ja ne ubacujem nista sem verbatima. a sto se tice rezaca i napajanja, evo ovako, ja imam chieftec 450w napajanje i Lite on Sata rezac, i meni ne prijavljuje error-e. napajanje je 3500 din a rezac je 2000 din.i jedno i drugo se moze naci u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici PC hardvera.
evo moje napajanje!
ITsvet.com :. Cooler Master RS500-PCAPA3-EU 500W - Napajanje - cena cene cenovnik cenovnici
a evo optika:
ITsvet.com :. Pioneer DVR-115 - Opti?ki ure?aj - cena cene cenovnik cenovnici
ITsvet.com :. Lite-ON LH-20A1S - Opti?ki ure?aj - cena cene cenovnik cenovnici
a ovaj treci je u rezervi:
ITsvet.com :. Sony NEC Optiarc AD-5200S - Opti?ki ure?aj - cena cene cenovnik cenovnici
Dusa me boli kad cujem ovako nesta, ali evo:
Ono sto ti pise kao snaga na napajanju je u stvari potrosnja napajanja, a korisna snaga koju ti mozes da iskoristis je ono zapravo sto je vazno (naravno ova cifra se nikad ne pise zbog marketinga, jer ko bi jos pisao manju cifru kad se racuna da ljudi ne znaju sta te brojke zapravo znace i da ce uvek radije uzeti napajanje od 400w nego od 350w, kao ti u ovom slucaju). Razlika izmedju te dve snage pretstavlja u stvari snagu koja odlazi na zagrevanje (kolicinu toplote koja se oslobodi u sekundi). Obicno napajanja imaju efikasnost ~80%, naravno ima i preko ima i ispod, ali je ovo recimo sredina (moje proslo koje sam platio 50e imalo je oko 85%), a takodje ova brojka varira u zavisnosti sta ste nakacili na napajanje. Na primer ukoliko ste na jako napajanje nakacili neki mali potrosac efikasnost ce biti manja (ali to nije bas nesto bitno), kao i kad je kompjuter u idle i tada je efikasnost manja (nemoj nekoga ovo da zbuni pa da kaze da sam napisao da kad kompjuter nista ne radi da onda trosi vise).
I nakraju ono sto se ne moze proveriti po specifikacijama jeste mozda ono najbitnije, koliko su stabilni naponi i kako se ponasaju pri razlicitim opterecenjima. To se jedino moze proveriti osciloskopom.
Da vas ne davim vise, uglavnom je koliko para toliko muzike. Mislim da ljudi ne bi trebalo da skrtare na napajanjima, ali sta se moze. Uglavnom je to posledica toga sto vam racunar nece brze raditi, a da pri tome niste ni svesni da vam kompjuter moze pri manjem skoku napona crci (pogotovu kod nas, Boze spasi ove iz EPS-a), a moze i iz cista mira. Ta kineska napajanja su strasno sklepana, a otvarao sam ih mnogo, ali dobro za te pare su dobra.
Ja njihovu jedino opravdano koriscenje vidim u nekim jako slabim kompjuterima sa integrisanom grafikom. Toliko od mene
E da, jedno nepisano pravilo glasi: sto je napajanje teze, to je bolje…
word :dada:…
elem, sa ovim mojim postom završavamo skretanje sa teme i priču o napajanju…
Kome je još do ovoga, neka napravi thread u delu predviđenom sa “sve i svašta” i neka se diskusija nastavi tamo!
covek je lepo objasni i svaka cast, ova recenica na kraju je kao zakon u elektrotehinci.
Svaka cast
Ma jer neko od vas rezao nesto drugo sem verbatima za Xbox ?
ja sam rezao one maxell zlatne, cena je 100 din a ne vrede ni 10, i neke ljubicaste traxdata pre jedno 3 godine ali te su nestale sa lica zemlje, te su bile recimo ok…
neznam ja sam posle 100 i nesto narezanih verbatima sebi preso sada na ove maxell ali ne trajno samo privremeno dok opet nedobiju u radnji gde uzimam diskove a ovo je izgleda druga vrsta maxell diskova je ima samo natpis sa leve strane a dok sam imao one koji su mi pucali na layer break su bili malo drugaciji a imali su natpis sa leve i sa desne strane!
mada sada kada ubacim ove diskove konzola mi se nesto ni nebuni cak sta vise malo tise mi radi rom nego sa verbatimima, a jos sam primetio da kada ih ucitam u imgburn da na njima nepise maxell nego ritek a ritek je odlicna firma (bar je to bila pre)…
smesno… nego da se vratimo sta mislite niko mi nije odgovorio da probam da rezem igre sa clonecd?
moje misljenje je da nepokusavas ako si zadovoljan sa IMGBurn-om. moje iskustvo je bilo da je prilikom prelazenja sa jednog na drugi layer, program zakucao i nikad vise nisam pokusao da rezem preko njega, a nekad je mana ovog programa bila i da ako nemas .dvd ne mozes da rezes preko clone-a. Milsim to pravilo i dan danas stoji ali otkako je abgx ubacio opciju da pravi .dvd ako ga nema, to vise ne predstavlja problem.
Jest da idemo u debeli off ali zbog cega mislis da to nije tako???
Milsim to pravilo i dan danas stoji ali otkako je abgx ubacio opciju da pravi .dvd ako ga nema, to vise ne predstavlja problem.
Moze se jako lako napraviti rucno dvd fajl preko notepada, za 20-tak sekundi, tako da tesko da je ikada to bio problem.
ja koristim CloneCD od samog početka…svega sam jedanput pravio .dvd preko notepad-a! Nego, bilo koji Pioneer rezač će savršeno raditi posao (čak i na 4x), mada moja preporuka ide i ka NEC varijantama dvd rezača. Većina Samsung modela iz 2010-te takođe radi posao…Lite-on isto tako…
nekim ljudima je ocigledno to bilo ne spansko selo nego selo papue nove gvineje. na rapid.orgu-u sam morao cak i tutorijal da napisem svojevremeno…
nekim ljudima je ocigledno to bilo ne spansko selo nego selo papue nove gvineje. na rapid.orgu-u sam morao cak i tutorijal da napisem svojevremeno…
Heh, mali off: kad sam svojevremeno devojci objasnjavao da za skoro svaki problem postoji resenje na nekom forumu, nikako nije mogla da shvati zasto ljudi pomazu drugim nepoznatim ljudima. Posto sustinski sumnjam u filantropsku prirodu ljudske prirode, koja je bar u mejnstrimu mnogo bliza onoj prikazanoj recimo u Dogvilu Larsa Von Trira - koristoljubiva, sebicna, okrutna, osvetoljubiva i lisena empatije - jedino sto mi je palo na pamet jeste udruzivanje u virtuelne zajednice radi begstva od otudjenosti i deljenja znanja koje u informatickom svetu predstavlja izvor moci i simbol statusa, koji nam je ocigledno toliko bitan da cak gubimo silno vreme na forumske “okrsaje” i rasprave koje ne bi imale smisla van tog konteksta.
@prototype
A da formatiras sistemsku particiju pa instaliras sistem (ako to vec nisi uradio)? Ako i posle toga budes imao probleme sa rezacima onda nije je verovatno nesto do hardvera.
probao sam neznam u cemu je prob imam 2 rezaca i jedan zakuca na 10% a drugi na 90% mada koristim i neke bezveze disckove jer nemogu da nadzem verbatim
mozda je ipak do diskova ali da mi se pokvare 3 dvd-a jedan za drugim sumnjam.
edit: evvo malopre sam narezao obican dvd bez problema
nego ima li neko tut kako da rezem igre sa clonecd
danas mi se pokvario jos jedan dvd :(
Lite-on
sta mislite o ovome ??
ITsvet.com :. NEC AD-7240S - Opti?ki ure?aj - cena cene cenovnik cenovnici
E covek sad si me odusevio !!! Nov sam na forumu i bas sam se pitao da li bas ta verzija cd rom-a moze da reze xbox igre … Super i hvala punooo !!!