Koji mobilni da kupim?

Evo jedan fin review Nexus 5

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Sve to stoji ali cena kod nas ubija 475 evra kad bi ljudi iz XBR Shopa krenuli da prodaju telefone pa da je spuste približno onoj u inostranstvu ali ja već sada maštam malo mnogo .

Ne znam sta ste napali samo sa tim megapikselima. To je samo velicina slike, nista vise. Ako planira neko da stampa poster 2 sa 2 metra, onda pozdravljam, njemu treba sto vise megapiksela, ali za sve ostale, cisto sumnjam da znaju sto traze sto vise megapiksela.

Apsolutno se slazem.Usudio bih se reci da su megapikseli najmanje bitna stvar fotoaprata.Najbitnije je ono sto se zove leca e o tome mnogo mnogo ovisi.Posto govorimo o mob dajem samo za usporedbu iPhone recimo 4s koji nema nesto veliki broj megapiksela usporedjujuci s android uredjajima,a pogledajte kakvu sliku taj uredjaj pruza.Pruza bolju kvalitetu nego od onih sa 8

Evo uporednog testa dva zanimljiva telefona http://www.iphonehacks.com/2013/11/nexus-5-vs-iphone-5s-comparison.html#.UoEnSKa9LCQ
Pa breb ako ti je kamera bitna onda predji na iphone 5S :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da neveruje čovek iphone 5S pocepo Nexus 5 u svim segmentima osim onog sa zvukom.

Ma i jedan i drugi su vrh, nema tu sta da se poredi :slight_smile:

prvi post s Nexus 7 :slight_smile:
elem, malo je bzvz i nezahvalno porediti njih dvojicu. Em nije nisti OS em nije ista arhitektura em nidje veze… iphone 5s je zvrk i prvi tel s 64bit arhitekturom. Prva stvar koja mi je zasmetala je sto je neobjektivan site (iphonehack) a drugo bazira se na stvari koje obicni korisnik vec zna - sve aplikacije brze rade i neke i bolje na iOS jer je OS ispeglan! Android je nesta drugo.
@berb : apsurd je u tome sto Nexus 5 ima samo jedan zvucnik! ne dva ako ti se cini :slight_smile: zaboravio si naglasiti da ga 5s i cjenovno cepa - ako gdje ima 5s za 450e molim vas javite…bice i na kavu! xD

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Da je Nexus 5 u vlasnistvu Samsunga, Apple-a i slicnih, cena bi bila 600-700 eura…ovako Google radi pravu stvar i nudi flagship telefon za male pare :slight_smile:

Nadam se da ce prodaja ici vrh i da ce koliko toliko da pomrsi konce ostalima…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Juce sam se igrao sa drugovim 5s-om.I telefon me stvarno odusevio pocev od ekrana pa kamere,brzine telefona onda ios 7 mi se bas svidja,dosta aplikacija sve leti.E jedino sto mi ULTRA MEGA GIGA :slight_smile: smeta je velicina ekrana i upravo zbog toga ne bih ni kupio ovaj fon i da kosta 300e.Ovaj fon sa full hd ekranom od 5 inca bi po meni bio ubedljivo najbolji fon.Nadam se sledecem iphonu sa vecim ekranom :slight_smile:

Kolega je takodje kupio 5s malo sam ga cackao. Ali nisam osetio neku potrebuda menjam moj 5 sada za 5s nije mi toliko skok za onoliko koliko moram da doplatim. Daleko od toga da nije dosta bolji, jeste. Samo ja necu da ga uzimam. A iskreno se nadam da nece nikada povecavati velicinu telefona. Da sam to hteo nosio bih iPad sa sobom! Ali nazalost bojim da ce i apple da podlegne uticaju sljamsung filozofije koja glasi “Kada nemas nista novo i pametno da pokazes ti povecaj isto sr…e i reklamiraj ga besumucno” Tako da verujem da ce iPhone 6 biti veci od sadanjeg.:(-o

Pa ne moraju da ga povecaju do besvesti, ali nekih 4.7" bi bilo potrebno…

nikako preko 4.5…

I obavezno da ga stanje, ovako mi se ne svidja nikako…

Svi vi pljujete Samsung, a kada se okrenete oko sebe 50% uredjaja su Samsung…

Da se ja pitam, PODEBLJAO bih sledeci iphone – makar samo par milimetara, ali zamislite koliko bi to ekstra sati dalo bateriji! Da krenu u kontru, umesto ovih nepotrebno tankih telefona koji izdrze jedva dan, dobijemo iphone 6 koji komotno traje 3-4 dana. Sta ti vredi tankoca kad stalno moras da razmisljas o tome gde i kada ce da ti crkne.

Ko sto sam vec pominjao, licno bih rado uzeo 5c da zamenim ovu moj matori 4s. Al’ ne daje mi se bas 500e za peticu u plasticnoj shasiji, iako mi se svidja.

@Dexter995
Kada se okrenem oko sebe vecina kola su krsevi! :smiley: Kapiras sta hocu da kazem. Ako je nesto masovno oko tebe ne znaci da valja!
Stvarno se nadam da nece preko 4.3 aj nekako da progutam 4.5 ali i to mi je uzas.
Telefon mora da bude telefon! A ne tablet. Ne kapiram sta ce vam veci ekran. To da odes na net je samo kada nisi kuci i treba mi nesto na brzaka da vidim. Sigurno necu satima piljiti u telefon. Kada dodjem kuci onda uzmem nesto vece pa piljim.

Razmisljao sam i ja o tome. Recimo ja imam i iphone i ipad, koji sluze razlicitim stvarima. Telefoni sa ekranima od po 6 incha ispunjavaju obe uloge u jednom uredjaju. Polovichno, ali ocigledno za to postoji trziste. Svakako da je jeftinije, i u neku ruku prakticnije nego imati dva uredjaja.

To je barem moja teorija.

Ma ima logike da napravis dva u jedan. Trziste ocito postoji. Ali ja vise volim usko orjentisane stvari nego svastare. Svastare obicno budu sve pomalo a zapravo nista. Eto uzmes 6’’ tel i imas kompromis. A niti imas dobar i funkcionalan telefon niti imas dobar tablet.
Meni makat telefon treba da bude telefon. Tablet imam tek od ove godine ali mi nije nesto falio ni pre toga uvek sam imao neki PC kuci.

Meni je moj Galaxy Trend taman, lik danas na faxu izvadio S3, kad ono ogromno, iskreno ne znam kako bi ga nosio u dzepu a da se ne slomi. A da su tanki-jesu, da ih bar malo podebljaju imali bi bogme baterije.