta sto G2 nema a to je HDR+ Kod mene su gotovo sve slike po danu slikane HDR-om i odlicne su. Poguglaj da vidis sta je HDR. Nexus namjerno ima slabiji CMOS (sad da hardware-ski ili software-ski ne znam ali znam zasto je tako)

Sve u svemu - Nexus rules. Eto kad Mirko, kao okoreli Apple player, kaze da je Nexus ono THE u Android svjetu e onda… :slight_smile:

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

A da ne pricamo da na Nexusu dobijas novi sistem za 7 dana. Plus je Kit Kat doneo Android Runtime umesto Dalvik VM-a, tako da sada po performansama to dolazi na ono pravo, sada ce kidati samo tako. Konacno su malo stali sa novim opcijama i krenuli da optimizuju sistem ispod haube. Mnogi su kritikovali Android zbog toga sto se sve izvrsava u VM-u, ali to ce se polako menjati, a sa svakom novom verzijom performanse skacu samo tako. A G2 ce ko zna dobiti Kit Kat…a posle toga neki noviji sistem pitaj boga da li…

Pa dobice gotovo svi u obliku cm jedanaestice, vec je zavrsavaju

Ja bih za moj Galaxy S+ trebao da dobijem mozda i sutra :smiley:

Kakav je Samsung Galaxy Core? Oce cale da uzme pa se raspituje?

moj drug ima taj fon i ok je cini mi se.Dosta lici na galaxy s2

Moj nece skoro jer ima samo dva developera koja rade na tome (Samsung Galaxy Mini 2), pa nisu ni 4.3 doterali bas do kraja, a jos glancaju 4.22 koji imam ja.
Ocekujem da cu za par meseci imati stabilan bild pa cemo videti.

Dobra stvar kitketa je sto nije previse memorijski i cpu tezak a ima neke dobre novine

Pa da, smanjili su zahtevnost mnogih sistemskih aplikacija i time doveli do manje potrosnje ram memorije + doneli Android Runtime cime se znatno ubrzava pokretanje aplikacija…

Cekam da ovi izbace, pa da vidim kako to izgleda :slight_smile:

@breb moras da shvatis da je nexus top hardware od googla za male pare od 350€$ 16GB… Android se testira na nexus-u i razvija, uvek je tecan na njemu. A to sto kamera igra ulogu nije velicina j iacina senzora bitna koliko neke druge stvari. Uzmi onu propalu nokiju sa 12mpix koja sigurno radi lose slike a dzabe joj i 30mpix…

Sent from my iPhone using Tapatalk